חיפוש

פסטיבל אביב גליל מערבי: המלצות שלא תרצו לפספס

קולינריה, תרבות ואומנות, טיולים, מוזיקה ופעילות לכל המשפחה. פסטיבל אביב זמן גליל מערבי יוצא לדרך בקרוב, כתבת ישראלינג סיקרה וממליצה

מפגש חוטי ברזל ושוקולד, בפסטיבל אביב זמן גליל מערבי. צילום: איריס כץ
מפגש חוטי ברזל ושוקולד, בפסטיבל אביב זמן גליל מערבי. צילום: איריס כץ

האביב כבר פורח בגליל המערבי, והריחות, הנופים והטעמים קוראים לי לבוא. רגע לפני פסטיבל אביב של זמן גליל מערבי – יצאתי לסיור מקדים וחזרתי עם המלצות חמות שלא תרצו לפספס.

פסטיבל אביב – מתי?

פסטיבל אביב גליל מערבי יתקיים זו השנה ה-12 בסוף שבוע אחד, ימים חמישי, שישי, שבת.

תאריכים: 22-24.5.202

יש להירשם מראש לאירועים השונים באתר.

 

כתבת ישראלינג, איריס כץ, חזרה עם המלצות חמות מפסטיבל אביב. צילום: עצמי
כתבת ישראלינג, איריס כץ, חזרה עם המלצות חמות מפסטיבל אביב. צילום: עצמי

 

פסטיבל אביב גליל מערבי – בקצרה

את הפסטיבל מארגנת עמותת זמן גליל מערבי, המקדמת עסקים קטנים במרחב הכפרי שבין ההר לים. פסטיבל אביב מביא שלל אירועים ופעילויות סביב קולינריה, אומנות, תרבות וטיולים ברחבי הגליל המערבי. השנה יתקיים הפסטיבל בסימן שילובים וחיבורים בין חוויות. שלושה ימים של אירועים ברחבי הגליל המערבי, תוכלו לתפור לעצמכם שלושה ימים מלאים או להירשם לאירוע בודד.

תצפינו לגליל. בשביל הנופים בשביל הטעמים ובעיקר כדי לפגוש את האנשים! כי המפגשים האישיים הם אלה שיעשו לכם את כל ההבדל ויישארו בזיכרון.

 

סדנת ליקוט ובישול בטבע אצל עדוש, בזמן גליל מערבי. צילום: ססי גלוסמן
סדנת ליקוט ובישול בטבע אצל עדוש, בזמן גליל מערבי. צילום: ססי גלוסמן

מה בתוכנית פסטיבל אביב גליל מערבי 2024

  • סדנאות בישול וארוחות גליליות
  • אירועים ביקבים וטעימות יין
  • סיפורים מקומיים של תיירני הגליל המערבי
  • סדנאות אומנות ומלאכות יד
  • סיורים מודרכים וטיולי משפחות
  • חוויות תיאטרון, מחול ואופנה

לחוויות קולינריות: באתר

לסיורים וטיולים: באתר

לאירועי תרבות ואמנות: באתר

לסדנאות יצירה ובישול: באתר

פעילויות למשפחות: באתר

 

המלצות שאספתי לקראת פסטיבל אביב זמן גליל מערבי

 

סדנת רוקחות טבעית ואמנות יפנית

חוויה של ידע מסורתי, יצירה וחיבור לטבע

איפה: סטודיו חסי נוה, בוסתן הגליל

‏מתי: יום חמישי 22.5.25  בשעה 10:00

חסי נוה ויצירת הטלאים. צילום: איריס כץ
חסי נוה ויצירת הטלאים. צילום: איריס כץ

לכבוד הפסטיבל תארח חסיה בסטודיו שלה את תמרה קופרשטיין מ״תמרה הרבס״, רוקחת טבעית מכליל. כל המוצרים (טיפוליים וקוסמטיים) 100% טבעיים.

בסטודיו של חסיה תוכלו לצלול למרחב של יצירה, בדים וטכניקות שונות בתחום הטקסטיל: קווילט אקו פרינט, שיבורי בורו, תאי די ועוד.

תמרה קופרשטיין מ״תמרה הרבס״, רוקחות טבעית. צילום: איריס כץ
תמרה קופרשטיין מ״תמרה הרבס״, רוקחות טבעית. צילום: איריס כץ

תמרה תנגיש את הידע של הכנת מוצרים טבעיים קלים להכנה ל״תיק עזרה ראשונה״ (עקיצות, שפשפות, פציעות). תצפו בהדגמה של הכנת משחה טיפולית ויוד ותקבלו גם מתכון להכנה עצמית בבית.

לאחר מכן תכינו עם חסיה, תיק רפואה יפני, חוויה של ידע מסורתי משולב ביצירה וחיבור לטבע.

מחיר: 250 ש"ח לאדם, כולל סדנה, מפגשים, חומרים, שתיה חמה וכיבוד קל

איפה: סטודיו חסי נוה, בוסתן הגליל

טלפון: 072-397165

לפייסבוק סטודיו חסי נווה

לפייסבוק תמרהרבס – רוקחות טבעית

 

 

שוקולד, חוט ברזל, שני יוצרים, עולמות של טעם ודמיון

קובי סיבוני יוצר בחוטי ברזל, מארח את שלומית זמיר, בעלת "אודט – בוטיק שוקולד".

איפה: הגלריה של קובי סיבוני, קיבוץ לוחמי הגטאות

מתי: יום שישי 23.5.25 בשעות 10:00-15:00

קובי סיבוני יוצר ומעצב בחוטי ברזל. צילום: איריס כץ
קובי סיבוני יוצר ומעצב בחוטי ברזל. צילום: איריס כץ

קובי סיבוני, הוא אמן ואוצר, שממש תרצו לפגוש. אדם מוכשר ויצירתי, נעים וגם צנוע, יוצר ומעצב בחוטי ברזל שנים רבות. הכל התחיל מסליל נחושת שאבא שלו הביא לו כשהיה בן תשע. הדבר הראשון שיצר היה מקק, שמוצג בסדנה שלו עד היום. כשהשתחרר מהצבא, אחותו הגדולה הבינה את הפוטנציאל ורשמה אותו לבצלאל, שם למד במגמת עיצוב תעשייתי.

קובי עובד בטכניקה של ליפופי ברזל, זוהי השפה העיצובית שלו. בביקור בסדנה של קובי סיבוני תוכלו לצפות במגוון העבודות ולשמוע את הסיפורים מאחורי יצירות כמו, הרדיו, בית ילדותו, דיסקית הבית ועוד.

קובי סיבוני, יצירה ופיסול בטכניקה של ליפופי ברזל. צילום: איריס כץ
קובי סיבוני, יצירה ופיסול בטכניקה של ליפופי ברזל. צילום: איריס כץ

שלומית מבוטיק השוקולד, היא ד"ר להנדסת חומרים שהגשימה את חלומה לעסוק ב"חומר אחר" – שוקולד. היום היא עצמאית בעלת חברה שעוסקת בהנדסת חומרים, בעלת סטארט אפ שעוסק באנרגיה סולרית, וכן בעלת בוטיק שוקולד. את בוטיק השוקולד, הקימה מתוך מחשבה שיהיה מקום בו תוכל להעסיק את אחיה, מתמודד נפשית, ואנשים כמותו. למקום היא קראה אודט, על שם אמא שלהם.

השוקולד של אודט – בוטיק שוקולד. צילום: איריס כץ
השוקולד של אודט – בוטיק שוקולד. צילום: איריס כץ

בפסטיבל אביב: יתקיים מפגש חד-פעמי ומעורר השראה. מפגש צבעוני, אישי ומפתיע, בו תשמעו את הסיפורים של קובי ושלומית. ותהנו מחוויה רב חושית, שמדברת על חיבור בין חומר בסיסי ליצירה.

מחיר: 40 ש"ח לאדם. כולל השתתפות בשיח גלריה וביקור, טעימות שוקולד, והתנסות בסיסית עם חוטי ברזל.

לגילאים: 10 ומעלה.

איפה: סטודיו "קובי סיבוני", קיבוץ לוחמי הגטאות

טלפון: 072-3941118

לפייסבוק קובי סיבוני

לאינסטגרם קובי סיבוני

לאתר אודט בוטיק שוקולד

 

 

לומדים לדבר יין – צהריים של טעימות מודרכות ביקב פלך

איפה: יקב פלך, קיבוץ פלך

‏מתי: יום שישי 23.5.25 בשעות 12:00-14:30

צהריים של טעימות יין ביקב פלך. צילום: איריס כץ
צהריים של טעימות יין ביקב פלך. צילום: איריס כץ

על קיבוץ פלך שמעתם? ועל קיבוץ קבוצות? כדי להגיע לפלך תצטרכו להתפתל בכבישים צרים וירוקים בין כפרים ומטעי זיתים. הסיבה העיקרית בגללה תרצו להתאמץ ולהגיע, הוא יקב פלך. יקב צעיר שמנוהל על ידי צעירים ברוח צעירה. היקב קם מתוך שאיפה לחיבור בין אדם לאדמה, יחד עם הרצון להפיק תוצר מקומי, שיכול לאפשר מפגש משמח ופשוט בין אנשים אל מול הנוף המיוחד של הפינה הנסתרת שבה נמצא הקיבוץ.

כתבת ישראלינג ביקב פלך, גליל מערבי. צילום: עצמי
כתבת ישראלינג ביקב פלך, גליל מערבי. צילום: עצמי

היקב ממוקם בקצה ההר מול נוף פתוח לים התיכון, ובו מרכז המבקרים שנפתח לאחרונה. חדר החביות נמצא במכון החליבה של הרפת הישנה של הקיבוץ, ובין לגימה ללגימה תוכלו לדמיין את הפרות רובצות בסככות הרפת הנטושה. המקום עצמו אולי לא "סקסי" במיוחד, אבל האנשים שתפגשו בו צעירים חייכנים ומכניסי אורחים, והיינות … משובחים! את היינות מייצרים בתסיסות טבעיות בלבד, מזנים ים-תיכוניים. ביקב מייצרים שני סוגי יינות לבנים, שני סוגיי יינות אדומים ורוזה.

מפגש אישי עם יינן יקב פלך בפסטיבל אביב גליל מערבי. צילום: איריס כץ
מפגש אישי עם יינן יקב פלך בפסטיבל אביב גליל מערבי. צילום: איריס כץ

הפעילות בפסטיבל אביב: מפגש אישי עם יינן היקב – איתי ביי. בסדנה תלמדו איך טועמים יין: מה מריחים, למה מסובבים, מתי מכניסים אף ומתי מוציאים, ועוד עובדות מעניינות.

מחיר: 189 ש"ח לאדם

איפה: יקב פלך , קיבוץ פלך

טלפון: 072-397120

מרכז המבקרים: פתוח בימי חמישי מ 17:00 עד אחרון הלקוחות ובשישי שבת מ 11:00 עד שקיעה. תוכלו להנות מטעימות יין, ומפלטת גבינות לצד פוקצ'ות טריות. לא כשר.

לפייסבוק יקב פלך

לאינסטגרם יקב פלך

 

 

ליקוט, אפייה והכנת מילויים מיוחדים בלב הטבע הפראי של כליל

איפה: קפה אחו, כליל

מתי: יום שבת 24.5.25 בשעות 10:00-13:00

אם אתם מחפשים פינה גלילית שקטה ומקסימה, שתזכיר לכם נופים יווניים, אתם חייבים להגיע לקפה אחו בכליל. אחו קפה שייך להדו. בעבר הוא עבד בבית קפה שהעסיק נוער בסיכון, משם התחילה האהבה לעבודה עם אנשים. הוא בנה את קפה אחו מתוך אהבה לבניה ויצירה. מקום שבו אנשים יוכלו להוריד קצב, להירגע בו, לשתות קפה טוב ולהנות מהאחו, שמזין אותנו כמו המטעמים שיוצאים מהמטבח.

קפה אחו, כליל. צילום: איריס כץ
קפה אחו, כליל. צילום: איריס כץ

המקום מציע מנות פשוטות ונפלאות היוצאות מהטבון, כמו: כרוב או חסה צלויים, פוקצ'ות, ברוסקטות, חצ'פורי וגם סלטים ומטבלים, שתיה חמה וקרה. המקום פתוח בימי שלישי בין 15:00-20:00 לערב פיצות, ורביעי שישי בין 9:00-16:00

מנות פשוטות ונפלאות היוצאות מהטבון. צילום: איריס כץ
מנות פשוטות ונפלאות היוצאות מהטבון. צילום: איריס כץ

עדי שמואל, עדוש – עד לקורונה עדי ניהלה גן אנתרופוסופי בבת גלים בחיפה. הזמן בבית גרם לה לחשוב שהיא צריכה לעשות שינוי. כיום היא בעלת עסק לסדנאות בישול אצלה בבית, וקייטרינג בוטיק. פעם בחודש היא פותחת את הבית ליריד דוכנים, בו היא מוכרת את האוכל שלה.

האהבה שלה לאוכל נולדה במסעדת מחניודה הירושלמית בה היא עבדה. שם נולדה בה ההבנה לתודעת שרות, מה זה אוכל, איך יוצרים אווירה, ואיך להכניס אורחים ובעיקר – לעשות את מה שאת אוהבת.

מכינים מאפים ממולאים עם עדוש. צילום: איריס כץ
מכינים מאפים ממולאים עם עדוש. צילום: איריס כץ

סדנאות הדגל של עדוש:

  • "ביפנוכו" בה היא מלמדת להכין חמישה ממולאים, הקשורים בסיפור חייה.
  • ״מלכת שבא״ סדנה בה היא מלמדת להכין אוכל אתיופי (בעלה חצי אתיופי) מביאה את המטבח האתיופי בהכי פיוז׳ן.
  • סדנת אומנות האירוח בה היא מלמדת איך לארח בצורה קלילה וכיפית.

בפסטיבל זמן אביב: אירוע שיפגיש שני אנשים מקסימים שני מטבחים ואהבה גדולה לאוכל. האירוע ישלב סיפורים, ליקוט, אפיה ולהקה יוונית עם מוזיקה חיה.

מחיר: 200 ש"ח למבוגר. 125 ש"ח לילדים בגילאי 6-12

איפה: קפה אחו, כליל

טלפון: 072-3971128

לפייסבוק קפה אחו

לאינסטגרם קפה אחו

לפייסבוק עדוש

לאינסטגרם עדוש

 

 

מחול, קולינריה ונוף גלילי אביבי

להקת המחול הקיבוצית מתארחת בחצר מסעדת השף "אדלינה"

איפה: מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי

מתי: יום שישי 23.5.25 בשעות 11:00-14:00

אדלינה היא מסעדת שף ותיקה היושבת בבית התרבות הישן של הקיבוץ, מול נוף פתוח מראש הנקרה עד מפרץ חיפה. המסעדה עם מנות בסגנון ספרדי ים תיכוני, עם יינות גליליים. בימי שישי תוכלו להנות מבראנץ' עשיר הידוע והאהוב על תושבי האזור ששמו נפוץ גם למרחקים.

מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי. צילום: איריס כץ
מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי. צילום: איריס כץ

לרגל הפסטיבל, יתקיים ארוע מיוחד של קאווה ומופע בשיתוף הקהל במרפסת של מסעדת אדלינה.

האירוע בפסטיבל אביב: רקדני הלהקה הצעירה של להקת המחול הקיבוצית, מכפר המחול הבינלאומי בגעתון, יופיעו במסעדת אדלינה. את הלהקה יסדה יהודית ארנון, ניצולת שואה, שהנדר שלה היה, שאם היא תשרוד – היא תרקוד לנצח. הכפר מארח קבוצות וארגונים לאירועים פתוחים אליהם הקהל הרחב יכול להגיע ברכישת כרטיס. בזמן המלחמה הלהקה יצרה הופעה שלא מצריך במה אלא יכולה להגיע לכל מקום ולהופיע על כל רצפה. להכניס חיים ותנועה, ובכך לשמח את הקהל. המופע נקרא Let's dance והוא משלב קטעים מהופעות הלהקה יחד עם הפעלה של הקהל.

רקדני הלהקה הצעירה של להקת המחול הקיבוצית, יופיעו במסעדת אדלינה. צילום: איריס כץ
רקדני הלהקה הצעירה של להקת המחול הקיבוצית, יופיעו במסעדת אדלינה. צילום: איריס כץ

לו"ז יום שישי 23.5.25:

11:00 –   נפגשים על המרפסת של מסעדת אדלינה

11:30 – מופע של "קיבוצית 2" – בהשתתפות הקהל

12:30 – בראנץ' גלילי במסעדת אדלינה – למזמינים מראש/מספר המקומות מוגבל

מחיר: 225 ש"ח לאדם כולל המופע + בראנץ', 150 ₪ לאדם למופע בלבד כולל כוס למברוסקו

איפה: מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי

טלפון: 072-397088

לאינסטגרם אדלינה

לפייסבוק להקת המחול הקיבוצית

לאינסטגרם להקת המחול הקיבוצית

 

 

אם אתם אנשים של אנשים שאוהבים לצבור חוויות והתרגשתם כמוני ‏- צאו לגליל! אין צורך לקחת מקל וגם לא תרמיל. פנו את הזמן ותנו לאנרגיה הטובה להוביל אותכם צפונה, לזמן גליל מערבי.

הפסטיבל מציע שפע אדיר של אירועי תרבות , סדנאות, טיולים, ארוחות, מפגשים אישיים מרגשים ועוד הרבה הפתעות. אז קחו את התוכנית ותתכננו טוב טוב את החוויה הגלילית שלכם.

 

פרטים:

פסטיבל אביב זמן גליל מערבי 2024

כל הסיורים, הסדנאות והארוחות מותנים בהרשמה מראש באתר הפסטיבל.
טלפון לבירורים: 072-3941110

 


הכותבת: איריס כץ – ממליצה על מקומות מיוחדים. מובילה סיורי בוטיק, בעלת מיזם סיפורים פשוטים – סיורים שמפגישים עם אנשים.

https://www.instagram.com/simple_stories_travel/

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות