ביממה קולינרית באורטל: 'מהגולן לשולחן', תוכלו לחוות את הגולן דרך טעימות יין מ"יקב מיקא", "גבעול" ו"החוות סוסיתא", ולפגוש את המובילים בתחום המזון המקומי. כל זאת באירועים שמחברים את הטעמים הייחודיים של האזור עם יצירתיות קולינרית, ומביאות את הטעמים המובילים של הגולן לשולחן בשילוב של לינה כפרית.

סיור בהובלת שיר בן מובחר- מומחית לשיווק קולינרי
שיר בן מובחר, מומחית לשיווק קולינרי, פעלה במשך שנים רבות לקידום הקולינריה האזורית בגליל ובגולן, דרך סיורים קולינריים, יצירת תוכן ומיתוג עסקים מקומיים. אך עם פרוץ המלחמה, התמודדה עם אתגרים עצומים, כשהעסקים באזור צפון הארץ סבלו ממחסור בתיירים ובלקוחות. שיר, יחד עם שאר בעלי העסקים, הייתה צריכה להסתגל למצב הקשה ולחפש דרכים חדשות לשרוד. היעד היה לשווק את העסקים הצפוניים ולשמור את יכולתם למכור את התוצרת למרות המצב.
הגולן הוגדר במלחמה כאיזור "ירוק" וננטש ממבקרים – זה הזמן לחזור
כיום, לאור השיפור במצב אפשר להביא את העסקים בצפון למקום חדש. האזור מתאושש, והביקוש לשירותים הקולינריים המיוחדים של הגולן והגליל חוזר.
שיר בשיתוף קיבוץ אורטל משקיעים כעת בהחזרת המבקרים והסיורים הקולינריים, שיר מביאה את הביקור בעסקים המקומיים כדרך לחוות את התרבות והאוכל המקומי.
חשיבות כלכלית וסביבה ברת קיימא – מהגולן לשולחן אורטל
סיור "מהגולן לשולחן" לא רק מציע חוויה קולינרית, אלא גם תורם לחיזוק הכלכלה המקומית ולקידום יצרנים קטנים. הסיור מחבר בין הצרכנים ליצרנים המקומיים, מקדם צריכה מקומית ומגביר את המודעות לחשיבותה של חקלאות בת-קיימא. בכך, הוא תומך בשימור המורשת החקלאית ובפיתוח כלכלה אזורית ברת קיימא.
מוקדי קולינריה בולטים בגולן בהם עובר הסיור מהגולן לשולחן

נישי וואסבי
החווה היחידה במזרח התיכון המגדלת את צמח הווסאבי, בגובה 1,000 מטרים מעל פני הים, סמוך לקיבוץ מרום גולן. החווה משתמשת בטכנולוגיות אקלים מתקדמות ומבין עשר החוות היחידות בעולם המגדלות ווסאבי מחוץ ליפן. בסיור ילמדו המשתתפים על תהליך הגידול המורכב, ייחשפו לטכניקות הייחודיות המאפשרות לצמח לגדול בתנאים אידיאליים, ויזכו לטעום מכל חלקי הצמח – מהריזום ועד הפרח.

ליברו בית מלאכה ליין
בועז מזרחי אדם הוא אחד מתוך ארבעה ייננים העובדים יחד בחלל הקואופרטיב הצפוני ומייצרים יין בשיתוף פעולה. כל יצרני הקואופרטיב מלווים את תהליך הייצור מתחילתו ועד סופו – מגידול הגפן ועד הבקבוק. בסיור ילמדו המשתתפים על הדרך בה הפך בועז ליינן המגדל את הגפן שלו בעצמו, ייחשפו לתהליך הייצור הייחודי של היקב ויטעמו מהחביות, כולל הצצה ליין הרוזה החדש שיושק בחג הפסח.

מרעה גולן
תשעה משקים שהתאגדו לקואופרטיב חקלאי המתמחה בגידול בקר וצאן במרעה חופשי. הקואופרטיב מחזיק בפרוטוקול גידול משותף וגישה זהה – לגדל את העדרים ברווחה, על בסיס תזונה טבעית, ללא אנטיביוטיקה מניעתית וזרזי גדילה. במהלך הסיור ילמדו המשתתפים על שיטת הגידול הייחודית של הקואופרטיב, ייחשפו לאתגרים של החקלאים המקומיים וישמעו על האלטרנטיבה הבריאה שהם מציעים לשוק הישראלי.

מושיץ בית קלייה ואספרסו בר
דניאל ונעה מושיץ התחילו את פעילות בית הקלייה שלהם בדירה קטנה בירושלים ובחרו לעבור לגליל העליון כדי להגשים את חלומם ולהביא תרבות קפה אל אצבע הגליל. בית הקלייה שממוקם בקיבוץ מחניים מכיל גם בית מאפה ומציע מגוון תערובות ופולי קפה חד זניים. במהלך הביקור ילמדו המשתתפים על עולם הקפה, ייחשפו לתהליכי הקלייה הייחודיים ולבחירת התערובות, ויטעמו חליטות קפה מובחרות לצד מאפים טריים מתוצרת המקום.
מה מתוכנן לנו במפגש של מהגולן לשולחן – אורטל?
יום רביעי:
הגעה לאורטל וצ'ק-אין מוקדם
החל מהשעה 11:00, קבלת חדרים, אפשרות למנוחה, טיול בסביבה או בקיבוץ עד תחילת הפעילויות.
18:00
מפגש יין עם שיר בן מובחר
טעימות מיקבים בסביבה, הסברים על יין ותרבות היין בגולן.
19:00
ארוחת ערב דרוזית
ארוחה עשירה ומגוונת במבנה אבן בזלת, עם הסברים על שיטות הבישול והמטבח הדרוזי.
בוודאי תרצו לקרוא עוד>>>
יום חמישי:
ארוחת בוקר וקפה בחדר האוכל
צ'ק-אאוט ותחילת הסיור.
גרינלי – מגבנת בוטיק
טעימות מגבינות בעבודת יד, סיפור המקום והנוף המרהיב.
ביקור בחוות נישי ווסאבי
החווה היחידה במזרח התיכון המגדלת את צמח הווסאבי.
טעימות והסברים על הגידול המיוחד של הצמח.
ביקור בבית המלאכה ליין
סיור במרכז ייצור היין של ארבעה ייננים המייצרים יינות איכותיים.
טעימות יין ומפגש VIP.
ארוחת מרעה בשטח
ארוחת צהריים הכוללת בשר ממקורות מקומיים, בהגשה בסביבה טבעית בשטחי גולן.
לקראת סיום הסיור
ביקור בבית קלייה ייחודי. טעימות קפה וטעימות מאפים.
- המקומות עשויים להשתנות בהתאם לעונות השנה וזמינות העסקים.
פרטים:
מהגולן לשולחן – אורטל
מתי: 26-27.03.2025
כשרות: חלק מהמקומות בלי תעודת כשרות וחלק ללא תעודה אך שומרים על שחיתה כשרה, בשר וחלב.
התניידות בין העסקים: ברכבכם.
כמות אנשים לסיור: עד 20 איש.
אתר: https://www.ortal.net/golan-culinary/