חיפוש

אזיה 19: היפנית הכשרה החדשה בירושלים

מסעדה יפנית וכשרה בירושלים? הכירו את התפריט של אזיה 19 ואל תפספסו את שלג הקוקוס לקינוח. המְּפֻנֶּקֶת הירושלמית חובבת האוכל היפני יצאה לחגוג

מסעדת אזיה 19 - תפריט יפני כשר. צילום: סיגל קליין
מסעדת אזיה 19 - תפריט יפני כשר. צילום: סיגל קליין

טרנד המסעדות הכשרות לוהט בימים אלה. אז בלתי נמנע שנקבל גם מסעדה יפנית כשרה בירושלים. אחרי שביקרתי ביפן והוקסמתי מהטעמים העדינים והעמוקים של המטבח מלוכסן העיניים, ניצלתי את ההזדמנות לרגל יום ההולדת של ההונגרי, והזמנתי מקום במסעדת אזיה 19 – שילוב של אסיה ורחוב עזה. סוג של קריאייטיב.

רציתי ללכת למקום שיפתיע אותנו, וסימנתי את אזיה 19 בתור אחת שיכולה לקיים את אלמנט ההפתעה. נשאלת השאלה: האם באמת תפריט המסעדה מצליח לממש את הציפייה? אז הַמְּפֻנֶּקֶת ובן זוגה ההונגרי יצאו לבדוק.

 

אווירה יפנית בירושלים זו הפתעה. התפריט הכשר של אזיה 19. צילום: ישראלינג
אווירה יפנית בירושלים זו הפתעה. התפריט הכשר של אזיה 19. צילום: ישראלינג

בואו נתחיל עם התפריט היפני הכשר?

כשאני חושבת על המנות במסעדה, אני – שאני לא בשלנית דגולה, לא רואה כמשהו מסובך במיוחד להכין אוכל יפני כשר. מה שכן הופך למעניין – הוא השימוש ברטבים, תבלינים וקסמים שהופכים את הטעמים לחגיגה כיפית מעודנת שמתגעגעים אליה.

המטבח היפני מבוסס ברובו על חומרי גלם טריים וטבעיים, כמו דגים, ירקות ואורז. כל זה מאפשר לשפים להשתמש בתפריט במרכיבים כשרים בקלות. אני גם שמחה לספר שהמנות שאני טעמתי – לא רק שהן כשרות, אלא גם שומרות על אותנטיות וטעימות, דבר שאני ממש מעריכה.

 

מנות ראשות מהתפריט. גיוזה וסלט שומשום קיסר. צילום סיגל קליין
גיוזה וסלט שומשום קיסר מתפריט אזיה 19. צילום סיגל קליין

ניקיון של מסעדה יפנית

אני, הַמְּפֻנֶּקֶת וההונגרי הגענו למסעדת אזיה 19 בירושלים, שם העיצוב המינימלי מדבר בעד עצמו. שימוש במוטיבים של עץ נקי, דלפקים ומחיצות, אהילי נייר גדולים וכמובן הדג המפורסם שהפך כאן לאהיל ענק קלוע, כמוטיב מרכזי ומושך עניין וצלמים. האווירה הנעימה מקיפה מכל כיוון, כל פרט בעיצוב היה מוקפד – מהרצפה השחורה והמעודנת ועד לתקרה שמאירה באור רך.

הַמְּפֻנֶּקֶת  הרגישה שהיא טסה ליפן נחתה בטוקיו ועזבה לרגע את ירושלים (הלוואי).

אזיה 19: תפריט של מסעדה יפנית כשרה שמביאה את טוקיו לירושלים

מרגע ראשון הרגשנו שחשבו היטב על כל פרט. המסעדה מצליחה לשלב בצורה נהדרת בין האותנטיות של המטבח היפני, או בהשראתו, לבין הצורך להתאים את התפריט לכשרות.

השפים תומר קרמני ובר ידיד הצליחו להביא את טעמי טוקיו לירושלים, ועשו את זה עם המון עדינות ורגש.

 


אטרקציות מעניינות בארץ – קראו עוד >>


התפריט של אזיה 19

התפריט נחלק לשלוש, תנו לי לרגע לשמש על תקן המדריכה הקולינרית שלכם:

סושי – אורז חומץ שמוגש עם דג נא, ירקות או ביצים. כולנו מכירים.

קושיאקי – שיפודים צלויים על גריל, בדרך כלל עם בשר, דגים או ירקות. המאפיין הוא טעמים מעושנים וצלויים.

איזקאיה – מסעדת בר יפנית שמגישה מנות קטנות ואוכל מזוהה, כמו טמפורה או סושי. המאפיין הוא אווירה חברתית ואוכל פשוט.

מה הזמנו מהתפריט?

בחרנו מספר מנות ראשונות. בחרנו סלט שומשום קיסר (64 ש"ח), כי שמענו שהוא נהדר. חסה טרייה ופריכה חצוייה לאורכה, אבל ההפתעה באה בדמות הרוטב הלבן המעט מתקתק, אני מקנאה ביכולת להרכיב רטבים מענגים כאלה. לא ממש הצלחתי לפענח את הטעמים כדי לנסות להכין בבית.

המשכנו עם מנה של גיוזה מעושנת (72 ש"ח) – 4 גיוזות די קטנות שהונחו על אלמנט מבטון. מנה טעימה, ויחד עם זו מעט קמצנית בכמות. מותר לי לקטר מאחר ומדובר בי הַמְּפֻנֶּקֶת של הבית.

נעשה הפסקה קצרה לטעימות יין – מכירים יין כתום? אז הנה הסבר קצר…

יין כתום מתפריט היינות של אזיה 19

זו פעם ראשונה ששמעתי על יין כתום. והנה ההסבר מפי המדריכה הקולינרית. מדובר ביין שעשוי מענבים לבנים, שעובר תהליך שונה ממה שכולנו מכירים. השרייה של הענבים בקליפתם מעניקה לו צבע כתום או זהוב, וטעמים שמתפתחים בצורה ייחודית. כשטעמתי את היין הכתום, הרגשתי עומק מסוים, ארומה פרועה פרי עם נגיעות של דבש, תבלינים ופירות יבשים. (מעט פלצנות – כבר אמרנו?).

התהליך הזה, שמצריך המון תשומת לב לאיזון בין החומציות והקליפות, מביא לתוצאה שאני מבינה שאצטרך לחזור אליה בהקדם, כשתהיה לי הזדמנות.

 

האנד רול קינוקו מבית מסעדתת אזיה 19. צילום: סיגל קליין
האנד רול קינוקו מבית מסעדת אזיה, עם היין הכתום. צילום: סיגל קליין

שנמשיך ביפנית…

לטעימה קטנה נוספת בטעם יפני מובהק הזמנו גונקאן איקורה (76 ש"ח) – שהוא בעצם סושי יפני שמוגש בתוך רצועת נורי וממולא באורז. מעל האורז מונחות ביצי סלומון כבושות בטארה – שזה רוטב סויה מתקתק. המנה בעיניי היא שילוב מקסים של כל הטעמים , מלוחים ומתוקים, עם מרקם פריך ורטוב.

ליד הזמנו גם האנד רול קינוקו (54 ש"ח) הטרנד החדש בניו יורק שכובש גם אותנו. האנד רול יפני עם אורז ופטריות, משלב טעמים עשירים ומרקמים מגוונים. האורז הטרי והפטריות הטעימות איכשהו קיבלו טעם אחיד נימוח ועדין, חבל שזה נגמר מהר. הרגשתי ברחובות טוקיו (רק לרגע) המסורתית.

 

יקיזאקאנה - דג לבראק פרפר צלוי בפחם עם תרד ביוזו. תפריט מסעדת אזיה 19. צילום: סיגל קליין
יקיזאקאנה – דג לבראק פרפר צלוי בפחם עם תרד ביוזו. תפריט מסעדת אזיה 19. צילום: סיגל קליין

דג פרפר למנה עיקרית

את המנה העיקרית החלטנו לחלוק. דג לברק צלוי יקיזאקאנה (138 ש"ח), שפתוח לצורה של פרפר ומטוגן לקריספיות מושלמת. כן, בהמלצת המלצרית אכלנו גם את העור הצלוי והתמוגגנו.

למה כתבתי פרפר? תסתכלו בתמונה למעלה. הדג היה נפלא. החיצוני היה פריך והפנים רך ועסיסי, ומפולטים בצורה נהדרת. כמובן יש צ'ופסטיקס על השולחן, מה שהופך את הארוחה לארוכה יותר עם ביסים קטנים, כי מה לעשות זה מאתגר אותנו הישראלים חסרי הניסיון.

 

שלג קוקוס - תפריט הקינוחים לגראנד פינאלה באיזה 19 ישרושלים. צילום: סיגל קליין
שלג קוקוס – תפריט הקינוחים לגראנד פינאלה, אזיה 19 ירושלים. צילום: סיגל קליין

יש כוח לתפריט קינוחים?

מה שמקסים, שאין לחם וממרחים, אין פוקצ'ה ומטבלים. יש פשוט מנות יפות וטעימות וזה לגמרי משביע, בלי להתפוצץ ולהרגיש שהבטן הכפילה את עצמה. ארוחה מהסוג המועדף עליי.

שנינו היינו מלאים באוכל והחלטנו להזמין קינוח של שלג קוקוס (36 ש"ח) שממש הפתיע אותי. קינוח קליל וטרופי, בטח הירושלמים יבינו אותי – זה כמו לאכול שלג בטעם קוקוס. הקינוח בעצם בנוי משכבות של קוקוס טחון וקרם קוקוס רך, הרגשתי כמו הַמְּפֻנֶּקֶת האמיתית. כל ביס של שלג קוקוסי קרחוני – המיס אותי. קליל, טעים, מרקם מדליק, ומחזיר אותי ליפן, שם אוהבים לגרד שלג על מנות בקיץ.

אחרי כל המנות העשירות והטעימות, הקינוח הקליל הזה, מושלם עבור מסעדה יפנית כשרה, שלא מצריך שמנת, חמאה ושלל מרעין בישין. בדיוק מה שצריך כדי לסיים את הארוחה בצורה מושלמת. ממש אהבתי, אני מבטיחה להגיע שוב רק עבור הקינוח שהדליק אותי.

 

שלב הסיכומים:

כבילוי זוגי מאוד נהנינו במסעדת אזיה 19. שילוב של אווירה, עיצוב, מנות, שירות, חוויה. כל המנות שהזמנו היו טעימות , האווירה הייתה מדהימה והשירות היה טוב. כמסעדה יפנית כשרה – שיחקו אותה ברמות הגבוהות. חשוב לציין שהמנות לא גדולות והמחיר יחסית יקר, אבל מתאים מאוד לחגוג יום הולדת ובילוי זוגי. יחד עם זאת, אני חושבת שאולי היו חסרים כמה טעמים או מרכיבים שיכלו להרים את המנות למקום טיפה גבוה יותר, אם כי כנראה השפים במתכוון משאירים את הטעמים העדינים המקוריים. עדיין ברור שמאחורי המקום הזה עומדת כוונה אמיתית להביא אוכל יפני אותנטי. היה לי רצון קטן שהמנות יגדלו והמחירים ירדו זה היה הופך את "ערך תמורת כסף" (זה נשמע נורא בעברית) לערב מושלם.

 

אם נסתכל על המסעדה מכל הצדדים:

מיקום: רחוב עזה שזוכה להמון פירסום לאחרונה ולאו דווקא מהכיוון הקולינרי.

נוף: רחוב ירושלמי סטנדרטי – חכו לעיצוב בפנים.

אווירה: מקסימה. דגי הענק שתלויים מהתקרה וציפוי העץ משרים אווירה של רוגע שהוא בטח לא ים תיכוני.

מגוון: מגוון מנות מצומצם אבל כל אחד יוכל למצוא את עצמו ובתנאי שהוא מעט יפני?

מחירים: יקר לי. ממליצה לחלוק במנה יקרית.

טעם: המנות טעימות. ההגשה מקסימה וזה מה שעושה את ההבדל.

שירות: השירות נותן תחושת בית וחיבוק. הצוות היה קשוב ומנומס, דבר ששדרג את החוויה.

מקום להיפגש: ערב קסום של ימי הולדת באווירה יפנית כשרה ירושלמית.

טיפ: הקינוח – זה נשמע הזוי נכון?

רק שתדעו: אזיה 19 מארחת תפריט סיני בכל יום ראשון.

לפרטים:

מסעדת אזיה 19 – יפנית כשרה בירושלים

טלפון: 025877722

הזמנת מקום: TABIT

כשרות: כשר

אינסטגרם: https://www.instagram_/

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות