כוכבי משחקי השף מגיעים בפעם ה- 6 לבאר שבע ב-14-15 בינואר 2025 לחוויה קולינרית עבורכם. השפים: נעמי גיאת, שחר תמיר, תומאס יול ומקס סביץ' יתארחו במסעדות קמפאי, קפאסה, הספריה וקו-תאי עם תפריטים מיוחדים ומגוונים, כל ערב החל משעה 18:00.
כוכבי משחקי השף מתארחים בבאר שבע: במסעדת קמפאי – השפית נעמי גיאת
קמפאי תארח את שפית נעמי גיאת – מגיעה מירושלים, 6 שנים במטבחים ירושלמיים. באה לעשות אווירה של ערק, מזרחית וריקודים על שולחנות. נעמי עושה כרגע ערבי שף אורח, סדנאות, שיתופי פעולה עם מסעדות וקבוצות גדולות בארץ. עבדה בקבוצת מחנהיודה של אסף גרניט שנתיים, הייתה השף של הגטסבי ושל מסעדת תמול שלשום בירושלים.
במסעדת קמפאי, תמצאו בתפריט של נעמי גיאת את המנות הבאות:
- טאקו קמח תירס טרי עם שיפוד מוסר ים בגלייז יפני, קרם אבוקדו וליים, מיקס עלים, שמן צ׳ילי, סלסה למון גראס
- טאטאקי בלאק אנגוס מושרה בפונזו, פרוסות קולורבי מדורה, פירה בטטה לבנה וג׳ינג׳ר, דמי גלאס ובקצ׳וי
- טרטר בר ים בויניגרט יוזו, כפיר ליים ודבש, אבקת אצות ובזיליקום תאילנדי.
איפה: מסעדת קמפאי, רחוב חיל ההנדסה1, מתחם ביג, באר שבע.
טלפון: 08-6655999
אתר: https://kampai.co.il/
מסעדת קפאסה מארחת השף שחר תמיר זוכה משחקי השף
מסעדת קפאסה תארח את שף שחר תמיר – הגישה הקולינרית של שחר מבוססת על דינמיות וגמישות. הוא מתעדכן ומשנה את התפריטים שלן כך שישקפו את המרכיבים הזמינים לו. עבורו, הלב של חוויית האוכל טמון בהערכה למה שכל עונה מציעה. הוא עובד עם המרכיבים הטריים ביותר ויוצר מנות שתופסות את הרגע הנוכחי, ומדגישות את הטעמים והמרקמים שהטבע מספק בכל זמן נתון. ההשראה של שחר מגיעה מכל דבר, במיוחד מהטבע ומהארכיטקטורה. וכשמעצב מעצב מנה או תפריט חדש, הוא מתחיל בבחירת המרכיבים בעונתם בשיאם, ואז בוחר את הטכניקות והדגשים שיתאימו. כל מנה היא סיפור, לפעמים פשוט ולפעמים יותר טכני.
במסעדת קפאסה, תמצאו בתפריט של שף שחר תמיר את המנות הבאות:
- טרטר שייטל על מח עצם עם חלמון סגור, וויניגרט דיג'ון ואורנים
- מוסר ים פלאנצ׳ה עם ניוקי תפוחי אדמה קלויים, אחו בלאנקו, בטטה סגולה, אפונת גינה ושמן עשבים
- סיגר זנב שור עם עגבניות מגורדות, דמי גלאס, טחינה שחורה וצ׳ילי ירוק.
איפה: מסעדת קפאסה, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע.
טלפון: 08-6655122
אתר: https://kepasa.co.il/
חובבי הבירה קראו עוד>>
בין כוכבי משחקי התוססים של העונה – מסעדת הספריה תארח את השף מקס סביץ'
מסעדת הספריה תארח את שף מקס סביץ' – שף יצירתי ובעל חזון קולינרי ייחודי שהמטבח עבורו הוא דרך לספר סיפור. ממסורות המטבח הים-תיכוני ועד ל"פיין דיינינג" עכשווי, סביץ' שואף לשלב בין חדשנות לכבוד עמוק למסורת תוך הקפדה לעבוד עם חומרי גלם מקומיים ואיכותיים כדי להבטיח טעמים אותנטיים ומרגשים.
במסעדת הספריה, תמצאו בתפריט של שף מקס סביץ' את המנות הבאות:
- פלח כרוב בלאדי צלוי ומושחם על טחינה ירוקה, סלסת ג׳חנון, סחוג שבור ופיסטוק
- טרטר שייטל בקר, 2 יח׳ מוגשות בכף עם קציפת ליים
- נתח פיקניה צלוי, קרם כרישה, צ׳יפס כרישה וגלייז ציר בקר
- ההמבורגר של מקס, אנטריקוט קצוץ, בייקון טלה, חלת בצל מטוגנת בבלילת בירה, איולי צ'יפוטלה ומלפפון כבוש.
איפה: מסעדת הספריה, רחוב נפחא 25, באר שבע.
טלפון: 08-6655120
אתר: https://hasifria.com/
מסעדת קו-תאי תארח את השף תומאס יול אחד מכוכבי משחקי השף המפתיעים
מסעדת קו-תאי תארח את שף תומאס יול – היישר ממנהטן בעיר הגדולה לארצנו הקטנטונת, טומאס יול – יליד לונדון, מגיע לקו-תאי, להביא קצת מהמנות ספיישל שלו שלמד בתאילנד באחד מהמסעות הקולינריים שלו. אומנם הוא לא מדבר עברית, אבל צבר בנשמה, שבילה מספיק שעות לצד אסף גרניט שגילה שכנראה בגלגול הקודם היה ישראלי-מרוקאי. קבלו את שף טומאס עם תפריט תאילנדי שייקח אותכם לסיבוב בקופנגן.
במסעדת קו-תאי, תמצאו בתפריט של שף תומאס יול את המנות הבאות:
- כיסוני עוף עם הויסין וחמשת התבלינים, מאודים ומוגשים עם שמן צ'ילי, תבלינים וסויה מתוקה
- תאי פיש קייקס, לביבות דגים תאילנדיות מתובלות בקארי אדום ובזיל תאילנדי, מטבל סוכר דקלים, למון גראס וכפיר ליים
- צ'או-פאן בקר, נתחי שייטל ואטריות צ'או פאן מוקפצים עם פלפלים, בצל סגול וירוק, נבטים ברוטב סויה מתוקה, חומץ אורז שחור ויין שאוסינג.
איפה: מסעדת קו תאי – רחוב סמילנסקי 25, באר שבע.
טלפון: 08-6654854
אתר: https://koh-thai.co.il/
לפרטים לעוד פעילויות וחופשות בדרום קרא >> בישראלינג