חיפוש

מסעדת הנמל 24 חיפה: בא לכם תפריט שמהדהד חו"ל?

מסעדת הנמל 24 מזה שנים מציגה תפריט של פיין דיינינג . לאחרונה המסעדה דילגה מהנמל 24 למלון ליברטה שבהדר. צוות ישראלינג יצא לחקור את התפריט

מסעדת הנמל 24 חיפה בא לכם תפריט שמהדהד חו"ל? צילום: ישראלינג
מסעדת הנמל 24 חיפה בא לכם תפריט שמהדהד חו"ל? צילום: ישראלינג

מסעדת הנמל 24 עברה ממשכנה הותיק בנמל לתוך מלון ליברטה שבהדר עם תפריט פיין דייניג כמו שהיכרנו כל השנים. השף רן ראש ממשיך בעקביות עם מנות מפתיעות בסגנון צרפתי – ישראלי – ים תיכוני.
הצוות שלנו בהחלט מרגיש חוויה נעימה בתוך החלל החדש של המסעדה בחיפה.

איפה פוגשים את התפריט של מסעדת הנמל 24? מה קשור מלון ליברטה?

כל חיפאי או מי שעבר את חווית הגיוס בחיפה יודע איפה זה רחוב חסן שוקרי, צמוד ללשכת הגיוס עומד לו מלון שצפוי להפתח, מלון ליברטה.
עם תעשו גוגל על המלון בוודאי תמצאו רק ידיעות על מסעדת הנמל 24.
זה די ברור למה – כי המלון עדייין לא נפתח, והמסעדה תהיה בעתיד מסעדת הבית של המלון.
אז תשננו לשכת גיוס, חסן שוקרי, מלון ליברטה, מסעדת הנמל 24 חיפה.

מחיר התפריט לסועד 150 ש"ח

אז קדימה לאוכל – אחרי שביריברנו על כל מיני קישקושים של מקום וגיוס.
התפריט המנות של מסעדת הנמל קבוע והמנות מתחלפות אחת לפר חודשים.
התפריט הוא עם מחיר קבע של 150 ש"ח לסועד וכולל: מנת פתיח, מנה ראשונה ומנה עקרית.

מנת פתיח - מרקון קרם בצל - בנמל 24. צילום: ישראלינג
מנת פתיח – מרקון קרם בצל – בנמל 24. צילום: ישראלינג

מה בפתיח של מסעדת הנמל 24?

מנת הפתיח כמיטב המסורת הצרפתית כולל מרקון ואת לחם הבית לצד מטבלים.
המרקון מוגש באלגנטיות במזיגה לסועד מתוך קנקן ליד השולחן. הטעם של הלגימה הראשונה של מרק קרם הבצלים עם שמן עירית מפתיעה,
הצוות תמיד אוהב כתמים ירוקים של שמן באוכל במיוחד עם זה מתלווה לקציפת כמהין עדינה,
קל מאוד לעשות טעויות עם המינון של הכמהין במטבח, הצוות מאשר שהמינון היה בול.

לחם הבית ומטבלים בתפריט של מסעדת הנמל 24. צילום: ישראלינג
לחם הבית ומטבלים בתפריט של מסעדת הנמל 24. צילום: ישראלינג

לצד המרק הוגשו לחמי הבית עם שני מטבלים, הממלצת הצוות תשאירו מקום לאוכל ואל תתקעו לחם סתם.

מנות ראשונות בתפריט

מכיוון שהצוות הגיע בכח גדול ולכל סועד בתפריט מגיע מנה ראשונה אחת אז הדיון היה: "מה לא להזמין",
כי הצוות של ישראלינג מאמין גדול בשיירינג והתנסות במקסימום טעמים.
אז בואו נתקדם את המנות:

פטה כבד עם סוכריות דלעת

מי שביננו אוהב כבד יכול להתענג על מרקם העדין של הפטה שהוגש עם פרזנטציה נהדרת. הצוות התענג על כל ביס.

פטה כבד לצד בורלה כבד עם סוכריות דלעת. - הנמל 24. צילום: ישראלינג
פטה כבד לצד בורלה כבד עם סוכריות דלעת. – הנמל 24. צילום: ישראלינג

טרטר שייטל וחזה אווז  – הנמל 24

צריך אומץ להכין טרטר בשר והשף רן ראש לא פוחד.
מנה נדיבה של טרטר שייטל שלא כל השולחן התחבר אליה כי חלק לא מסתדרים עם המחשבה של אכילת בשר נא, בעיה שלהם!
מנת הטרטר היתה טעימה כשלידה הוגשו צנימים שהיה  להם טעם חמאתי חזק. בקיצור לחובבי הטרטר מומלץ.

טרטר שייטל מהתפריט של הנמל 24. צילום: ישראלינג
טרטר שייטל מהתפריט של הנמל 24. צילום: ישראלינג

סלט תמנון כבוש בחומץ אורנים

מנה ראשונה שנראית בתפריט מאוד אטרקיבית אבל זו מנה שבעיננו היתה פחות,
אנחנ נמהר להגיד שהיא לא היתה מנה רעה, אבל בהשוואה ליתר המנות היא לא התרוממה לנו בטעם.

סלט תמנון כבוש בחומץ אורנים - תפריט הנמל 24. צילום: ישראלינג
סלט תמנון כבוש בחומץ אורנים – תפריט הנמל 24. צילום: ישראלינג

שרימפס בחמאת מרווה – מנה מדהימה מהתפריט של הראשונות

טוב זו המנה שהצוות עף עליה. בעברית The Best, שרימפס בחמאת מרווה לצד תרד תורכי עם קרוטוני בריוש.

שרימפס בחמאת מרווה לצד תרד תורכי - המדליונים זה בורלה שום. צילום: ישראלינג
שרימפס בחמאת מרווה לצד תרד תורכי – המדליונים זה בורלה שום. צילום: ישראלינג

פה אנחנו עושים פאוזה כי במנה היו פזורים בגודל של מדליונים משהו שנראה כמו סקלופ, אבל לא!!! זה היה בורלה שום, תקשיבו גאונות.
הצוות ממליץ בחום על המנה הספציפית הזו.

על הרביולי פולנטה תירס נדלג כי היא היתה טובה, אבל בסוף זה היה רבילי מתחכם עם אגסים, כן מומלץ לחובבי הפאסטה.

עקריות מהתפריט של הנמל 24 – במשכן החדש

בעקריות הצוות היה די ממוקד ולא התפזר להרבה מנות כל אחד לפי טעמו, כי בכללי הצוות בורח ממנות של פילה דג וגם שניצל,
פה נפלו בהזמנה שתי מנות שלעולם לא נדע את טעמם, חיוך.
אז בואו נתחיל לטעום:

פילה לבן לצד גזרים צבעוניים

פילה לבן לצד גזרים צבעוניים. צילום: ישראלינג
פילה לבן לצד גזרים צבעוניים. צילום: ישראלינג

פילה לבן עשוי נכון לצד פירה שתמיד הולך טוב עם רוטב בורדולז, נסביר למי ששאל מה זה רוטב בורדולז?
רוטב בורדולז הוא רוטב צרפתי קלאסי, עשוי מיין אדום, בצל, חמאה וציר בקר, ומוכר בזכות טעמו העמוק והעשיר, שמושלם עם סטייקים ומנות בשריות.
אז פה זה ממש טוב עם גזרים צבעוניים שנותנים הרגשה של חגיגה.

טיאלטלה שרימפס ברוטב שמנת

דווקא המנה הזו שצילצלה לנו כל כך סקסי היה פשוטה בטעמיןם ולא התרוממה לנו למקומות שציפנו. הצוות הפעם הביע אכזבה… אוווו…

טיאלטלה שרימפס ברוטב שמנת. צילום: ישראלינג
טיאלטלה שרימפס ברוטב שמנת. צילום: ישראלינג

איך עושים Pork Belly כמו באגדות – תשאלו את השף

אז פה נאריך במילים מתוך הערכה לעבודה שנעשתה במטבח על יד השף. נתארר איך מכינים Pork Belly?

הכנת מנת Pork Belly דורשת סבלנות אבל התוצאה שווה כל רגע.
ראשית, חותכים את בטן החזיר בצורה שטחית על פני עור השומן, ומעסים את הבשר בתערובת תיבול המורכבת ממלח, פלפל, שום, עשבי תיבול.
במקרה שלנו נראה כי הבסיס של המנה היה רוזמרין ושמן זית.
לאחר מכן, מכסים את הבשר בנייר כסף ומניחים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות צלזיוס למשך כ-2.5-3 שעות, עד שהבשר רך ונימוח.
אחרי שהשר התרכך – מסירים את נייר הכסף ומחממים את התנור ל-220 מעלות, לצורך קריספיות העור.
הצליה יכולה לקחת בין 20 ל-30 דקות.
הצוות חושב שאפשר לקצר את התהליך לאותה תוצאה בצלייה על מחבת.
להגשה – בנמל 24 הכינו רוטב של ציר בקר וורמוט וגבינת גרנה פדנו.

Pork Belly כמו באגדות - אומנות השף רן ראש עם תפריט משוגע. צילום: ישראלינג
Pork Belly כמו באגדות – אומנות השף רן ראש עם תפריט משוגע. צילום: ישראלינג

הטוויסט של רוטב פופ-קורן לבן על הרוטב ציר בקר נותן פה דחיפה נפלאה לביס הרך של הבר עם השומן הטים.
ברור שצריך פחמימה ליד אז זו באה לצלחת בצורה של פולנטה רוזמרין מנחמת. מילה שקצת נשחקה לאחרונה.
אם נחשוב על חדשנות ומקוריות הצות לא נתקל במנה באף מסעדה בארץ, ואולי גם במסעדות בעולם שהם הוא ביקר.

תפריט יין

הנמל 24 מציע מגוון מכובד של יינות, היפה שבדבר שניתן להזמין בקובקי יין בעליות החל מ- 135-145ש"ח בינהם גם יינות ישראלים.
אנחנו בצוות מאוד מעודדים הזמנה של יינות ישראלים לעידוד הייננים המקומיים שלנו.
אנחנו אומרים שצריכה של יין ישראלי מקומי על פני יינות מיובאים חשובה הן מבחינה כלכלית והן מבחינה תרבותית.
תעשיית היין הישראלית התפתחה בשנים האחרונות וכוללת יקבים המייצרים יינות איכותיים שמייצגים את הטעמים הייחודיים של האדמות והאקלים המקומי.
מעבר לתמיכה הכלכלית, היין הישראלי מציע חוויית טעמים שמתאימה למטבח והקולינריה המקומית וגם לתרבות והטעם הישראלי.

תפריט הקינוחים בנמל 24 נקרא "אחרון חביב"

המחיר של הקינוחים נע בין 52-56 ש"ח למנת קינוח. בין הקינוחים ניתן למצוא:

  • טארט שוקולד
  • טארט אגסים
  • באבא רום תפוז ותבלינים
  • פבפלובה קוקוס במילוי של סלסת אננס
  • בורלה פיסטוק
  • כדור שוקולד
באבא רום תפוז ותבלינים - קינוח מהתפריט של הנמל 24. צילום: ישראלינג
באבא רום תפוז ותבלינים – קינוח מהתפריט של הנמל 24. צילום: ישראלינג

הצוות הסתקרן לגבי מנה אחת של 'באבא רום תפוז ותבלינים' כי זה מורכב ממוס דלעת ערמונים, שוקולד לבן ואורגנו, קומפוט דלעת, גרידת הדרים וטוויל דלעת.
תודו שזה שילוב ממש מיוחד של רכיבים וטעמים, התוצאה? לכו תטעמו. רמז הטוויל של הדלעת טעים טעים.

 

אם נסתכל על המסעדה מכל הצדדים:

מיקום: הדר הכרמל חיפה. לא במרכז הבילויים.

נוף: החלל שיושבים בו הוא נפלא חדר זכוכית שפונה החוצה.

אווירה: פנסי, יש תחושה של יוקרה. רמת הגשה אירופאית אול אובר.

מגוון: כל אחד יוכל למצוא לא מנה להתפנק.

מחירים: המחיר של 150 ש"ח לסועד ממש לא גבוה ביחס לרמה של 3 המנות,
אם מוסיפים קינוח יין ברור שהמחיר עולה.

טעם: טעים. יש לשף רו ראש את המג'יק וההשראה.

מקום להיפגש: הישיבה בחדר זכוכית המואר עם שולחנות שערוכים אירופאי  מקפיץ אתכם לצרפת בין-רגע.

טיפ: אם אתם קבוצה שך 5 תזמינו כל אחד מנה ראשונה שונה ותחלקו. אנחנו ספציפית הפעם דילגנו על הסלטים במנות הראשונות, והמרקון בפתיח לצלול לתוכו ולא לצאת.

 

אירוח סטייל אירופאי - משתלב בתמונה חיפאית. צילום: ישראלינג
אירוח בסטייל אירופאי – משתלב בתמונה חיפאית. צילום: ישראלינג

פרטים:

איפה: חסן שוקרי 7, חיפה – כתובת חדשה

מתי:

  • רביעי תפריט טעימות מיוחד (בנוסף לתפריט ערב) מהשעות 18:00-00:00
  • חמישי מהשעות 18:00-00:00
  • שישי-שבת מהשעות 12:00-00:00

כשרות: לא כשר

חניה: כחול לבן בסביבה

הזמנות בטלפון: 048628899

הזמנה דרך טאביט: : https://ontopo.com/

לחופשה באיזור המרכז: חופשה בחיפה– ישראלינג

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות