יש ימים בהם ירושלים מרגישה כמו מערבולת. דווקא אז, בתוך ההמולה של העיר, בפטיסרי 'מולאן דורה' מצאתי לי פינה של שפיות – עם חמאה, קפה, טארט לימון ואווירה צרפתית.

מולאן דורה – פינה צרפתית בירושלים
זה היה אחד מאותם ימים של חום ירושלמי באמצע יולי, רחובות צפופים, הרעש הרגיל של ירושלים. הגעתי לאירוע ההשקה של פטיסרי חדש, בליציפיות מיוחדות. אבל השלט של 'מולאן דורה' החדש צד לי את העין, והבנתי שיש כאן משהו שונה. כבר שמעתי על המקום, הפטיסרי הצרפתי שכבש כבר את השרון, ונכנסתי בציפייה אפופה ניחוחות אפייה.
רחוב צדדי בפריז – מולאן דורה
איך שפותחים את הדלת, הריח! כאילו מישהו סחף אותי היישר לרחוב צדדי בפריז. חמאה חמה, וניל, אולי גם רמז לקרם פטיסייר.
צעדתי אל החלל הפנימי והרגשתי את האווירה הפריזאית מזמינה אותי. המקום מעוצב בקווים אלגנטיים ורכים. בחרתי מקום ליד החלון, עיינתי בתפריט ובחרתי לי קרואסון חמאה ממולא בשוקולד מריר, שאני ממש ממליצה בחום, רצוי לצד אספרסו כפול חזק כמו שאני אוהבת.

זה לא היה סתם טעים – זה היה עם דיוק צרפתי כמו שאני מכירה. וואו כבר נפתח לי שוב התאיבון.
השכבות, הקראסט, בכל ביס הרגשתי כאילו מישהו השקיע אהבה אמיתית. הטעם שנשאר בפה אחרי הביס משאיר חווה נעימה. כאילו כל מאפה כאן מספר סיפור – רחוב צרפתי עם בולונז'רי קסום.
אחרי הטעימה הקטנה, בחרתי להעמיק את תוך התפריט, והזמנתי גם גראטן דופינואה. ביס של תפוח אדמה מוקרם, נמס בפה, עטוף ברוטב בשמל רך. לידו, טארט לימון עם מרנג מוקצף, יפה כאילו שמשהו צייר אותו.
סביבי אנשים באו והלכו – זוגות, תיירים, מבקרי מוזיאון. המקום הזה מושך אליו אנשים שמבינים – שטעם טוב הוא לא מותרות, הוא חגיגה קולינרית. מותר לנו לחגוג את החיים.
בצד הקפה עמד שלט קטן: “כל המאפים נאפים כאן מדי יום.” וזה הרגיש נכון. הכל היה טרי, מתוק בדיוק במידה, מתובל באהבה.
יצאתי משם אחרי שעה וחצי, עם שקית קטנה של פאן שוקולד ללהתענג עליו בערב בבית, צעדתי מבית הקפה עם חיוך ענק. זה בדיוק מה שהייתי צריכה.

מאפים ולחמים של 'מולאן דורה' ירושלים
- באגט (פרווה) | באגט כפרי (פרווה) | חצי באגט כפרי (פרווה)
- בריוש גדול (חלבי) | בריוש שוקולד גדול (חלבי) | בורקס גבינה (חלבי)
- האלה (חלבי) | מעבר האלה (חלבי) | קמח מלא של חלה (חלבי)
- קרואסון חמאה (חלבי) | קרואסון גבינה (חלבי) | קרואסון שקדים (חלבי)
- קרואסון מיני פרווה (פרווה) | לחם מיני פרווה שוקולד (פרווה) | לחם צימוקים מיני (חלבי)
- לחם שוקולד (חלבי) | פריקסה – 20 יחידות (פרווה) |
.
קראו עוד>>>
עוגות
- עוגת גבינה (חלבי) | עוגת גבינה אישית (חלבי) | פאס עוגת גבינה (חלבי)
- עוגת שוקולד אנגלית (חלבי) | עוגת שיש אנגלית (חלבי) | עוגת לימון אנגלית (חלבי)
- עוגת תפוחים אנגלית ללא סוכר (חלבי, ללא סוכר) | היער השחור (חלבי) | קראק שוקולד (חלבי)
- תשוקת מנגו (חלבי) | קייק (חלבי)

עוגיות ומתוקים
- עוגיות תות (חלבי) | עוגיות (חלבי) | פָּרִיך (חלבי)
- קראנץ' שוקולד (חלבי) | קראנצ'י ללא סוכר (חלבי, ללא סוכר) | מיני בולו (חלבי)
- מיני בולו ללא סוכר (חלבי, ללא סוכר) | מקרונים (24 יחידות, חלבי) | מקרונים (6 יחידות, חלבי)
אקלרים וקינוחים אישיים
- אקלר שוקולד (חלבי) | אקלר וניל (חלבי) | אקלר קרמל (חלבי)
- קפה אקלר (חלבי) | מיל פוי אישי (חלבי) | מעבר מיל פוי (מגש, חלבי)
- מִקצֶפֶת (חלבי) | מיני אקלרים – 33 יחידות (חלבי) | אופרה פטל (חלבי)
- אופרה פרווה אינדיבידואל (פרווה) |
גבינות ודגים
- גבינת שמנת קממבר | קממבר מוצרלה | מוֹצָרֶלָה
- בוטרגה (דג כבוש, מחיר לפי ק"ג) |
כריכים, קישים, ושאטלים
- כריך קלאב סלמון/טונה – 24 יחידות (חלבי) | מיני קישים – 25 יחידות (חלבי) | ירקות חתוכים (פרווה)
- שאטל קממבר/מוצרלה – 25 יחידות (חלבי) | שאטלים של סלמון/טונה – 25 יחידות (חלבי) |
פרטים:
מולאן דורה ירושלים
כתובת: רח’ ריבלין 14, מתחם מוזיאון ידידי ישראל, ירושלים
שעות פתיחה: א’-ה’ 07:00–21:00 | ו’ 07:00–15:30
טלפון: 02-9414416
אתר הרשת: לאתר הרשת
