חיפוש

תפריט חדש של השפית נעמי גיאת במסעדת תמול שלשום

מסעדת תמול שלשום של דן גולדברג חוגגת יום הולדת 30 ומשיקה תפריט חדש של השפית נעמי גיאת. מה דעתכם על קרפצ'יו סלקים עם גבינת פטה ופקאן מסוכר?

מנות חדשות בפריט של תמול שלשום לרגל חגיגות ה- 30. צילום: איוון טיכיניקו
מנות חדשות בפריט של תמול שלשום לרגל חגיגות ה- 30. צילום: איוון טיכיניקו

ש"י עגנון, חתן פרס ישראל לספרות שכתב את 'תמול שלשום', היה כנראה מאושר שמח לשבת במוסד התרבותי הוותיק והאהוב, הקרוי כל שם ספרו המפורסם. מסעדת תמול שלשום השיקה תפריט תפריט חדש של השפית נעמי גיאת (לשעבר מסעדת צמח וקבוצת מחניודה).

 

טורטליני גבינות מהתפריט של תמול שלשום. צילום: איתמר פנחס
טורטליני גבינות מהתפריט של תמול שלשום. צילום: איתמר פנחס

המנות החדשות של תמול שלשום

  • קרפצ׳ו סלקים אפויים במלח-ויניגרט נענע, פקאן מסוכר נענע טרייה בצל סגול שמן בזיליקום גבינת פטה וסומק. 39 ₪.
  • טורטליני גבינות עם רוטב חמאת מרווה, דבש, שום לימון ותרד. 67 ₪.
  • כרוב צלוי בציר שום, טימין ומרווה, על מצע צזיקי עשבים, שום וגרידת לימון עם שקדים קלויים ושמן ירוק. 35 ₪.
  • סלט אנדיב, הדרים, שומרים, בצל וחסה לאליק בויניגרט צ׳ילי וג׳ינג׳ר. 65 ₪.
  • לינגוויני אליי אוליו ברוטב שמן זית יין לבן ולימון עם שום טרי, קונפי שום עגבניות וזיתים בזיליקום ופטרוזיליה. שטרוייזל פירורי לחם ושום. 56 ₪.

 

קלאסיקה צמחונית - כרוב צלוי מהמנות החדשות בתפריט תמול שלשום. צילום: איתמר פנחס
קלאסיקה צמחונית – כרוב צלוי מהמנות החדשות בתפריט תמול שלשום. צילום: איתמר פנחס

ראשונות בתפריט של תמול שלשום:

  • ועדת קישוא – קישוא צרוב על מחבת לוהטת, בתוספת שקדים קלויים על מצע לאבנה וגבינת פטה טרייה – 46 ₪.
  • שווארמה טבעונית – נתחי שווארמה טבעונית מזרעי דלעת וחמנייה, מוקפצים על המחבת בשמן זית ותבלינים, מוגש על מצע טחינה לצד פוקאצ׳ה שמן זית ומלח גס – 58 ₪.
  • סלט קפרזה – עגבניות שרי צלויות, עגבניות מיובשות, קרעי מוצרלה, בזיליקום, שום קונפי, זיתי קלמטה, בצל סגול, שמן זית ורוטב בלסמי – 49 ₪.

תפריט לחובבי הסלטים בתמול שלשום:

סלט אנדיב בתפריט החדש של תמול שלשום. צילום: איתמר פנחס
סלט אנדיב בתפריט החדש של תמול שלשום. צילום: איתמר פנחס
  • בגן מוקסם – עלי גינה, סלק צלוי, בצל, פטה, שקדים, בזיליקום ונענע בתיבול שמן זית ולימון – 63 ₪.
  • סלט קינואה בשלושה צבעים – עגבניות שרי, בצל סגול, חמוציות, סלרי, קוביות בטטה צלויות ועשבי תיבול, עם טחינה גולמית מעל – 59 ₪.

תפריט פסטות:

  • קפלטי ריקוטה ותרד – כיסוני פסטה גדולים ממולאים, עם קונפי של עגבניות, שום, בצלים וזיתים ברוטב שמנת פסטו – 68 ₪.
  • דני האדום – ניוקי סלק בעבודת יד ממולא במוצרלה, ריקוטה וגראנה פדאנה ברוטב שמנת, פרמזן ועלי תרד – 72 ₪.
  • פפרדלה לימוני – פסטה פפרדלה מוקפצת עם זוקיני, בצל, ארטישוק וחמאה לימונית, מוגש עם קנל של שמנת חמוצה מעל – 63 ₪.
  • רביולי ירקות טבעוני – ברוטב פיקנטי של עגבניות קלויות ועשבי תיבול בבישול ארוך – 67 ₪.

תפריט העיקריות  של תמול שלשום:

  • פאי רועים- Beefree (תחליף בשר מחלבון אפונה) טחון טבעוני עטוף בפירה תפוחי אדמה מתובל, מוגש לצד סלט שוק רענן ופוקאצ'ה טריה – 69 ₪.
  • דג הזהב – פילה סלמון ברוטב שמנת, שמן זית, פטריות ובלסמי מצומצם, מוגש על מצע פירה עם חמאה ופרמז׳ן, לצד סלט שוק רענן – 125 ₪.
  • חריימה – פילה דג לבן שוחה בתבשיל אדום עשיר, עם ירקות, גרגירי חומוס ועלי תרד. מוגש לצד סלט שוק רענן וחלה אישית כמו של שבת מעט פיקנטי – 89 ₪.

על המסעדה

המסעדה, שעברה ממש לפני המלחמה שיפוץ במסגרתו נבנה קירוי למרפסת, מכילה כ-80 מקומות ישיבה. היא משתרעת על פני שטח של כ-120 מ"ר המחולק לשלושה חללים – שני חדרים סגורים, וחלל פתוח המאפשר ישיבה במרפסת שקטה ומוארת באוויר הירושלמי הצלול. כל שולחן ופינת ישיבה במסעדה קרוי על סיפור מבין שלל הסיפורים שנצברו בהיסטוריה המפוארת של המקום. תפריטי המסעדה מוגשים בצורת ספר כרוך, וכלי ההגשה יושבים על "פלייסמטים" מאוירים באווירת המקום.

פרטים:

מסעדת תמול שלשום

כתובת: רחוב יואל משה סלומון 5 ירושלים, מדרחוב נחלת שבעה

טלפון: 02-6232758

כשרות: רבנות ירושלים חלבי גוש קטיף חלב ישראל

שעות פתיחה: א'-ה' 09:00-22:00, ו' 8:30 עד כשעה לפני כניסת שבת

אתר: www.tmol-shilshom.co.il

אטרציות נוספות בירושלים: אטרקציות בירושלים – ישראלינג

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות