אביב של אוכל כפרי במטה יהודה 2024 בסימן תמיכה בעסקים המקומיים

87 עסקי אוכל ישתתפו באביב האוכל הכפרי מטה יהודה 2024, ויציעו מגוון מנות ממטבחים וסגנונות מכל העולם. שלושה סופי השבוע 21.3.24 - 6.4.24

ארוחת הודית בריקשה בתעוז. צילום: ליהי רוזנברג, דיגיטל תיירות מטה יהודה
ארוחת הודית בריקשה בתעוז. צילום: ליהי רוזנברג, דיגיטל תיירות מטה יהודה

אירוע האוכל של מטה יהודה 2024, שמצפים לו כל השנה, יתקיים השנה במתכונת קצת שונה ובלי המילה "פסטיבל". אביב האוכל הכפרי מטה יהודה 2024 יתמקד השנה בחיזוק ותמיכה בעסקים המקומיים וקידום עסקי מילואימניקים. כמו כן, יתקיימו חיבורים מיוחדים עם אנשי קולינריה מהנגב המערבי.

האירועים יתקיימו בשלושה סופי שבוע של קולינריה, בין התאריכים 21.3.24 – 6.4.24, בימים חמישי, שישי ושבת. בתקופה זו, עשרות עסקי אוכל מקומיים יציעו מגוון עצום של מנות ממטבחים וסגנונות מכל העולם. חובבי האוכל והטיולים יוכלו  להגיע, כמו בכל שנה, לפגוש את האנשים, הסיפורים והטעמים במועצה האזורית מטה יהודה.

כל זאת לצד הנופים היפהפיים של העונה לאחר גשמים רבים שירדו באזור, פריחות שקדיות, תורמוסים, כלניות, כרמים ומרחבים ירוקים רחבים.

 

אירוח בבתי בשלניות ובשלנים באביב האוכל הכפרי מטה יהודה 2024. צילום: ישראלינג
אירוח בבתי בשלניות ובשלנים באביב האוכל הכפרי מטה יהודה 2024. צילום: ישראלינג

חיזוק עסקים מקומיים – אביב האוכל הכפרי של מטה יהודה 2024

דגש מיוחד ניתן השנה לתמיכה בעסקים מקומיים ותיקים וחדשים, ולחיזוק עסקי מילואימניקים. בנוסף יתקיימו חיבורים מיוחדים עם אנשי קולינריה מהנגב המערבי.

לדוגמה:

  • הגבינות הטבעוניות של "שוני" יתארחו במאפיית "ברדלי" בשריגים.
  • מבשלת הבירה "קרמזינה" מתלמי יפה תתארח במבשלת הבירה בשריגים.
  • "שוקולד קפה" ממגן יתארח ב"איש לחם" במושב תעוז.

 

אישלחם באביב האוכל הכפרי מטה יהודה 2024. צילום: ישראלינג
אישלחם באביב האוכל הכפרי מטה יהודה 2024. צילום: ישראלינג

 

מקומות חדשים שישתתפו באביב האוכל הכפרי של מטה יהודה 2024

למעלה מ- 15 מקומות חדשים יפתחו את דלתותיהם באירועים השנה.

לדוגמה:

  • חגית דניאל מלוזית, בעלת עבר קולינרי מרשים מפריז ובריסל, בשיתוף פעולה עם "רומי בממלכת המאפים".
  • ג'וליאנו ראש, שף וצייר המתמחה בבישול ברזילאי.
  • שירלי משה, המלקטת ממוצא שתכין ארוחות ליקוט בשטח.
  • בראנץ' טורקי-יווני ב"גינה של מיה'לה" באביעזר.
  • הגריל הכשר של ג'יי-ג'יי שחזר לכפר עין רפא מארצות הברית ופתח רק לפני מספר שבועות מקום חדש .
  • פנינות קולינריות חדשות בעין רפא: ההמבורגר של אדם ותפריט צמחוני ב"קפרסקו".

 

שדות פורחים במרחבי מטה יהודה. צילום: ישראלינג
שדות פורחים במרחבי מטה יהודה. צילום: ישראלינג

אירוח של המבשלים והמבשלות הוותיקים – אביב האוכל הכפרי של מטה יהודה 2024

הבשלנים והבשלניות, שנמצאים כבר שנים רבות בקדמת הבמה, יקיימו אירוח מסורתי בבתים.:

  • חוויה גיאורגית ביקב קדמא.
  • אבי ויעל רוזנבוים שיגישו מנפלאות הגריל הארגנטינאי בשריגים.
  • "נורה" – המלקטת ממושב מטע עם ארוחה מפתיעה בת 8 מנות מהטבע.
  • עליה גבאי עם תבשלי כבש ובשר ראש מהמטבח המרוקאי.
  • אורן שמואלי ממאפיית "ברדלי" בשריגים יארח את יצרנית הגבינות הטבעוניות מניר עוז "שוני" וגם אופה הולנדי שיגיע לאפות יחד איתו.
  • "קפרסקו" בעין רפא עם כנאפה וסלטים טריים מהגינה.
  • אוכל תימני אצל רמי ויפה אלוני בבקוע.
  • ארוחות שף המשלבות מפגש עם ייננית, עם אבנר ניב ולורי לנדר מיקב צפרירים.
  • יפה אלוני בסירי קובה מהמטבח הכורדי, לצד מרק הבשר של רמי, בעלה התימני.
  • קפה משובח ומאפים עם השף קונדיטורית המשובחת, מיכל ברנס בעגלת הקפה "ילדתי שלי".
  • סדנאות אוכל קוצ'יני במשק אליהו בכפר אוריה.

 

אוכל קוצ'יני באביב האוכל הכפרי מטה יהודה 2024. צילום: ישראלינג
אוכל קוצ'יני באביב האוכל הכפרי מטה יהודה 2024. צילום: ישראלינג

"סיורים בין הסירים" בימי שישי

חוויה קולינרית אינטימית מזומנת למבקרים בימי שישי באביב האוכל הכפרי של מטה יהודה 2024. מדובר במפגש של הקהל עם היוצרים, אנשי הקולינריה של המקום, והצצה טעימה במיוחד בין הסירים.

סיור בסופ"ש הראשון – 22.3.24

  • מפגש עם יעל ודורון רגב ממושב גפן. יצרנים מקומיים שמתמחים בכריכים עם גבינות צאן, ממרחים מותססים ואפיה הונגרית מסורתית והכל טרי מהגינה הביתית.
  • התחנה השנייה אצל עליה גבאי, גם היא ממושב גפן, שתכלול טעימה של מנה חגיגית ומתוקים.
  • הסיור ייחתם ביקב מטלר בעגור עם יין ובירה.

סיור בסופ"ש השני – 29.3.24

  • מתחילים בטעימות יין ובראנץ' בכרם ברק.
  • ממשיכים למושב צלפון אל בית משפחת קראוזה, לטעימות מתוצרת המחלבה שלהם.
  • סיום הסיור בחוויה קוצ'ינית במשק אליהו בכפר אוריה.

הסיור בסופ"ש השלישי – 6.4.24

  • הסיור יתחיל בקפרסקו, בית הקפה של מונדר ובשאר בכפר אוריה. הזוג מגדל הכל בעצמו ומציע חוויה קולינרית ערבית טרייה מול נוף הררי.
  • משיכים ל"מתססה" ביד השמונה, לסיור במרכז המבקרים של הסיידריה הראשונה בארץ.
  • סיום הסיור בביקור אצל ג'וליאנו ראש, שם ואמן, שיארח בביתו הקיבוצי בקרית ענבים לחוויה ברזילאית עם טעימות של פיג'ואדה, פארופה וקפרינייה.

 

 

פרטים:

סיורים "בין הסירים" יתקיימו בימי שישי, 22.3, 29.3, 6.4, בין השעות 9:30-14:00.

יציאה לסיורים באוטובוס (עד 20 איש בסיור).

התכנסות ויציאה ממתחם חניית המועצה האזורית מטה יהודה.

עלות הסיורים 210 ₪ למשתתף.

כל הפרטים באתר: תיירות מטה יהודה

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות