חיפוש

המסעדות והשפים בערבה חוזרים לאט לאט לפעילות

לאחר שהאכילו את כוחות הביטחון במהלך המלחמה, מסעדות בערבה מתחילות לפעול במתכונת מצומצמת. איפה תוכלו לאכול ומי השפים שחוזרים לפעילות?

מסעדת All-in-ARAVA בערבה התיכונה עם מנות סושי ואסייתי. צילום: דניאל פרקש
מסעדת All-in-ARAVA בערבה התיכונה עם מנות סושי ואסייתי. צילום: דניאל פרקש

מאז תחילת המלחמה התגייסו מסעדות בערבה לבשל ארוחות חמות לכוחות הביטחון ולמפונים מעוטף עזה. לאחרונה גדל הביקוש מהציבור להגיע ולהתארח במסעדות, ולכן ניכרת מגמה של פתיחת מסעדות וארוחות שף לקהל. לא לדאוג – עסקי הקולינריה בערבה התיכונה עדיין מציעים במקביל פינוקים והנחות לכוחות הביטחון.

 

פודטראק או-לה-לה

איפה: מושב חצבה, הערבה התיכונה

פודטראק או-לה-לה בחצבה. צילום: מאי אלקיים
פודטראק או-לה-לה בחצבה. צילום: מאי אלקיים

בין מרחבי דשא ועצי תמר מציעה הקונדיטורית והיזמית לי אזולאי, תפריט כריכים בג'בטה כפרית לשעות הבוקר והצהרים, קפה משובח, שייקים, מטעמי בריאות וקינוחים.

דוגמאות מהתפריט:

  • כריך גאודה- עם עגבניות מיובשות וחמאת עשבי תיבול
  • כריך סלט ביצים- עם צנונית, רוקט ואיולי חרדל דיג'ון
  • כריך שמנת ופלפלים- גבינת שמנת, פלפלים של חקלאי הערבה ורוקט
  • טורטיית חצילים קלויים עם טחינה, פלפלים ורוקט

שעות פתיחה- ראשון-שישי 8:00-14:00.

טלפון: 052-4260544

 

 

בית השף ינון בארי

איפה: מושב פארן, הערבה התיכונה

שף ינון בארי יוצא מסעדות שף בלונדון, מציע ארוחות באווירה רגועה ואינטימית בביתו.

מה בתפריט: תפריט משתנה המבוסס על תנובות עונתיות, שימוש בירקות ובגידולים של חקלאי הערבה, ויבול גינתו הפרטית, לצד מטעמי קולינריה מהעולם, הודי, דרום אמריקאי ועוד. הכל מיוצר טרי במקום.

יש לתאם מראש.

להזמנות- ינון: 052-4260327

 

 

מסעדת אול אין ערבה All in ARAVA

איפה: ספיר, הערבה התיכונה

סושי שף מיקי פרקש ממסעדת All In Arava. צילום: All In Arava
סושי שף מיקי פרקש ממסעדת All In Arava. צילום: All In Arava

בני הזוג מיקי ודניאל פרקש, הקימו את המסעדה בסמוך לאזור התעשייה ספיר. מיקי היא סושי שף מוסמכת שעלתה לישראל מסיאול שבקוריאה הדרומית.

מה בתפריט: סושי ומטעמים מהמטבח האסיאתי, לצד תפריט מנות דגים, המבורגר, פיצה ביתית ועוד. מנות התפריט מבוססות על הירקות המובחרים של חקלאי הערבה התיכונה, ודגים טריים מדייגי הים האדום באילת.

דוגמאות מהתפריט:

  • רולים וקומבינציות סושי
  • כנפיים ויטנאם – כנפי עוף מטוגנות בציפוי פריך ברוטב חריף או מתוק
  • המבורגר בקר – קציצת אנטריקוט בלחמניית הבית עם תוספות
  • מנת דג – משתנה לפי היצע הדגה היומי, דג עסיסי מוגש עם אורז או פירה, לצד סלט ירקות

שעות פתיחה: כל ימות השבוע בין השעות 11:00-15:00 ומ- 18:00-23:00

טלפון: 08-6582928, 052-4726300

 

 

מסעדת 'פרם אורסולה'

איפה: צוקים, הערבה התיכונה

מסעדת פרם אורסולה בצוקים. צילום: פרם אורסולה
מסעדת פרם-אורסולה צוקים. קרדיט צילום פרם אורסולה

בני הזוג שרדהה וניצן נצר וצוות עובדי המסעדה התנדבו בהכנת ארוחות לתושבי העוטף ולחיילי צה"ל. בימים אלה המסעדה חוזרת לפעול.

מה בתפריט: מנות המבוססות על תוצרת חקלאית טרייה מיישובי העוטף ומחקלאי הערבה.

  • מסבחה – פול, טחינה, סלסה עגבניות, סלסה חריף, תטבילה, פטרוזיליה, שמן זית
  • גבינת ביתרון צלויה – עם עגבניות שרי ועגבניות חממה, אורגנו, אגוזי מלך ושמן זית חריף
  • פטריות אויסטר תוצרת משק דותן בעין יהב, על תפו"א צלוי, ציר פטריות, לימון כבוש

שעות פתוחה- שני סגור. בשאר ימות השבוע- בין השעות 12:00-21:00.

לפרטים והזמנות: 053-4763730

 

 

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות