פסטיבל לילות רמלה: השוק ייפתח גם בשעות הלילה

דוכני אוכל, סדנאות שף וסיורים מודרכים: פסטיבל לילות רמלה יוצא לדרך

לילות רמלה 2
סנדויץ טוניסאי. צילום: ישראלינג

בזמן שהשווקים בארץ נסגרים בחשיכה – שוק רמלה מתעורר לחיים בפסטיבל לילות רמלה. אם לא יצא לכם לאחרונה להגיע לעיר רמלה, זו ההזדמנות שלכם. העיר עם הסיפורים ההיסטוריים המרתקים, העיר שכבש נפוליאון בונפרטה לפני יותר מ-200 שנה. העיר עם האנשים החמים, השוק התוסס והאותנטי, וכמובן בריכת הקשתות המפורסמת מימי חסמבה.

חגיגה קולינרית

פסטיבל לילות רמלה יתקיים בעיר בין התאריכים 18-20 באוקטובר 2022 ויציע חגיגה קולינרית, לצד חוויות נוספות. בימים שלישי עד חמישי 20-18 באוקטובר בין השעות 23:00-17:00 ייפתח שוק רמלה כולו גם בלילה, ותהיה אפשרות לאכול מנות אותנטיות מקומיות, רובן קיימות בשוק כבר 50 שנה. כמובן שמומלץ ורצוי "לעשות שוק" ולנצל את ההזדמנות הלילית לקניות של תבלינים, חמוצים ושלל הפתעות.

לילות רמלה 8
טעמים בפסטיבל לילות רמלה. צילום: ישראלינג

הפסטיבל יתקיים בשני מוקדים עיקריים: שוק רמלה ואזור וגן הנשיא (סמוך לשוק), בייעוץ קולינרי של 'מלכת המטבח' יונית צוקרמן, בעלת רקע מרשים בתחום הקולינריה והמתכונאות.

לילות רמלה 5
מלכת המטבח, יונית צוקרמן וראש העיר רמלה, מיכאל וידל. צילום: מערכת ישראלינג

מה בתוכנית?

  • שוק רמלה בלילה: במרכז הפסטיבל יפתח השוק השוקק של רמלה לראשונה מידי ערב בימים ג'- ה' 18 עד 20 באוקטובר 2022, עד השעה 23:00, ויציע לקהל המבקרים דוכני אוכל.
  • סדנאות שף עם מלכת המטבח יונת צוקרמן: יונית צוקרמן, משפיענית רשת עם למעלה מרבע מיליון עוקבים, מתכונאית ובלוגרית מובילה בעלת הבלוג 'מלכת המטבח', נולדה וגדלה בלוד השכנה ומכירה היטב את השוק של רמלה, בו היא קונה עד היום. לכרטיסים עבור סדנת שף עם יונית צוקרמן:
  • מתחם לקטנטנים: משפחות עם ילדים מוזמנות משעות אחה"צ במהלך ימי הפסטיבל ליהנות ממתחם הפעלות לילדים ולקטנטנים. בין היתר יתקיימו מופעים לכל המשפחה כמו מיכל הקטנה, ההצגה 'חיפזון וזהירון' על זהירות בדרכים וההצגה 'תלתלית וזוקו', סדנאות יצירה, במה בגן הנשיא עם מופעי קוסמים, ליצנים, תיאטרון, מתנפחים ועוד.
  • מופע מרכזי מדי ערב בשעה 20:30: בערב הראשון יתקיים המופע Dancing Queen – מופע קאברים בהשתתפות 11 נגנים עם שירי להקת קווין ולהקת אבבא. ביום השני יופיעו סטלוס ואורן חן וביום השלישי לילות קליפסו – מופע מחווה חד-פעמי למועדון קליפסו המיתולוגי מרמלה, בהשתתפות שימי תבורי ואביבה אבידן.
  • סיורים מודרכים: מדי יום יתקיימו סיורים מודרכים בין אתריה ההיסטוריים של העיר: שיט בבריכת הקשתות המרהיבה שמתחת לאדמה, ובה מיצב וידיאו וסאונד מקוריים, טיפוס במדרגות אל ראש המגדל הלבן ששופץ לאחרונה, עם תצפית מרהיבה לגוש דן והמרכז, ביקור בכנסיה הפרנציסקנית וכנסיות נוספות, המסגד הגדול של העיר, בתי-הכנסת של הקראים, ההודים ועוד.
  • מתחם קהילות: דוכנים שיציגו את המסורות והמנהגים של כמה מהקהילות הגדולות בעיר, ביניהן אתיופים, הודים, בוכרים ומרוקאים.
  • פסלים חיים ומיצגים בשוק
לילות רמלה 1
בריכת הקשתות. צילום: ישראלינג

רמלה מסמלת את האחדות בין העדות והדתות, וחיים בה כל אלה בדו קיום ובשכנות טובה. גם בשוק מנהלים עסקים ובסטות זה לצד זה יוצאי עדות שונות ודתות שונות, אשר נעזרים האחד בשני לא מעט. לילות רמלה מאפשר לכם להכיר מקרוב את האנשים שחיים בעיר, את מגוון התרבויות והמסורת העשירה. כל אלו באים לידי ביטוי במטבחים השונים היוצרים יחד עיר אחת. המטרה היא להביא לקדמת הבמה את איכויותיה ועושרה התרבותי וההיסטורי של העיר רמלה, שלא תמיד מוכרת לקהל הישראלי.

קצת על שוק רמלה

שוק רמלה קיים כבר למעלה ממאה שנה במרכז הארץ. זהו שוק צבעוני חי, תוסס ומושך, מהיפים שיש בארץ ובו עשרות דוכנים. האנשים חייכנים ומסבירי פנים, התוצרת החקלאית שמגיעה לכאן מעוררת קנאה, והמחירים מפתיעים ממש. השוק פעיל בכל ימות השבוע פרט לשבת.

לילות רמלה 7
אוכל הודי בשוק רמלה. צילום: ישראלינג

המלצות לטעימות בפסטיבל לילות רמלה:

דוכן הסמבוסק: על הצד המלוח קבלו את הבצק האוורירי במילוי חומוס, ובצד המתוק נסו את הזנגולה – ספירלת בצק מטוגן וטבול בסירופ סוכר.

בורקס באבא חיים: בורקס טורקי אורגינל הפועל למעלה מ-40 שנה בשוק, מאז עלה הסבא מאיזמיר שבטורקיה. הבצק המסורתי עובר לישה ארוכה בעבודת יד, ללא מרגרינה ושומן טראנס. תוכלו לבחור בין מילוי תפוח אדמה, גבינה או שילוב של גבינה ותרד המסורתיים. המדור ממליץ על מילוי תרד נטו, לצד ביצה, אריסה וחמוצים.

לילות רמלה 4
הבורקס הכי טעים בעיר. צילום: ישראלינג

חמוצי כרמל ובניו: מעדניה שבנה במו ידיו כרמל שאבו, שנולד בבגדד שבעירק, ועלה לארץ בשנות החמישים. היום מדובר באימפריית סלטים וממרחים שנמכרת בעשרות סניפים ברחבי הארץ. אל תפספסו את רוטב העמבה החביב על העירקים – עשוי ממנגו שנכבש במלח ומוחמץ במשך שנתיים בתבלין זרעי חילבה טחונים וצהובים, מלח לימון וכורכום. המעדנייה גדושה בדגים מעושנים, סלטים וחמוצים וכמובן גבינות. במחלקה זו נציין את גבינת טבורג רוסית, סולוגוני לבורקס, גיבן עיראקי, מלוחה צאן, גבינה צ'רקסית וכמובן גם בוראטה ומוצרלה איטלקית . נסו את ההיביסקוס הממולא גבינת שמנת, זהירות זה ממכר.

פפריקה: מיני תבלינים וקטניות הודיות למי שאוהבים לנסות טעמים חדשים ולהפתיע את כולם. על המדפים חומרי גלם, תבלינים בשלל צבעים ומצרכים מהמטבח ההודי, קמחים ושמנים מיוחדים, ממתקים מהארץ ומהודו ומיני משחות קארי למיניהם. ניתן להשיג בהזמנה מראש אוכל הודי מוכן, אל תוותרו על צ'אטני כוסברה מרענן וחריף שמקפיץ את המנות המטוגנות.

הסנדביץ' הטוניסאי של בוקובזה: אביו של חיים בוקובזה יסד את המקום בתחילת שנות ה-70 ומאז ועד היום מוכרים במקום מנה אחת בלבד – סנדוויץ' טוניסאי. המנה מורכבת מטונה, ביצה קשה, אריסה, סלט, תפוח אדמה ולימון מבושל. ויש שני סודות לביס הטעים הזה, הראשון הוא הרוטב במתכון סודי מפלפלים טריים והשני הלימון הכבוש הייחודי ושונה לגמרי מכל לימון שהכרתם עד היום. הסדוויץ' מוגש בבגט, או בלחמניה מחיטה מלאה או ברבע כיכר לחם לבן, ונגלה לכם שאם תבקשו תוספת אנשובי וצלפים תשודרגו למעמד VIP.

הסנדויץ' הטוניסאי של אלי: הדוכן אמנם ממוקם מחוץ לשוק אבל ראוי לציון. מדובר בפריקסה אותנטי הממולא כל טוב, הטונה, תפוחי האדמה, הצלפים, הסלטים, הלימון הכבוש, יוצרים יחד מנה שיכולה להשביע כל מורעב על פני האדמה.

אביבי דוד ובנו: שוב מדובר בעסק משפחתי של יוצאי עירק מאז שנות החמישים. בחנות מיני תבלינים, פירות מיובשים וחליטות תה, קטניות, פיצוחים, סוגי טחינה, שמנים מתובלים, רטבים מעניינים וכן תערובות מוכנות לבישול. המלצה מיוחדת לחובבי הבהרט, פה תמצאו את התבלין המקורי שבלעדיו אין מטבח עירקי ראוי.

לילות רמלה 3
שוק רמלה. צילום: ישראלינג

פלאפל רמלה: מקום תזזיתי בפתחו של השוק, ומתמחה בכדורים הפריכים מתובלים בעשבי תיבול, ומסביב סלטים טריים, ופיתות חמות, טחינה דלילה ועמבה זרחנית. לזה קוראים ביס מושלם.

החומוס של חליל: הדוכן הפופולרי המפורסם שמציע חומוס גרגרים, חומוס פול, לבאנה וכדורי פלאפל חמים, קובה מטוגן, שיפודים ואפילו כמה מנות מבושלות. אבל אל תתבלבלו – זה המקום לחומוס. נקודה.

המסבחה של סלים: ליד דוכן הפפריקה ההודית תמצאו מנת חומוס מסבחה פשוטה וטובה, עם צ'יפס וסלט טרי. יש הטוענים שמנה כזו שווה הרבה יותר ממנת גורמה מפונפנת.

חנות התבלינים האתיופיים של אהובה: מבחר תבלינים מיוחדים מבית העדה האתיופית. החל מקמח טף להכנת האינג'רה, דרך מבחר סוגי קפה, ועד לקטניות שונות המשמשות במטבח הזה. מומלץ לטעום את המשקה המיוחד וריאציה לבירה, שאהובה מכינה משעורה שנטחנת במקום ע"י אהובה.

חנות הממתקים של שהין: זיאד שהין הגיע עם משפחתו לרמלה בתחילת המאה העשרים מכפר כנא שבגליל. עם הזמן פתחו כאן חנות ממתקים מזרחיים. מומלץ לקחת הביתה מגש מעורב של מיני כנאפה, חלווה ובקלאוות.

כמובן שיש דוכנים נוספים, חלקם מציעים אוכל כשר וחלקם לא כשר.

האירועים והפעילויות חינם או בתשלום סמלי לקהל הרחב, בחסות ובמימון המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל.

פרטים נוספים באתר: https://eretz.negev-galil.gov.il/

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות