מסעדת פטרה אשדוד: הצצה לתפריט הגיאורגי

אימרולי, חצ'פורי או חינקלי? מסעדת פטרה אשדוד פותחת את השנה עם מנות חדשות, וזו הזדמנות להציץ לתפריט העצום של אוכל גיאורגי מסורתי

אוכל גיאורגי מסורתי. צילום: https://pixabay.com/
אוכל גיאורגי מסורתי. צילום: https://pixabay.com/

המטבח הגאורגי הוא יותר מאשר קולינריה. מדובר בתרבות מרתקת, חיבור בין דורות וזמנים. בדיוק כזו היא מסעדת פטרה אשדוד, שמציעה תפריט אוכל גיאורגי, המבוסס על זכרונות של דורות אחורה, מסעדת פטרה ממוקמת על הקו הראשון לים בחוף הקשתות באשדוד והיא טבולה בצמחייה ירוקה ובאווירה פסטורלית ונעימה. החלטנו להציץ למנות החדשות שהשיקה המסעדה, ולגרות את הטעם עם התפריט העצום של האוכל הגיאורגי לצד מטבחים נוספים שמקבלים כאן ביטוי.

עם תחילת שנת 2024 יצאה מסעדת פטרה אשדוד עם מגוון מנות חדשות ומרעננות. תוכלו לבחור בין חומוס אסאדו, מרק ג'ינג'י כתום מוגש בתוך לחם או חינקלי פטריות למען הצמחוניים שרוצים מהטעם הגיאורגי המפורסם. במנות האחרונות נוספו בליני בשני סגנונות – קרם פטיסייר או בטעם קפה.

מסעדת פטרה אשדוד. צילום: גיל אבירם/מאיר בולקה
מסעדת פטרה אשדוד. צילום: גיל אבירם/מאיר בולקה

מסע טעמים במטבח הגרוזיני

סימו בן חובל הוא המסעדן אשר משמש כמוביל הקו הקולינארי הראשי. בתפריט, שאינו כשר, הוא לוקח את הסועדים למסע טעמים בעולם המטבח הגרוזיני – עולם שבו הטעמים מתחברים לתרבות. סימו בחר בשילוב של מאפים ותבשילים מן המטבח הגאורגי המסורתי, לצד מנות אירופאיות קלאסיות מהדגה הימית, פירות ים ובשרים משובחים. כל אחד ימצא בתפריט העשיר מנה שהוא אוהב.

על היעוץ הקולינרי מופקד השף בל מילר, וכל המנות מיוצרות על ידי טבחים המתמחים באוכל הגיאורגי. הבצקים מיוצרים במקום ונאפים בתוך תנור אבן כנהוג בגיאורגיה, התבשילים והמילויים מקורם במתכונים עתיקים והטריות מורגשת בכל מנה ומנה.

 

מסעדת פטרה עם תפריט גיאורגי עצום. צילום: מסעדת פטרה אשדוד. צילום: גיל אבירם/מאיר בולקה
מסעדת פטרה עם תפריט גיאורגי עצום. צילום: מסעדת פטרה אשדוד. צילום: גיל אבירם/מאיר בולקה

תפריט מסעדת פטרה

חמש דוגמאות למנות ראשונות:

מיקס דגי ים מטוגנים – כ-400 גרם, פילה ברבוניה, דג קוד וסרדינים ללא ראש מטוגנים ומתובלים בתערובת הבית לצד מטבלים (מ-88 ₪ )

גלילת חצילים גיאורגית – 6 יח' במילוי תערובת גיאורגית של אגוזים ושום, פיקנטי ( 48 ₪ )

דואט פטרה -2 קציצות שרימפס ברוטב הולנדז, מוגש על לחם בריוש לצד סלט עלים ( 78 ₪)

טאפאס גיאורגי – אספנחי, אצ׳צ׳ילי, באדריז׳אני, סלט גזר בתיבול גאורגי וסלק ( 60 ₪ )

בליני חלבי– 4 יח' בלינצ'ס גאורגי ממולא בגבינות גאורגיות, בליווי שמנת מתובלת וקוויאר אדום ( 54 ₪ ) .

 

מנות מתפריט מסעדת פטרה אשדוד. צילום: מסעדת פטרה עם תפריט גיאורגי עצום. צילום: מסעדת פטרה אשדוד. צילום: גיל אבירם/מאיר בולקה
מנות מתפריט מסעדת פטרה אשדוד. צילום: מסעדת פטרה עם תפריט גיאורגי עצום. צילום: מסעדת פטרה אשדוד. צילום: גיל אבירם/מאיר בולקה

מנות איטלקיות בתפריט פטרה

איכשהו בתוך התפריט הגיאורגי, השתחלו גם מנות מהמטבח האיטלקי. מנות פסטה ברטבים שונים, פיצה מבצק מחמצת בתוספות שונות, ואפילו פיצה עם כתף אסאדו.

מי ביקש סלט?

מבחר סלטים עשירים מוגשים כן לחם. כגון סלט קיסר עוף, סלט גבינת חלומי ופטריות מוקפצות ברוטב טריאקי, ועד סלט גיאורגי – עגבנייה, מלפפון ובצל חתוכים גס, מתובלים בחומץ, מלח, פטרוזיליה ופלפל ירוק חריף ( 52 ₪ ).

אי אפשר בלי מרק

  • מרק חרצ'ו – מרק בקר המורכב מקוביות אסאדו עם עגבניות, אורז ותבלינים גיאורגיים פיקנטיים ( 56 ₪ )
  • מרק בורשט – מרק רוסי עם סלק, כרוב, ירקות שורש ובשר בקר ( 58 ₪ )
  • מרק פטריות חלבי – מוגש בלחם אפוי עם גבינת פרמז'ן מעל ( 56 ₪ )
  • מרק מיקס פירות ים – מבוסס על ציר מרק דגים, שרימפס, קלמרי ומולים ( 66 ₪ )
  • מרק בצל – מרק בצל צרפתי קלאסי, מוגש בקערת לחם כפרי לצד פירורי גבינה צהובה ( 52 ₪ )
  • מרק חשלמה – מרק בקר גיאורגי אותנטי, טעמים מיוחדים, פיקנטי ( 58 ₪ )
  • מרק לוביו – מרק שעועית אדומה גיאורגי (קולאשי) פיקנטי חמצמץ. מוגש עם לחם וצנונית ( 52 ₪ )
  • מרק דגים – מבוסס על ציר ירקות, דג דניס ודג סלמון ( 58 ₪ )

 

מאכלים גיאורגים – תבשילים מהמטבח הגרוזני המסורתי

תפריט עצום ומפתיע של עשרות מנות מהמטבח הגיאורגי העשיר. קבלו רק חלק ממנו:

  • חורציאני – מאפה בצק עלים במילוי בשק בקר פיקנטי בניחוח גיאורגי אותמטי בליווי מז'אווה.
  • לובואני – מאפה בצק עלים גיאורגי פריך בצורת עיגול, במילוי שעועית לבנה פיקנטית הנאפה בתנור אבן.
  • חינקלי – כיסוני בצק ממולאים בגבינות גיאורגיות, או בבשר בקר.
  • צ'יבורקי – בצק גרוזיני פריך, במילוי בשר עגל טחון פיקנטי או במילוי גבינות גיאורגיות.
  • צ'נחי – תבשיל בשר בקר עם חצילים, מוגשת על פירה חלבי.
  • חצ'פורי – מכל הסוגים. חצ'פורי אצ'רולי במילוי תערובת גבינות גיאורגיות עם ביצת עין מעל, או חצ'פורי נינו – במילוי תערובת גבינות גיאורגיות ותרד עם ביצת עין מעל.
  • אימרולי – בצק גרוזיני שמרים בצורת עיגול, במילוי תערובת גבינות גיאורגיות, הנאפה בתנור אבן, עם או בלי ציפוי גבינה גיאורגית מעל.
  • אימרולי – מאפה בצק במילוי גבינות גאוריות ותרד, הנאפה בתנור אבן. אפשר לבחור בין שני בצקים – בצק עלים או בצק שמרים.
  • פרשקי – מאפה בצק גיאורגי מסורתי ממולא בשר בתערובת גיאורגית צלוי במחבת, או במילוי גבינות ותרד, ברוטב עגבניות.
  • פרשקי טבעוני – בגרסה הטבעונית מוגש הפרשקי במילוי תערובת ירקות ואורז פיקנטיים. אפשרות נוספת היא מילוי תפוח אדמה, פטריות ובצל, מוגש בליווי רוטב עגבניות מסורתי ורוטב שזיפים. ואפשר גם לבחור פרשקי לוביו (טבעוני) – במילוי שעועית לבנה פיקנטית.
  • פילמני בשר – יסונים במילוי בשר, בסגנון רוסי.

מנות בשר בתפריט פטרה

  • צלעות כבש – כ-400 גרם צלעות כבש מתובל מלח ופלפל ( 142 ₪ )
  • אסאדו – נתחי אסאדו עם עצם בליווי תפוח אדמה מדורה ( 114 ₪ )
  • קבב כבש – שיפוד קבב כבש, מוגש בליווי לאפה, מטבוחה, טחינה, פלפל חריף קלוי ותוספת חמה לבחירה ( 76 ₪ )
  • אנטריקוט פרה – כ-400 ג' אנטריקוט מבשר פרה טרי מקומי מרמת הגולן, מיושן במקום (יישון יבש ורטוב), מוגש עם רוטב שמנת פלפלת ( 208 ₪ )
  • סופלאקי פרגיות – בנוסח ים תיכוני על מצע לאפה, מוגש עם ציזיקי, עגבניה צלויה, בצל וסומק ( 78 ₪ )
  • קבב בקר – שיפוד קבב בקר, מוגש בליווי לאפה, מטבוחה, טחינה, פלפל חריף קלוי ותוספת חמה לבחירה ( 74 ₪ )
  • צ'וריסוס פטרה – 2 יח' צ'וריסוס תוצרת בית על מצע פירה (חלבי) עם בצל מטוגן ( 78 ₪ )
  • נקניקיות פטרה – 4 יח' נקניקיות: צוריסוס, מרגז, טחולית ונקניקיית הבית (טלה) על מצע תבשיל שעועית אסאדו ( 82 ₪ )
  • מאפה אסאדו – אסאדו מפורק עטוף בבצק עלים, רוטב ספייסי מיונז, סלט כוסברה וצ'ילי – (74 ₪ )
  • טאפקה – עופיון שלם אפוי בתנור עם תפוחי אדמה, עגבניות ושום ( 98 ₪ )
  • שניצל – חזה עוף טרי בציפוי פריך, מוגש לצד תוספת חממה בליווי סלט (62 ₪)

 

פירות ים

לא פחות מ-15 מנות פירות ים טריים מופיעים בתפריט של מסעדת פטרה אשדוד. זה מתחיל במגוון קוקטיילים מיקס של פירות ים ברוטבים שונים, דרך מאפים גרוזינים בהם משולבים פירות ים כגון חצ'פורי ים, מנות פסטה משולבות בפירות ים, ועד למנות שרימפס במחבת. כמובן גם הגרסאות הקלאסיות של שרימפס בשום חמאה ויין, שימפס שמנת שום או שרימפס בוטב עגבניות חריף.

מנות ילדים בתפריט פטרה

המסעדה שמחה לארח גם ילדים בשמחה. שניצלים, המבורגר ילדים, פיצה, פסטות – הם רק חלק מתפריט הילדים שלא מזניח אף אחד.

 

מה עוד בתפריט פטרה

זה עוד לא נגמר. מבחר המבורגרים לחובבי הז'אנר – בורגר/דאבל בורגר, המבורגר צ'יז עם גבינת צ'דר מעל, בורגר רצועות אסאדו מפורקות ברוטב ברביקיו, ומנת הדגל – בורגר פטרה, שמגיע עם מוצרלה מטוגנת וטבעות בצל קריספיות.

אפשר לבחור גם תוספות על הבורגר. תוספת קציצה, ביצת עין, פטריות מוקפצות, גבינה, בצל מטוגן, כבד אווז או  גבינת צ'דר.

לא לדאוג, יש גם דגים בתפריט, כל מנות הדגים מגיעות בליווי תוספת חמה (צ'יפס בלגי/פירה/אורז).

 

פרטים:

מסעדת פטרה אשדוד

כתובת: רחוב מפקורה 1, אשדוד
שעות פתיחה: ימים א-ש, בין השעות 09:00 בבוקר עד 01:00 בלילה
טלפון: 08-8651610

אתר: מסעדת פטרה

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות