מסעדת קיצ'וקאי הים תיכונית של אור גינסברג

התפריט שמבוסס על הפרעות הקשב וריכוז של השף אור גינסברג בשוק הפשפשים בתל אביב, זועק טרי, טעים וכתוב בפונטים שונים להיכנס לאווירה של קיצ'וקאי

מסעדת קיצ'וקאי בשוק הפשפשים יפו - טריות עם הפרעת קשב וריכוז צילום: ישראלינג
מסעדת קיצ'וקאי בשוק הפשפשים יפו - טריות עם הפרעת קשב וריכוז צילום: ישראלינג

אור גינסבורג מנצח על התזמורת שקוראים לה תפריט של מנות טעימות במסעדת קיצ'וקאי, פיוזן של מטבח יפני ומנות ים תיכוניות. השם קיצ'וקאי פירושו ביפנית – ים תיכוני/ השף מפתיע עם מנות מיוחדות שכל ביס בהן הוא חגיגה. תזכרו שאסור לצאת מבלי לטעום את ה'בלאק ממבו' מנת הדגל המדוברת.

לחץ חברתי בתפריט של מסעדת קיצ'וקאי

אוהבים לחץ חברתי, אחד שותה – כולם שותים. כדכדון של משקה שנראה ממש עדין ועושה שמח בראש. אנחנו בחרנו את הגרסה של משקה מנדרינות עם ליקר פרחי סמבוק וקפיר ליים. לכו על זה.

לחם פארקר מה הסיפור?

לחפ פארקר בתפריט של מסעדת קיצ'וקאי. צילום: ישראלינג
לחם פארקר בתפריט של מסעדת קיצ'וקאי. צילום: ישראלינג

פיתוי שאין לעמוד בו ושמו בישראל קיצ'וPAN– לחם פארקר האוס שמוגש עם חמאת קומבו, זה פשוט ממכר, לא עמדנו וישר הזמנו שני לחמים. הלחם מחולק בצורה שניתן להפריד פרוסה ביד כנראה שהבסיס של הלחם הוא לחמניות פארקר המיתולוגית.

למי שמרגיש קצת לא בעניינים אז הנה הסיפור על לחמניות הפארקר. שוליית האופה במלון פארקר היה ממורמר ומתוך כעס על אחד מאורחי המלון, זרק לתנור לחמניות שהוא התחיל להכין אבל ממש לא סיים. אחרי שהלחמניות יצאו מהתנור התוצאה היתה לחמניות עם כיס נפוח במרקם פריך וחמאתי מבחוץ. כנראה שכל דבר טוב במטבח בא מטעויות?

 

סלטות? בתפריט של קיצ'וקאי

אז אחרי ההקדמה על השתיה והלחם, באות ה"סלטות" (ADD אמרנו) אנחנו בחרנו בסולטן שהיה סלט קיסר שהגיע עם הרוטב מהמשובחים, מאוזן בטעמים ובכמויות. 51 ₪

באלחם, לא כמו שזה נשמע בתפריט של קיצ'וקאי

קני באו בתפריט של מסעדת קיצ'וקאי. צילום: ישראלינג
קני באו בתפריט של מסעדת קיצ'וקאי. צילום: ישראלינג

באלחם, לא כמו שזה נשמע לכם. שלוש בחירות האחת טובה מהשניה, נתחיל בראשונה, קני באו/ באו חדקרן, לחמנית באו מאודה במילוי של בשר אנטריב ושפונדרה בבישול ארוך, עם עלים ליד לאוהבי הירוקים. 68 ₪.

ביס טונה, תפריט מעודן במסעדת קיצ'וקאי. צילום: ישראלינג
ביס טונה, תפריט מעודן במסעדת קיצ'וקאי. צילום: ישראלינג

הבחירה השניה שלנו, ביס טונה, כמה פשוט, לחמניות חלב, קוביות טונה נאות, כמו שכתוב בתפריט, טריאקי צ'ילי, שומשום, בצל סגול, טוביקו שחור ואיולי אוממי מאמי. 62 ₪.

מנת הדגל בלאק ממבו, חובה לטעום מהתפריט של מסעדת קיצ'וקאי. צילום: ישראלינג
מנת הדגל בלאק ממבו, חובה לטעום מהתפריט של מסעדת קיצ'וקאי. צילום: ישראלינג

עכשיו החגיגה הגדולה, בלאק ממבה, טוויל בועות פריך, טרטר דג טונה קצוץ, וינגרט של ג'ינג'ר דבש ליים איולי של חבנרו (עדין) ועלים. 63 ₪. אחרי הביס הזה צריך לעשות פסק זמן לבלוטות הטעם.

 

טאמארי סלמון חרוך, בתפריט של מסעדת קיצ'וקאי . צילום: ישראלינג
טאמארי סלמון חרוך, בתפריט של מסעדת קיצ'וקאי . צילום: ישראלינג

סושי XP – לא סושיה סטנדרטית = ADD

בגזרת הסושי XP- גם פה היה קשה להחליט מה להזמין, אז החלטנו על שתי מנות כל אחת מיוחדת בדרכה. טאמארי טונה, שלידו מגיע רוטב יוזו הבנרו, פונזו ופניניי אורז 54 ₪. והמנה השניה של הסושי טאמארי סלמון חרוך, חמאת דאשי ופוריקקה 52 ₪.

 

פרטים מסעדת קיצ'וקאי:

כתובת: עמיעד 10, שוק הפשפשים, יפו.

מתי: שני עד שבת 18:00 עד 22:30

להזמנות: https://ontopo.co.il/cichukai?source=homepage

למסעדות נוספות בתל אביב: מסעדות בתל אביב- ישראלינג

 

 

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות