הרכבת הקלה בקו האדום של תל אביב סוף סוף זורמת בחתוליות ומגיעה עד ליפו. בדיוק כאן מתקיים סיור טעימות חווייתי ביפו מבית היוצר של מיקה פודארט. מדובר בסיור טעימות קולינרי, שמתמקד ברחוב שדרות ירושלים, ממש על תוואי הרכבת. בסיור מתוודעים למטבח היפואי המגוון, שכולל שפע קולינרי של הכל מהכל, ובעיקר אוסף טעמים מתקופות שונות המשקפות את ההיסטוריה של האזור.
הרכבת הקלה עד יפו
יפו מתחילה לגבש זהות משלה. זהות אותנטית שהיא שילוב של ישן וחדש, עסקים מסורתיים ותיקים, לצד דור חדש של ברים ומסעדות. יש מקום לכולם ולכולן.
מרגע שנפתח סוף סוף הקו האדום של הרכבת הקלה, בעלי עסקים חזרו לנשום ולצפות לקהל ברחוב המרכזי – שדרות ירושלים. ההמתנה הארוכה לאורך שנות הבנייה הארוכות הסתיימה. כעת הרחוב הפך למדרחוב יפהפה עם שדרה מרכזית וחנויות סביב, וזה הזמן להגיע ולהתרשם.
סיורים עם מיקה פודארט
מיקה פודארט היא בעצם מיקה שמעונוב, מולטי טאלנט של קולינריה וגם מורה להיסטוריה. מיקה חקרה ובנתה סיור טעימות ביפו שמביא קולינריה עשירה ומסקרנת לאורך תוואי הרכבת הקלה. בנוסף היא גם שפית שמכינה ארוחות לקבוצות קטנות, וגם מובילה סיורי טעימות בגיאורגיה ובנאפולי באיטליה.
כמורה להיסטוריה בהכשרתה, היא אוהבת לספר סיפורים שעושים תיאבון. סיפורים על האנשים שמאחורי המנות, על איך נראה אותו הרחוב במאה הקודמת, מי גר כאן ולמי היה קשה במיוחד להתאקלם.
רחוב שדרות ירושלים ביפו
הסיור היפואי של מיקה פודארט מתמקד בשדרה היפואית המופלאה – שדרות ירושלים. סיור ברחוב שמלא במסורת, תרבות, עולם מופלא שאיננו עוד, בשילוב של עולם חדש ומרתק. ניתן לומר שמדובר ברחוב שמאופיין בחדש מול ישן, מעודכן מול משומר – אבל מעל הכל וחשוב מכל – טעים.
מסלול הסיור קליל ועובר בין תקופות שונות ברזומה של יפו, ובדרך לא מפסיקים לטעום ולאכול, לכן חשוב לפתח רעב כבר ערב קודם…
מורה להיסטוריה
הייחוד של מיקה הוא היותה מתמחה בהיסטוריה, וכך היא משלבת את הסיפור ההיסטורי של השדרה, ואת הסיפור האישי שלה כמי שגדלה שם. "אמא הלכה תמיד ברגל ולכן כילדה קטנה צעדתי איתה וזכיתי להכיר את כל החנויות ביפו", מספרת מיקה, "יצאנו לצפות בסרטים טורקיים וזו הייתה חוויה נפלאה עבורי. בסיום הסרט היינו אוכלות יחד מנה פלאפל או מלבי. מי שבנה את שדרת ירושלים רצה להביא קצת אירופה למזרח התיכון", היא אומרת.
תחנות בסיור טעימות ביפו – עם מיקה פודארט (נתונות לשינוי):
גואטה – מסעדה טריפוליטאית אסלית
הטעימה: קוסקוס ברוטב פטריות וממרחים
מה עוד: סיפור וחיוך מבעל הבית על ימיו הראשונים בסביבה
איש הענבים
הטעימה: יין כמובן
מה עוד: איך מזהים יין מקולקל? התשובה: יין בעל ריח של כלב רטוב
פליי פיש – Fly Fish בוטיק דגים
הטעימה: סיידיה – תבשיל מקלובה על בסיס דגים
מה עוד: שואו מדליק של הפיכת סיר הסיידה לקול תרועות הקהל
מאפה ליאון – מעדנייה בלקנית
הטעימה: בורקס פילו במילוי גבינה או תרד
מה עוד: הדגמה מיומנת של עבודת הבורקס ובצק פילו
פונדק הרצל – מסעדת בשרים כשרה
הטעימה: קובה עבודת יד מטוגן במילוי בשר או פלאפל לצמחוניים
מה עוד: סיפורים מתובלים בהומור מפיו של הרצל, יליד איראן
מעדניית אבנר
הטעימה: דגים מלוחים עם קרקרים וממרח הבית
מה עוד: ממרח פלפלים שמכינים במקום מסוג לוטניצה. הפלפלים חריפים אבל ההכנה המיוחדת בטעם מתקתק.
מאיר ובניו – קלייה יפואית
הטעימה: מרציפן מעולה, מלבי מרענן, פיצוחים שונים מלוחים וממותקים. וגם טעימה של פיצוח נדיר – קוושקוס, הלוא הוא הגלעין שבתוך הגוגואים.
מה עוד: הסבר על הייחודיות של הקלייה באופן הכי מסורתי ועתיק. אין מכניקה ואין מיכשור מודרני, הכל נעשה בדרך המסורתית.
פרטים:
לתאריכי הסיורים ולהרשמה: מיקה פודארט
טלפון: 050-8432843
mikafoodart@gmail.com
אינסטגרם: מיקה פודארט