סיור טעימות ביפו עם מיקה פודארט

השחפים על המזח כבר עפו ויפו הופכת לאתר קולינרי מרתק. סיור טעימות ביפו מבית מיקה פודארט מביא שפע מנות ממטבחים שונים בשדרות ירושלים

הרכבת הקלה בשדרות ירושלים ביפו. צילום: ישראלינג
הרכבת הקלה בשדרות ירושלים ביפו. צילום: ישראלינג

הרכבת הקלה בקו האדום של תל אביב סוף סוף זורמת בחתוליות ומגיעה עד ליפו. בדיוק כאן מתקיים סיור טעימות חווייתי ביפו מבית היוצר של מיקה פודארט. מדובר בסיור טעימות קולינרי, שמתמקד ברחוב שדרות ירושלים, ממש על תוואי הרכבת. בסיור מתוודעים למטבח היפואי המגוון, שכולל שפע קולינרי של הכל מהכל, ובעיקר אוסף טעמים מתקופות שונות המשקפות את ההיסטוריה של האזור.

 

 

הרכבת הקלה עד יפו

יפו מתחילה לגבש זהות משלה. זהות אותנטית שהיא שילוב של ישן וחדש, עסקים מסורתיים ותיקים, לצד דור חדש של ברים ומסעדות. יש מקום לכולם ולכולן.
מרגע שנפתח סוף סוף הקו האדום של הרכבת הקלה, בעלי עסקים חזרו לנשום ולצפות לקהל ברחוב המרכזי – שדרות ירושלים. ההמתנה הארוכה לאורך שנות הבנייה הארוכות הסתיימה. כעת הרחוב הפך למדרחוב יפהפה עם שדרה מרכזית וחנויות סביב, וזה הזמן להגיע ולהתרשם.

 

צועדים בשדרות ירושלים אל הטעימה הבאה. צילום: ישראלינג
צועדים בשדרות ירושלים אל הטעימה הבאה. צילום: ישראלינג

סיורים עם מיקה פודארט

מיקה פודארט היא בעצם מיקה שמעונוב, מולטי טאלנט של קולינריה וגם מורה להיסטוריה. מיקה חקרה ובנתה סיור טעימות ביפו שמביא קולינריה עשירה ומסקרנת לאורך תוואי הרכבת הקלה. בנוסף היא גם שפית שמכינה ארוחות לקבוצות קטנות, וגם מובילה סיורי טעימות בגיאורגיה ובנאפולי באיטליה.

כמורה להיסטוריה בהכשרתה, היא אוהבת לספר סיפורים שעושים תיאבון. סיפורים על האנשים שמאחורי המנות, על איך נראה אותו הרחוב במאה הקודמת, מי גר כאן ולמי היה קשה במיוחד להתאקלם.

טועמים מלבי אסלי בסיור טעימות ביפו עם מיקה פודארט. צילום: ישראלינג
טועמים מלבי אסלי בסיור טעימות ביפו עם מיקה פודארט. צילום: ישראלינג

 

רחוב שדרות ירושלים ביפו

הסיור היפואי של מיקה פודארט מתמקד בשדרה היפואית המופלאה – שדרות ירושלים. סיור ברחוב שמלא במסורת, תרבות, עולם מופלא שאיננו עוד, בשילוב של עולם חדש ומרתק. ניתן לומר שמדובר ברחוב שמאופיין בחדש מול ישן, מעודכן מול משומר – אבל מעל הכל וחשוב מכל – טעים.

מסלול הסיור קליל ועובר בין תקופות שונות ברזומה של יפו, ובדרך לא מפסיקים לטעום ולאכול, לכן חשוב לפתח רעב כבר ערב קודם…

 

שדרות ירושלים ביפו והרכבת הקלה. צילום: ישראלינג
שדרות ירושלים ביפו והרכבת הקלה. צילום: ישראלינג

מורה להיסטוריה

הייחוד של מיקה הוא היותה מתמחה בהיסטוריה, וכך היא משלבת את הסיפור ההיסטורי של השדרה, ואת הסיפור האישי שלה כמי שגדלה שם. "אמא הלכה תמיד ברגל ולכן כילדה קטנה צעדתי איתה וזכיתי להכיר את כל החנויות ביפו", מספרת מיקה, "יצאנו לצפות בסרטים טורקיים וזו הייתה חוויה נפלאה עבורי. בסיום הסרט היינו אוכלות יחד מנה פלאפל או מלבי. מי שבנה את שדרת ירושלים רצה להביא קצת אירופה למזרח התיכון", היא אומרת.

 

תחנות בסיור טעימות ביפו – עם מיקה פודארט (נתונות לשינוי):

גואטה – מסעדה טריפוליטאית אסלית

הטעימה: קוסקוס ברוטב פטריות וממרחים

מה עוד: סיפור וחיוך מבעל הבית על ימיו הראשונים בסביבה

 

מנת קוסקוס במסעדת גואטה ביפו. צילום: ישראלינג
מנת קוסקוס במסעדת גואטה ביפו. צילום: ישראלינג

 

איש הענבים

הטעימה: יין כמובן

מה עוד: איך מזהים יין מקולקל? התשובה: יין בעל ריח של כלב רטוב

 

טעימת יין אצל איש הענבים. סיור טעימות ביפו עם מיקה פודארט. צילום: ישראלינג
טעימת יין אצל איש הענבים. סיור טעימות ביפו עם מיקה פודארט. צילום: ישראלינג

 

פליי פיש – Fly Fish בוטיק דגים

הטעימה: סיידיה – תבשיל מקלובה על בסיס דגים

מה עוד: שואו מדליק של הפיכת סיר הסיידה לקול תרועות הקהל

 

סיידיה אצל בוטיק הדגים פליי פיש. צילום: ישראלינג
סיידיה אצל בוטיק הדגים פליי פיש. צילום: ישראלינג

 

מאפה ליאון – מעדנייה בלקנית

הטעימה: בורקס פילו במילוי גבינה או תרד

מה עוד: הדגמה מיומנת של עבודת הבורקס ובצק פילו

 

מיקה ומאפי פילו מבית מאפה ליאון - מעדנייה בלקנית. צילום: ישראלינג
מיקה ומאפי פילו מבית מאפה ליאון – מעדנייה בלקנית. צילום: ישראלינג

 

פונדק הרצל – מסעדת בשרים כשרה

הטעימה: קובה עבודת יד מטוגן במילוי בשר או פלאפל לצמחוניים

מה עוד: סיפורים מתובלים בהומור מפיו של הרצל, יליד איראן

 

פונדק הרצל מגיש קובה עבודת יד. צילום: ישראלינג
פונדק הרצל מגיש קובה עבודת יד. צילום: ישראלינג

 

מעדניית אבנר

הטעימה: דגים מלוחים עם קרקרים וממרח הבית

מה עוד: ממרח פלפלים שמכינים במקום מסוג לוטניצה. הפלפלים חריפים אבל ההכנה המיוחדת בטעם מתקתק.

 

מעדניית אבנר עם דגים מלוחים בסיור טעימות ביפו. צילום: ישראלינג
מעדניית אבנר עם דגים מלוחים בסיור טעימות ביפו. צילום: ישראלינג

 

מאיר ובניו – קלייה יפואית

הטעימה: מרציפן מעולה, מלבי מרענן, פיצוחים שונים מלוחים וממותקים. וגם טעימה של פיצוח נדיר – קוושקוס, הלוא הוא הגלעין שבתוך הגוגואים.

מה עוד: הסבר על הייחודיות של הקלייה באופן הכי מסורתי ועתיק. אין מכניקה ואין מיכשור מודרני, הכל נעשה בדרך המסורתית.

מאיר ובניו - קלייה יפואית עם התנור העתיק שמשמש כיום לאחסון. צילום: ישראלינג
מאיר ובניו – קלייה יפואית עם התנור העתיק שמשמש כיום לאחסון. צילום: ישראלינג

 

פרטים:

לתאריכי הסיורים ולהרשמה: מיקה פודארט
טלפון: 050-8432843
mikafoodart@gmail.com
אינסטגרם: מיקה פודארט

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות