עין זיוון הוא קיבוץ קטן בצפון רמת הגולן, שהפך ליעד תיירותי פופולרי הרבה בזכות אטרקציות קולינריות שבו. מקום נפלא לחקור את הטעמים המקומיים ולהכיר את האנשים מאחורי הסיפורים במקום. במהלך השנה המבקרים יכולים ליהנות ממגוון פעילויות קולינריה בעין זיוון כמו טעימות יין, סיורים מודרכים באזור או סדנאות שוקולד. מדובר בלוקיישן יפהפה עם נופים מפתיעים וחוויה בלתי נשכחת למטיילים בצפון.
תיירות עין זיוון מזמינה ליהנות עם מגוון אטרקציות קולינריות, יקבים, סדנאות, סיורים ועוד, הממוקמים כולם במתחם התיירות של עין זיוון, לצד כפר הנופש עין זיוון המציע לינה בבקתות העץ, לזוגות ומשפחות.
סלסלת פיקניק והכנת נר ארומטי
איפה: חוות שדה לבנדר
ניתן להזמין סלסלת פיקניק וליהנות ממטעמים מתוצרת מקומית על מחצלת בפינות חמד בחווה. אבל כחוויה מעמיקה ניתן להשתתף בסדנה להכנת נר ארומטי בחוות שדה לבנדר, שמתמחה בגידול ומיצוי צמחים ארומטיים. רות שדה מזמינה לסיור פריחות מודרך, הסבר והתנסות במיצוי והפקת מוצרים מפרחי השדה. יחד מכינים נר ארומטי לכל המשפחה, מגלים את סודות הריח, ומכינים נר אישי בצנצנת בריח נפלא מהשדה.
סדנת שוקולד
איפה: שוקולד 'דה קרינה'- DE KARINA (כשר)
מצטרפים למסע מתוק במיוחד לעולם השוקולד, דרך הסיפור האישי והציוני של השוקולטיירית קרינה. קרינה היא דור שלישי למסורת משפחתית של 100 שנות ייצור שוקולד, בשלוש יבשות שונות. במקום בית קפה שוקולד, חנות בוטיק ומרכז מבקרים בו מתקיימות סדנאות מתוקות – מקשטים מצות עם שוקולד ואוכלים, מתנסים באופן אישי בהכנת שוקולד ועוד.
לפרטים: 04-6993622
סדנת בקבוק מיץ ענבים תירוש
איפה: יקב בהט (כשר)
האגרונום עופר בהט חלם משך שנים להפיק יין משלו, מענבים המשובחים מכרמי היין בצפון הגולן. הוא הקים את יקב בהט בקיבוץ עין זיוון בשנת 2007. במרכז המבקרים מתקיים סיור בחדר חביות וייצור יין, ניתן להסב לשולחנות במבנה היקב או במרפסת לטעימות יין עם פלטת גבינות.
יקב בהט מקיים פעילות מיוחדת לילדים. סדנת ביקבוק תירוש (נטולת אלכוהול) דרכה יוכלו הילדים לחוש את חווית היקב. להשתתף באופן פעיל בבקבוק מיץ ענבים תירוש, פיקוק עם פקק שעם, קישוט הבקבוק, ציור והכנת תווית אישית והדבקתה על הבקבוק. בסיום הסדנה, מקבלים הילדים בקבוק תירוש מתנה עם התווית המצוירת.
עוד ביקב: פיצריית בוטיק- פיצה איכותית עם מגוון תוספות ומתחם 'BURGER'- המציע המבורגר עם תוספות.
לפרטים: 04-6993710
פודטארק 'פיצה דה קוואליטה'
איפה: בכניסה לכפר הנופש עין זיוון
חיים לרנר, שף קונדיטור ובולנז'ר, הוא בעל ותק של מעל ל-20 שנים בעולם הקונדיטוריה והאפייה. בפודטראק החדש שמצטרף למבחר קולינריה בעין זיוון, הוא מציע מגוון רחב של פסטות ופיצות העשויות מבצק איטלקי משובח. כל המוצרים נעשים בהכנה עצמית ובתפיחה של 72 שעות עם מגוון עשיר של תוספות, לצד סלטים מרעננים.
פרטים: 050-2277754
בית קפה ומאפייה
איפה: 'מטרלו' המחודש
עדי פרץ, האופה ששמו יצא למרחוק, פתח מחדש את מטרלו לאחר חודש של שיפוצים להרחבת המקום, לצד תפריט מאפי הבוקר שהורחב. במטרלו תמצאו מאפים מיוחדים כמו קרואסון שחור או קווין אמאן, לצד עוגות משובחות ומנות אביביות כמו אספרגוס בר עם חמאת לימון, קרם פרש וקוויאר שחור. כל האפייה מבוססת על בצקים הנאפים יום יום במקום, לצד קפה כמובן.
פרטים: 077-6020721
חומוס ועוד
איפה: החומוסייה
במבנה (מעל מטרלו) עם חלונות הצופים לגבעה ירוקה, הוקמה החומוסייה. רותם שפיצר מגיש חומוס משובח הנעשה בעבודת יד, חומוסביח, לאבנה ומשוואיה, מסבחה, פלאפל (גם ללא גלוטן), קראנצ'יפס, קראנצ' כרובית, סלט ישראלי וסלט משוואיה. לקינוח – כנאפה חלבי וטבעוני, ומלבי חלבי או טבעוני עם סירופ ורדים ודובדבנים/קרמל מלוח. שפיצר מפנק גם בשתייה חריפה- אוזו, ערק ובירה.
לפרטים: 077-6020723
פרטים באתר תיירות עין זיוון: https://www.enzivan.co.il/
טלפון: 073-7599793