חיפוש

כל הפרטים על פסטיבל האוכל מטה יהודה 2025

עשרות עסקי אוכל ישתתפו בפסטיבל האוכל הכפרי מטה יהודה 2025, ויציעו מגוון מנות ממטבחים וסגנונות מכל העולם. בשלושה סופי שבוע 13-29.3.25

פסטיבל האוכל מטה יהודה 2025. צילום: איריס כץ
פסטיבל האוכל מטה יהודה 2025. צילום: איריס כץ

פסטיבל האוכל הכפרי מטה יהודה 2025, האירוע שמצפים לו כל השנה, חוגג חצי יובל ומבטיח חגיגות מרגשות וטעימות במיוחד. הפסטיבל יתקיים לאורך שלושה סופי שבוע (בימים חמישי-שישי-שבת), בין התאריכים 13-29.3.25 וצפויים בו עשרות משתתפים מכל תחומי הקולינריה – ממסעדות ויקבים דרך חוות חקלאיות, יצרנים מקומיים ועד שפים פרטיים.

 

מנות ממטבחים וסגנונות מכל העולם. צילום: איריס כץ
מנות ממטבחים וסגנונות מכל העולם. צילום: איריס כץ

 

עשרות עסקי אוכל מקומיים יציעו מגוון עצום של מנות ממטבחים וסגנונות מכל העולם. חובבי האוכל והטיולים יוכלו  להגיע, כמו בכל שנה, לפגוש את האנשים, הסיפורים והטעמים במועצה האזורית מטה יהודה.

כל זאת לצד הנופים היפהפיים של העונה לאחר גשמים רבים שירדו באזור, פריחות שקדיות, תורמוסים, כלניות, כרמים ומרחבים ירוקים רחבים.

 

יקב קדמא עם חוויה גיאורגית. צילום: איריס כץ
יקב קדמא עם חוויה גיאורגית. צילום: איריס כץ

 

מקומות חדשים שישתתפו באביב האוכל הכפרי של מטה יהודה 2025

כמו בכל שנה, גם הפעם הפסטיבל מתרחב ומצרף משתתפים חדשים, למשל:

  • טספאי בישאו מציע מטבח אתיופי בשיתוף פעולה מיוחד עם מרכז המבקרים Yvel הסמוך לבית זית.
  • בכפר אוריה יתקיים בראנץ' כפרי בחצר אורגנית.
  • גילי אלקלעי, קונדיטורית ושוקולטיירית, מתארחת ביקב כרם ברק במושב בקוע.
  • מיטל מ"המשביע" בצפרירים תבשל אוכל מרוקאי.
  • רוני וגל גבאי יפתחו לקהל הרחב את חוות "מאש-רום", שם הם מגדלים פטריות מאכל במגוון צבעים מיוחדים.

 

שדות פורחים במרחבי מטה יהודה. צילום: ישראלינג
שדות פורחים במרחבי מטה יהודה. צילום: ישראלינג

מה עוד בתוכנית:

עוגני הקולינריה הוותיקים של מטה יהודה יארחו גם השנה ויציעו מגוון רחב של מאכלים, למשל:

  • מסיבת קוקטיילים בשיתוף SPIRITU – במזקקת הולנדר
  • רב לקט – מפגשי ליקוט וטעימות מהטבע
  • סיור משולב בטעימות מגוונות, עם וללא אלכוהול – המתססה, בית עיבוד פרי
  • הברנץ' הטורקי מציע מארזים לכבוד הפסטיבל
  • חוות השוקולד גליתא – סדנאות שוקולד
  • סדנת בישול הודי – ריקשה אוכל הודי
  • סופי תכין 3 סוגי אמפנדס: הראשון בשרי, השני מנגולד, ריקוטה ופרמזן, והשלישי ואמפנדס בצל וגבינות
  • קפה ביער ארוחה קולינרית
  • מילכה שביט – סיורי ליקוט מטעמי המקרא
  • יקב קדמא עם חוויה גיאורגית – סיור יין המשלב סרטון קצר וביקור בחדרי הקירור של היקב
  • מלון נווה שלום וואחת אל סאלם – ארוחת קרניבורים מהמעשנה
  • סיור ליקוט וארוחת שף עם נורה
  • קבלת שבת במשק אליהו – חוויה קולינרית של המטבח הקוצ'יני המסורתי
  • משק 28 – ארוחת טעימות כורדית
  • מחלבת עיזה פזיזה ממושב טל שחר עם סדנה להכנת גבינה.
  • יהודית הרפז מבית זית תבשל ארוחה אינדונזית מסורתית לכבוד קבלת השבת.
  • בכפרים עין רפא ועין עקובא תוכלו ליהנות מאירוח בבתים ובמסעדות.
  • אירועי ליל רמדאן שיתקיימו בפעם הראשונה במטה יהודה, עם המאפיות הפזורות ברחבי המועצה יציעו מאפים טריים במיוחד לפסטיבל.

 

ארוחות בראנץ' וטעימות יין. כתבת ישראלינג בסיור המקדים. צילום: איריס כץ
ארוחות בראנץ' וטעימות יין. כתבת ישראלינג בסיור המקדים. צילום: איריס כץ

 

טעמים מגוונים – פסטיבל האוכל מטה יהודה 2025

האירוח המסורתי בבתים יתקיים גם הפעם, בין היתר:

  • חוויה גיאורגית.
  • גריל ארגנטינאי.
  • ארוחת ליקוט צמחונית.
  • תבשילים מהמטבח המרוקאי.
  • טעמים מהמטבח הערבי.
  • אוכל תימני .
  • סירי קובה מהמטבח הכורדי
  • קפה משובח ומאפים.
  • אוכל קוצ'יני מסורתי.

 

בשלנים, יצרנים ואופים שיפתחו את ביתם. צילום: איריס כץ
בשלנים, יצרנים ואופים שיפתחו את ביתם. צילום: איריס כץ

 

סיורים קולינריים בימי שישי בפסטיבל

במסגרת הפסטיבל מזדמנת חוויה קולינרית אינטימית למבקרים בימי שישי. מדובר בשלושה סיורים, מפגש עם היוצרים, אנשי הקולינריה של המקום, והצצה טעימה במיוחד בין הסירים.

כל סיור יתמקד בנושא אחר ויכלול מפגשים עם בשלנים, יצרנים ואופים שיפתחו את ביתם ולבם למבקרים. הסיורים יתקיימו מדי יום שישי בפסטיבל. זו הזדמנות נפלאה לגלות את הקולינריה המקומית דרך סיפורים, טעמים וחיבורים מיוחדים, בלב הנופים הירוקים של מטה יהודה.

סיור "ליד הבית" – מסע בין מטבחים עולמיים. מהמטבח הערבי של היישוב המשותף נווה שלום, דרך תבשילים כורדיים ותימניים במושב בקוע, ועד אוכל רחוב ארגנטינאי וקינוחים אנגליים בכפר אוריה.

סיור "מהפיתה ועד לפרנה" – מאפיות ולחמים מסורתיים. החל מביקור במאפייה הסודית של שולי, דרך מאפיית הבוטיק "ברדלי" בשריגים ועד אירוח מרוקאי וטעימות של פרנה אצל זוהרה ממושב לוזית.

סיור "הפשטות העשירה של מטבחי ההר" – יפגיש את המשתתפים עם עגלת הקפה "ילדתי שלי" של מסעדת מאג'דה. בנוסף תתקיים טעימת מאכלים מותססים עם השף נדב מלין במרכז הקולינרי "לואיזה". לסיום – חוויית אירוח באווירה ייחודית במסעדת "לאקי באן" בעין ראפה, המשלבת בין המטבח האמריקאי והים תיכוני.

 

פסטיבל האוכל מטה יהודה 2025. צילום: איריס כץ
פסטיבל האוכל מטה יהודה 2025. צילום: איריס כץ

 

  • הסיורים יתקיימו בימי שישי , בין השעות 09:00-14:00.
  • מספר המקומות מוגבל, וההשתתפות היא למבוגרים בלבד.
  • התכנסות ויציאה ממתחם חניית המועצה האזורית מטה יהודה.
  • עלות הסיורים 240 ₪ למשתתף.
  • יציאה לסיורים באוטובוס (עד 20 איש בסיור).

 

פרטים:

פסטיבל האוכל מטה יהודה 2025

מתי: בין התאריכים 13-29.3.25, סופי שבוע בלבד

יציאה לסיורים באוטובוס (עד 20 איש בסיור).

התכנסות ויציאה ממתחם חניית המועצה האזורית מטה יהודה.

עלות הסיורים 240 ₪ למשתתף.

כל הפרטים באתר: תיירות מטה יהודה

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות