תאריכים
תפריט החורף "לאט" יוגש במסעדת 02 החל מה- 5.2.24 ובמהלך כל חודש פברואר 2024.
מהו בישול ארוך
בתהליך בישול ארוך המוצרים נטמעים ברטבים ובתרכובות טעמים וריחות, המתרחשים בתוך הסיר או בתנור. הבישול הארוך מאפשר יצירת טעמים עמוקים, מנות כבדות יחסית, מרקים סמיכים, ותבשילי קדרה מפוארים, שמספקים חום ונחמה לעונת החורף.
תפריט בישול ארוך מסעדת 02
- חלה, שמן זית ארבקינה, מסבחה שעועית שחורה וביצה – 30 שח
- סיגר בשר אסאדו עגלה וחבושים – 30/80 שח
- צואר טלה, גרגרי חומוס רכים, צנובר וטחינה – 74 שח
- פילה לוקוס, תבשיל כרישות ופלפלים, תפוח אדמה וציר לוקוס – 196 שח
- כתף טלה לזוג, קוקלה, כרוב סגול מעושן – 420 שח
- לחי עגלה, פטריות, פריקה ומשמשים – 188 שח
- אוסובוקו טלה סבזי, עשבי תבלין, קניידלעך – 196 שח
בישול ארוך של כתף טלה
אחת המנות בתפריט היא כתף טלה, שמתבשל בזמן ממושך ובתנאי חום נמוך, שבו השומן והנוזלים נספגים באיטיות בבשר. בדרך זו מקבל הטלה טעם עשיר ועמוק, ובעיקר מתקבל בשר רך, מתפרק בקלות ומתפשט בפה ללא מאמץ.
בישול ארוך של אסאדו
הבשר הארגנטינאי הקלאסי דורש בישול ארוך, שמשמש כתהליך קסום שמרכך את הבשר והופך אותו לנימוח במיוחד. החום הנמוך והזמן הממושך מאפשרים לחלקים שונים בבשר להתפרק, לשמור על לחותם, ולהתמזג עם טעמים נוספים בתוך הבשר. התהליך הזה מוסיף לאסאדו טעמים מורכבים ועמוקים.
פרטים:
מסעדת 02 במלון ענבל
ז'בוטינסקי 3, ירושלים
כשר
החל מה-5.2.24 ועד סוף פברואר 2024
שעות פתיחה: ראשון – חמישי 18:00-22:00
לתפריט "לאט": https://bit.ly/menu02winter