שלוש מחלבות בגליל המערבי מזמינות אתכם לצאת מהשגרה ולפגוש את הגבינות הכי טובות שיש. בין רפתות, סדנאות וטעמים מקומיים, מחכה לכם חוויה גליל מערבי מלאה בטעם, ובניחוחות שלרגע תתבלבלו ותחשבו שרתם אולי ב… צרפת?
חוות הנוקד, הגבינות מהגליל שכובשות את העולם

בין ההרים והיערות של גילון, בלב הגליל המערבי, שוכנת חוות הנוקד, מחלבת בוטיק עטורת פרסים שמוכיחה שחלומות יכולים להבשיל לגבינות ברמה עולמית.
דני ברזילי, מייסד המקום, עזב את עולם שוק ההון לטובת האדמה, הכבשים והגבינות, והשקיע שנים בלימודים בצרפת ובאיטליה כדי להביא את מיטב המסורת האירופאית אל טעמי הגליל.
התוצאה, גבינות קשות, בשלות, שטופות ועמוקות בטעם, כולן כשרות וללא חומרים משמרים, שזכו בלא פחות מ־18 מדליות בינלאומיות יוקרתיות.
.
אם אתם אוהבים גבינה אז תקראו עוד>>> בירגארדן גלילי במבשלת הגיבור
.
המבקרים בחווה יכולים להתרשם מהתהליך כולו, משלב החליבה ועד לטעם הסופי, לצד נופים עוצרי נשימה של עמק זבולון ומפרץ חיפה.
בחנות הבוטיק תמצאו מבחר של גבינות עטורות פרסים כמו לשם, גילון ובזלת, כולן בעלות אופי ייחודי ושמות שהפכו למותגי איכות.
החווה מציעה גם סדנאות, טעימות ופעילויות מותאמות לקבוצות, ומשמשת מרכז קולינרי לתיירות חקלאית עם ערך מוסף,
שכן חלק מהכנסות המקום מוקדשות לפעילות חברתית למען לוחמים, ניצולי שואה ומשפחות נזקקות.
פרטים:
פרטי קשר והזמנות: חוות הנוקד – גילון, גליל מערבי
להזמנות: 077-996-4463
להזמנות טלפוניות וסיורים בחווה:
אינסטגרם: @hanoked_cheese
פייסבוק: "הנוקד גבינות בוטיק מגילון"
.

מחלבת דוגמא, טעם של ילדות וטבע בעמק הירוק של עמקה
בלב הגליל המערבי, עטופה בנוף ירוק ומרגיע, שוכנת מחלבת דוגמא, פנינת חלב ואדמה במושב עמקה.
זו לא רק מחלבה, אלא חוויה שלמה לכל המשפחה.
המקום מציע סיורים מודרכים ברפת, סדנאות גיבון להכנת גבינות טריות בעבודת יד,
פעילויות יצירה לילדים וחוויות אותנטיות מהחיים הכפריים. אם אתם מחפשים מקום ללטף עגלים,
ללמוד על תהליך ייצור החלב ולהתנסות בעצמכם בגיבון, תיבול וטעם, זהו היעד שלכם.
,
קראו עוד>>>
.
המחלבה מתמחה בגבינות טבעיות מחלב איכותי, ומקפידה לשמר מסורת ייצור פשוטה, טעימה ונגישה. המקום מותאם למשפחות, גנים, בתי ספר וקבוצות,
ומזמין אתכם לחוות יום שכולו קצב אחר, קצב של טבע. אפשר לתאם מראש פעילות לפי הצרכים שלכם ולשלב את הביקור עם פיקניק כפרי בין הפרחים והשדות.
זהו שילוב נדיר של חקלאות, תיירות חינוכית וטעם של פעם באווירה גלילית חמימה.
פרטים:
יעל דוגמא – 050-3270049
פייסבוק: לאת הפייסבוק
- (הפעילות כשרה בהשגחת רבנות מטה אשר | מותאם למשפחות, גנים, בתי ספר וקבוצות)
.
בא לכם עוד חופשות בתי מלון אטרקציות ובילויי משפחה בקיץ – ישראלינג מזמין אתכם…
מחלבת אלטו, כשקולינריה וגבינות נפגשות בלב קיבוץ שמרת

מה שהתחיל כחלום קטן במחלבה הקיבוצית של שמרת הפך לאימפריה קולינרית מקומית, מחלבת אלטו, המתמחה בגבינות עזים איכותיות בסגנון צרפתי.
המקום מייצר גבינות משובחות בשיטות מסורתיות, ביניהן תום, מורבייה, גבינות כחולות, בושה ועוד,
לצד לחמי מחמצת, קישים, עוגות ומעדנים טריים. בית הקפה והמאפייה
במקום משלימים את החוויה והופכים את הביקור למסע טעמים בלתי נשכח.
אחד החלקים הייחודיים באלטו הוא הסיור במחלבה, תצפית על תהליך הייצור, הסברים מקצועיים על עולם הגבינות וטעימות של הגבינות הנבחרות.
מדובר במקום מושלם לקבוצות, זוגות וחובבי קולינריה שרוצים להיחשף לעשייה מקומית מוקפדת ולהבין איך חלב עזים טרי הופך לגבינת פרמיום.
אלטו לא רק יוצרת גבינות, היא מטפחת תרבות שלמה סביב איכות, אסתטיקה וטעם.
פרטים:
קיבוץ שמרת – (כביש 4 עכו-נהריה)
טל/פקס: 04-9854802
נייד: 054-5213121
altofarm@gmail.com
