מסעדת ארמון סהרה: מטבח ערבי גלילי מסורתי

אחרי למעלה מ-20 שנות עשייה בהן השף הוותיק נשאת עבאס הביא את המטבח הערבי גלילי לתודעת הקהל הישראלי, לשף עבאס יש בית - מסעדת ארמון סהרה

השף הוותיק נשאת עבאס. צילום: שני בריל
השף הוותיק נשאת עבאס. צילום: שני בריל

במסעדה הנמצאת בכפר נין בין עפולה לכפר תבור שואף נשאת מחד לייצג תרבות קולינארית נאמנה למטבח המסורתי והשורשי עליו גדל  באמצעות  תפריט ייחודי שיוצר  לאורחי המסעדה היכרות עם  מקורותיו של המטבח הערבי גלילי המסורתי. כל זאת, תוך הקפדה יתרה  על חומרי גלם איכותיים.

קבאב על האש. צילום: שני בריל
קבאב על האש. צילום: שני בריל

מנות קלאסיות מסורתיות – בארמון סהרה

לצד מנות מסורתיות קלאסיות  כגון הצוואר כבש הממולא, קבב חלבי מנסף ועוד,השף עבאס  מקפיד לחדש ולהגיש יצירות חדשות לציבור לקוחותיו  ולשם כך לוקח מנות וחומרי גלם מוכרים מהמטבח הערבי ,מוסיף   טוויסטים עדכניים וטכניקות בישול חדשות. כל אלו יוצרים יחד מגוון מנות חדשות, ייחודיות ומסקרנות .

שישברק. צילום: שני בריל
שישברק. צילום: שני בריל

לאוהבי סלטים קלאסיים

התפריט של מסעדת "ארמון סהרה" הוא רחב וכולל סלטים המתבססים על חומרי גלם טריים ומשובחים היישר מהשדות של עמק יזרעאל לצד בשרים מובחרים וטלאים הגדלים במרעה בקיבוצים סמוכים.

כבר בשלב המאזטים ניתן למצוא מנות ייחודיות כגון זאגאליט לאבנה- כדורי לאבנה עם מיקס אגוזים קלויים,שום ופלפל חריף, טחינה מעושנת- טחינה גולמית עם פפריקה מעושנת , עגבניות שרופות ומרוסקות עם לימון, מגדוס- חציל קטן כבוש ממולא באגוזים וחריף ומנות מפתיעות נוספות

גם בסלטים ובמנות הביניים תמצאו מנות ייחודיות כגון סלט חאקורה, סלט עלי שומר , ריזוטו פריקי- פריקי מבושלת עם שמנת פטריות , גבינת פרמז'ן ופיצוחים.

מגדוס חציל ממולא באגוזים. צילום: שני בריל
מגדוס חציל ממולא באגוזים. צילום: שני בריל

חובבי בשר בארמון סהרה

באגף הבשרים מוצעים  נתחי בשרים מובחרים במגוון סגנונות עשייה כגון: סטייק האוס סטייל, בשרים מעושנים/בבישול ארוך, וכמובן תבשילים מסורתיים . ב"ארמון סהרה" משתמשים בטכניקות בישול שונות החל  מהטאבון  לצד  המעשנה וכמובן המדפונה – שיטת בישול מסורתית בבור בעומק האדמה.

לאוהבי הדגים- ארמון סהרה

גם באגף הדגים ופירות הים ניתן למצוא מנות מסקרנו כגון מיקס פירות ים שנאפה בתנור בפוחארה ( כלי חרס) ומשאוושה קלמארי.

 

מתוק לקינוח?

לאלו שרוצים לשבור שגרה בקינוח מומלץ לנסות את המפרוקה – בצק פיסטוק מסורתי במילוי קאימק של מחלבת כפר תבור ואת הכנאפה שמגיעה בווריאציה מסקרנת מאוד על שיפוד ונעשית על גריל פחמים במילוי של גבינת עכאווי.

 

פרטים:

טלפון: 04-693-5101

אינסטרגרם: https://www.instagram.com/saharapc

פייסבוק: https://www.facebook.com/saharapalac

לאטרציות נוספות בצפון: אטרציות בצפון – ישראלינג

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות