חיפוש

טעמים חמים בגולן: מקום חדש פותח את דלתותיו בעונת הסתיו

"סלון בזלת" בקיבוץ אורטל מזמין לחוות טעמים מקומיים באווירה כפרית: דגים, סלטים, מאפים, קפה איכותי ויינות רמת הגולן בעונת הסתיו המושלמת

נפתח בדיוק לעונת הסתיו: בית קפה חדש "סלון בזלת". צילום: תאיר אלון
נפתח בדיוק לעונת הסתיו: בית קפה חדש "סלון בזלת". צילום: תאיר אלון

קיבוץ אורטל מזמין אתכם ליהנות מחוויה קולינרית חדשה ב"סלון בזלת", בית הקפה הכפרי-מעוצב בלב רמת הגולן. במקום מחכה לכם תפריט עשיר ומגוון עם מנות שמביאות את הטעמים המקומיים במיטבם: תוכלו לטעום את כריך פורל לבן על לחם מחמצת כפרי עם איולי פלפל אדום קלוי וריבת בצל ים תיכונית, שווארמת דגים לצד יוגורט חציל שרוף, או את סלט השורשים הטבעוני עם בטטה קלויה, סלק, עדשי בלוגה וגרנולה מלוחה. לסיום, אפשר להתפנק בעוגיות ועוגות ביתיות או בקפה איכותי לצד מיץ טבעי מרענן. "סלון בזלת" פותח בימים שני עד שישי, 09:00–16:00, ומזמין את כל המשפחה ליהנות מעונת הסתיו ברמת הגולן.

.


עוד חופשות | בתי מלון | אטרקציות | בילויי משפחה | – ישראלינג פה בשבילכם…


.

 

בית קפה חדש בלב רמת הגולן – תפריט סלון בזלת

"סלון בזלת" ממוקם בתוך מבנה בזלת מעוצב ומרהיב במבנה הקבלה של מתחם האירוח הכפרי בקיבוץ אורטל.

רותם שפיצר, חבר הקיבוץ ומוכר לחובבי האוכל מהחומוסייה האהובה בעין זיוון, הוא האיש מאחורי המקום החדש.

שפיצר מביא איתו את הגישה הפשוטה והמקומית שהפכה את החומוסייה לשם דבר, אוכל טעים וטרי, המבוסס על חומרי גלם איכותיים מהאזור ובשיתוף עם יצרנים מקומיים.

התפריט של סלון בזלת. צילום: תאיר אלון
התפריט של סלון בזלת. צילום: תאיר אלון

תפריט עשיר ומגוון

התפריט של "סלון בזלת" מציע מנות דגים ייחודיות כמו:

שווארמת דגים על לחם מחבת ביתי וסיגרי דגים על קרם לבאנה וזעתר, כריכים טריים על לחם מחמצת כפרי, סלטים צבעוניים,

שקשוקת ירקות קלויים ומגשי טפנדים וגבינות. בנוסף, ניתן להתפנק במגוון מאפים ועוגות ביתיות, קפה איכותי ויינות מקומיים.

טווח המחירים נע בין 25 ל-65 ש"ח למנה, בהתאם לסוג המנה והשתייה.

סלון בזלת עם תפריט עשיר הכולל מנות דגים, סלטים, כריכים, פסטות, קינוחים. - צילום: תאיר אלון

סלון בזלת עם תפריט עשיר הכולל מנות דגים, סלטים, כריכים, פסטות, קינוחים. – צילום: תאיר אלון

עונת הסתיו וחוויית הטבע

פתיחת "סלון בזלת" מהווה נדבך נוסף בפיתוח ההיצע התיירותי בקיבוץ אורטל, הכולל את מגבנת הבוטיק "גרינלי", יקב "תל שיפון",

חוות סוסים ומתחם גלמפינג חדש בלב הטבע. עונת הסתיו היא התקופה המושלמת להגיע לגולן, עם מזג אוויר קריר ונעים, לטיולים, נופש וביקור בבית הקפה החדש שמציע חוויה קולינרית אותנטית וייחודית.

מנות מהתפריט החדש של בית קפה חדש "סלון בזלת"

כריכים

  • כריך פורל לבן
    לחם מחמצת כפרי קלוי, דג פורל מבריכות הדן, איולי פלפל אדום קלוי, ריבת בצל ים תיכונית, צנונית טרייה וחסה לליק
  • כריך סביח
    לחמניית ג’בטה קלויה, טחינה לבנה, קרם לימון כבוש, צ’יפס תפוח אדמה עבה, קריספי חציל וביצה קשה, עגבנייה וחסה לליק
  • שווארמת פורל לבן
    לחמניית ג’בטה, טחינה, קרם לימון כבוש, שווארמת דג ובצל מקורמל, מוגש לצד יוגורט חציל שרוף

סלטים

  • סלט קיסר ודג מעושן
    מיקס חסות מהגולן, דג פורל לבן מעושן מבריכות הדן, פרמז’ן, בצל אדום, קרוטוני בריוש ורוטב קיסר ביתי
  • סלט חסות, פרי העונה וגבינה כחולה
    מיקס חסות מהגולן, פרי העונה, גבינת גורגונזולה בקר ממגבנת "גרינלי", תערובת גרנולה מלוחה ורוטב ויניגרט ביתי
  • סלט שורשים (טבעוני)
    בטטה קלויה בשמן זית וצ’ילי, קולורבי שרוף, סלק חי, עדשי בלוגה שחורות, בצל ירוק וגרנולה מלוחה

.

סלון בזלת בקיבוץ אורטל – חוויה קולינרית בלב רמת הגולן. צילום: תאיר אלון
סלון בזלת בקיבוץ אורטל – חוויה קולינרית בלב רמת הגולן. צילום: תאיר אלון

אוכל חם

  • זוג סיגר דגים על קרם לבאנה וזעתר
    סיגרים ממולאים בדג אמנון עם פטרוזיליה, כוסברה, צ’ילי ולימון על קרם לבאנה ממגבנת "גרינלי" וזעתר טהור
  • השקשוקה שלנו
    שקשוקת ירקות קלויים בתנור מסורתית, מוגשת לצד טחינה לבנה ולחם מחמצת
  • המגש שלנו
    בייגלה ירושלמי עם טפנד זיתים, ריבת בצל ים תיכונית, לבאנה, ממרח חציל, חמאת בזיליקום, גבינות קשות, פלחי עגבנייה ומלפפון בשמן זית

עוגות, מאפים ועוגיות

  • מאפים מתוקים
    מאפים טריים ומלאי טעמים, מתוקים ומפתים, מוגשים כקינוח או לצד קפה
  • פרוסת עוגה ביתית
    עוגה טרייה ומלאת טעמים ביתיים, מוגשת באווירה כפרית ומזמינה
  • קאפקייקס
    מאפים אישיים אישיים, צבעוניים ומתוקים, עם שילובי קרם ותוספות עשירות

פרטים:

בית קפה חדש "סלון בזלת" נפתח במתחם התיירות קיבוץ אורטל שברמת הגולן

שם המקום: סלון בזלת

  • מיקום: מבנה בזלת מעוצב במבנה הקבלה של מתחם האירוח הכפרי, קיבוץ אורטל, רמת הגולן
  • מייסד/אישיות מאחורי המקום: רותם שפיצר, חבר קיבוץ אורטל ומוכר מהחומוסייה בעין זיוון
  • סוג הקולינריה: אוכל מקומי, טרי ומוקפד, דגים, כריכים, סלטים, שקשוקה, מאפים, קינוחים, קפה ויינות מקומיים
  • שיתוף עם יצרנים מקומיים: גבינות ממגבנת “גרינלי”, דגים מבריכות הדן
  • דגשים בתפריט: מנות דגים ייחודיות, כריכים על לחם מחמצת, סלטים צבעוניים, שקשוקה ירקות קלויים, מגשי טפנד וגבינות, מאפים ועוגות ביתיות
  • טווח מחירים למנה: 25–65 ש"ח
  • שעות פתיחה: שני-שישי, 09:00–16:00
  • לינק לתפריט המלא: לחצו כאן

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות