בר היין החדש "26.8" שנפתח בימים אלו במלון כנען בצפת, מביא תפריט חווית קולינריה ייחודית בהובלת שף עמוס חיון, בעל מסעדת "רובידה".
המקום מציע תפריט עונתי ומקומי, עם דגש על תוצרת גלילית ויינות מהאזור, מתוך קשר עמוק עם חקלאים ומגדלים מקומיים.
בר היין, שממוקם בלב הגליל, מציע חוויה אינטימית, לצד עיצוב מודרני שמתחבר לרוחניות ולשלווה של צפת.

26.8 צפת – מה זה אומר?
גם בלב הגליל, שף עמוס חיון ממשיך לפתח את שפת המטבח שלו, ומגיש תפריט ישראלי מקומי ועונתי שנבנה מתוך דיאלוג עם חקלאים, יצרנים ומגדלים מהאזור.
היינות המוגשים במקום מגיעים מיקבים מקומיים, כשהמרוחק ביניהם, יקב תל שיפון, נמצא במרחק של 26.8 ק"מ בלבד, מה שמסביר את שם המקום.
אטרקציות מעניינות בארץ – קראו עוד >>
מה בתפריט של של בר יין 26.8 חורף (הרצה) 2025
- מרק ארטישוק ירושלמי – צ'יפס ארטישוק, אבקת כרישה שרופה ושמן פטרוזילה
- קרודו פורל צעיר – תמר כנרת, צ'ילי אדום, זרעי שומר, שמן זית ומלח אטלנטי
- מאנטי ארמני – כיסוני בצק ממולאים בדג אמנון, מנטה שום, יוגורט ורוטב עגבניות חמאתי
- טורטליני גבינת תום – קרם שמנת, צ'אטני משמש מיובש, אפונת גינה ותרד בר
טווח מחירים: 34-147 ש"ח
מה מחכה לכם בבר יין 26.8 בתפריט היין?
מגוון יינות לבנים
- אור הגנוז, עמוקה 2022
- לוריא, רוסאן 2022
- כישור, לבן 2022
היינות רוזה שבתפריט
- תל שיפון, רוזה 2022
- פלדשטיין, רוזה 2023
יינות אדומים
- לוריא, ברברה 2020
- כישור, GMS
- אור הגנוז, אילמה 2021
טווח מחירים: 42-46 ש"ח לכוס | 140-572 ש"ח לבקבוק
עמוס חיון- השף האחראי על תפריט של בר יין 26.8
עמוס חיון הוא שף ויזם קולינרי, הבעלים של מסעדת רובידה. אוטודידקט שגדל במטבחים מובילים בניו יורק.
ברובידה, אותה הקים יחד עם שותפו לחיים ולעשייה אורן אנקווה, הוא מגיש מטבח ישראלי, מקומי ועונתי המבוסס על קשר עמוק עם חקלאים, מגדלים ויצרנים מן האזור.
בדומה, הקימו את 26.8 , המביא קולינריה גלילית ברת קיימא שהינה חלק מהקונספט הייחודי של המלון.

מי הספק של התוצרת הכי רחוק של הבר?
אלו הם השותפים לדרך של בר יין 26.8 – אפשר להתרשם מהיחודיות של בניית התפרית עם התוצרת המקומית.
טרנד הלוקאל פוד – תוצרת מקומית בתפריט
בשנים האחרונות, ישנה מגמה עולמית גוברת במסעדות שמתמקדות בשימוש בתוצרת מקומית ועונתית.
גישה זו לא רק תורמת לסביבה, אלא גם מחזקת את הקשר עם הקהילה המקומית ומביאה את הטעמים הטריים ביותר לשולחן.
מסעדות כמו "26.8" בצפת, בהובלת שף עמוס חיון, מציעות חוויות קולינריות המבוססות על תוצרת מהאזור.
המיוחד במקום הוא שהמרחק בין המסעדה לספקים, כמו יקב תל שיפון, הוא 26.8 ק"מ בלבד, מה שמדגיש את הקשר העמוק עם האזור.
איכות וטריות שמחוברות למקום – בר 26.8 – תפריט של המקום
ב"26.8", כל פריט בתפריט נבחר בקפידה ומגיע מהאזור הקרוב, מה שמבטיח איכות טרייה ומחוברות למקום.
השימוש בחומרי גלם מקומיים משדר עקרונות של קיימות וחדשנות, ומציע לקהל חווית אכילה אינטימית עם סיפור מאחורי כל מנה.
כך, המסעדה לא רק מספקת אוכל מצוין, אלא גם תורמת לשמירה על הסביבה המקומית.

השותפים לדרך ולטעם של תפריט בר יין 26.8
- מחלבת המאירי – צפת
- דגי צפת
- ירוק בכפר, חקלאות מקומית – קיבוץ חוקוק
- סבתא יהודית, חקלאות אורגנית – קיבוץ לביא
- מחלבת עין כמונים
- משק שוורץ, שמן זית – ראש פינה
- כמהין אילסר – שעל
- יקב בזלת – קדמת צבי
- יקב אור הגנוז
- יקב כישור
- יקב תל שיפון – הנמצא במרחב 26.8 ק"מ והרחוק ביותר מבין כולם

פרטים:
בר יין – 26.8 – מלון כנען – צפת
איפה: הגדוד השלישי 106, צפת
טלפון: 046993000
מתי: ימים שני עד חמישי
בין השעות 18:00-23:00
שישי 12:00-15:00
שבת ראשון – סגור.
מי מוזמן: פתוח לאורחי המלון ולאורחי חוץ
הזמנת מקום: TABIT