חיפוש

חיפה: 2 מסעדות אחיות עם תפריט דומה וכל כך שונה

שתי המסעדות בעיר התחתית בחיפה שיושבות אחת ליד השניה אותו השף עם תפריט שונה. אנחנו מדברים על LUX וקרודו של השף עלאא מוסה, הצוות הצפין לבדוק

קינוח מתוק מהתפריט של מסעדת LUX בחיפה. לילות בירות – הקינוח המזרח תיכוני - קרם עשיר, סירופ ורדים ופיסטוקים. צילום: ישראלינג
קינוח מתוק מהתפריט של מסעדת LUX בחיפה. לילות בירות – הקינוח המזרח תיכוני - קרם עשיר, סירופ ורדים ופיסטוקים. צילום: ישראלינג

בואו נגדיר מושג חדש, תפריט חיפאי מסעדת LUX ומסעדת קרודו עונות על ההגדרה הזו בקלילות. השף עלאא מוסה מכוון בדיוק אל חוויה קולינרית שונה וטעימה. הצוות הצפין לחיפה בכדי לטעום.

סלט הפטוש משוק עכו מהתפריט של מסעדת LUX חיפה.צילום: ישראלינג
סלט הפטוש משוק עכו. התפריט של מסעדת LUX חיפה.צילום: ישראלינג

קרא עוד >> בא לכם לדלג אל התפריט של מסעדת קרודו בכתבה זו?

תפריט מסעדת LUX – לפרק ולהרכיב מחדש את הטעמים

אז בא לנו, כל הצוות,  לחגוג במסעדת LUX שבחיפה, בניצוחו של השף עלאא מוסא, שמענו הרבה על השף שיודע לפרק ולהרכיב את התפריט הערבי גלילי והחינוך הקולינרי האירופאי לתפריט חדש ולא שגרתי. היום זה מאוד טרנדי להגיד מטבח ערבי–ים תיכוני אבל זה לא פשוט כי הצוות מפונק ויש לו ציפיות גבוהות. השף מוסא, שזכה להכרה במסעדת אלמרסא בעכו, אולי הצליח לזקק את סגנונו הקולינרי כשלקח את האוכל מהמטבח של אמא ומגיש את המנות המיוחדות בצורה חדשנית ויחודית. בתפריט אפשר למצוא מנות כמו סביצ’ה עם נגיעות של פלפל חריף ולבנה שנקליש (אותה גבינה סורית שעשויה מיוגרט מיובש עם טעמים חזקים), טרטר עגל בהשראה של קובה נייה, סלט קלמארי עם קרם לבנה וגרגיר, וגם מנות דגים מטוגנים שמתובלות ביד עדינה. כל מנה מצולחתת בקפידה והיותר חשוב איזון הטעמים והצבעוניות. .

מבתפריט ראשונות - סביצ'ה לוקס סטייל. LUX . צילום: ישראלינג
מתפריט הראשונות – סביצ'ה לוקס סטייל. LUX . צילום: ישראלינג

כמה מילים לפני הטעימות של התפריט של LUX

כמה מילים לפני שנתחיל בטעימות של המנות, המיקום העיר התחתית איזור קולינריה מתפתח עם מספר מסעדות שלא מתביישות לצעוק "אנחנו כאן". הניהול המוקפד של המסעדה ממש מורגש, לידנו היה שולחן של מעל 20 איש ומנהל המסעדה היה ממש עליהם כל הזמן, זה לצד המלצר שלנו שכל הזמן בדק את הדופק, האם אנחנו מרוצים?
דבר אחרון ממש רגע לפני שנצלול אל התפריט, שאלה: למה? למה? היין חייב להיות כל כך יקר? זה לא סביר, בחו"ל הדילמה כן יין לא יין מבחינת המחיר לא קיים דרום אמריקה יין ארגנטנאי מלבק מחיר שווה לכל נפש צ'ילה מרלו קברנה סוביניון או סירה ספרד איטליה לא חסר דוגמאות. אז קיטרנו והוצאנו את זה.

 


אטרקציות מעניינות בארץ – קראו עוד >>


מחירים סבירים למנות מיוחדות של התפריט

הצוות הגיע מורעב וכמובן הזמין מנה של פוקצ'ה שהגיע עם שני מטבלים, חמוד, משם המשכנו לסלט, סלט הפטוש משוק עכו ( 54 ש"ח) למי שלא מכיר (שיתבייש ויחזור) סלט הפטוש הוא סלט מרענן עם עגבניות, מלפפונים, בצל סגול, עשבי תיבול, סומאק וקרוטוני פיתה פריכה. הסלט היה ממש טעים וטרי. אחר כך הצוות רצה כמובן סב'צה, יש בתפריט מנה בשם סביצ'ה לוקס סטטיל (74 ש"ח), הצוות שהוא דיסלקטי לחלוטין חשב שזה סביצ'ה של לוקוס הדג, לא נורא שאר החברים דאגו לתקן וגם המלצר בביישנות – המנה מגיע עם קצת קמצנות של דג פלפל ירוק חריף ולבנה שינקליש מפוזרת בעדינות. נעשה פאוזב קטנה וכבוד לשינקליש למרות שלא תפס חלק גדול במנה.

גבינת השינקליש שבתפריט

שינקליש היא בעצם גבינה מותססת ומיושנת שמקורה במטבחים הלבנוני והסורי, הצוות חושב שזה מעדן ייחודי. בעצם אחרי ההתססה והייבוש, הגבינה נעטפת בתבלינים כמו זעתר או פפריקה וממשיכה להתיישן.
הטעם של הגבינה חזק, חמצמץ ועמוק, והיא מוגשת לרוב עם שמן זית, עגבניות קצוצות ובצל. מתאימה כמנת פתיחה או כחלק ממזאטים.

קרם לבאנה עליהם מונח קלאמרי עם עלי ז'רז'יר. מהתפריט היחודי של מסעדת LUX. ציום: ישראלינג
קרם לבאנה עליהם מונח קלאמרי עם עלי ז'רז'יר. מהתפריט היחודי של מסעדת LUX. ציום: ישראלינג

ממשיכים בתפריט המנות של LUX

איך אתם עם תמנון? הצוות חדל להזמין מאז התוכנית בנטפליקס. לא חשוב יאלה מתקמים אל… אל… שתי מנות קלאמרי, שתי מנות? כן הצוות התווכח איזה מהשתיים ובחר בשתיהן.
המנה הרשונה היא המנה הטרוויאלית שנראית סופר פשוטה קלאמרי פריך ( 98 ש"ח) שהגיע עם שני סוגים של איולי, הציפוי היה מושלם ללא ספק מומלץ לחובבי הז'אנר.
המנה השניה היתה סלט קלאמרי (78 ש"ח) סלט סופר מעניין קלאמרי צרוב מוגש על מצע של יוגורט עם עלי ז'רז'יר וסומק – אחד ההיי-לייטים של הארוחה.

טרטר עגל מוגש על טורטיה בתפריט של מסעדת LUX. צילום: ישראלינג
טרטר עגל מוגש על טורטיה בתפריט של מסעדת LUX. צילום: ישראלינג

חינוך קולינרי? אפשר30 שניות…

הצוות בדודא כבר מספר שבועות לטרטר, אז הנה ההזדמנות ונסביר. טרטר עגל הוא מנת בשר נא קלאסית שמבוססת על נתחי עגל טריים, קצוצים ביד בגסות שמכבדת את חומר הגלם. התיבול המסורתי כולל שמן זית, מלח, פלפל ולעיתים חרדל או חלמון ביצה, אך בגרסאות מזרח תיכוניות נפוצים גם בורגול, פלפל חריף וטחינה. השילוב בין עידון אירופי לעוקץ מקומי. אז שלא נזמין טרטר עגל (74 ש"ח)?
מנת הטרטר היתה מוגשת על טורטיה או פיתה אפויה שילוב מקסים הקראננץ' של פחמימה לבין טעם הבשר החי. מומלץ בחום ע"י כל הצוות.

סיגר סרטנים. צילום: ישראלינג
סיגר סרטנים. צילום: ישראלינג

נעבור לשתי מנות ים מהתפריט שהאחת לא התעלתה למקום שציפינו

הזמנו שתי מנות ים שמופיעות בתפריט של LUX הן נראות ממש טוב.
הראשונה, הפחות טובה היא מנת סיגר סרטנים ( 78 ש"ח ) , הרעיון נהדר, הצוות כל פעם מתרשם שאי אפשר לשים כל כך הרבה בשר סרטן במנה במחיר מנה שפוייה, יחד עם זאת המנה היתה יבשה, ההגשה היתה מקסימה – לחתוך את הסיגר באלכסון. משהו.
המנה השניה היתה קוקי סאן ז'אק ( 76 ש"ח), מנה קסומה ועדינה הקוקי היו מונחים באצילות על קרם של כרובית עם צ'יפס מרווה. הקוקי סאן זאק היו עשויים בשלמות עסיסיים וטעימים. אין ספק שגם זו מנה מומלצת.

בלאגן משוק עכו. מה מורכבת בטעמים של התפריט ממסעדת LUX. צילום: ישראלינג
בלאגן משוק עכו. מה מורכבת בטעמים של התפריט ממסעדת LUX. צילום: ישראלינג

אנחנו כמעט מתפוצצים מכל מה שאכלנו בתפריט

אולי התמונה למעלה טיפה כהה. סורי… אבל הטעמים ממש טובים, נתחיל בשם המנה בלאגן משוק עכו (142 ש"ח) בהחלט בלאגן של טעמים, אז בואו נשים דברים על השולחן, הצוות לא כל כך מתלהב ממנות שלשף אין בהן אמירה, לדוגמא, פילה לבראק, הוא יכול להיות עשוי מושלם אבל לשף אין נגיעה אמיתית של טעמים, אז מה גרם לצוות בכל זאת להזמין את המנה, אז תגידו "מזה דג עם פריקה? תטעמו תטעמו תטעמו. שני דברים תפסו אותנו: הראשון הפריקי, הצוות לא יוותר בקלות על מקום שיודע להכין פריקי כמו שצריך. והשני השילוב המפתיע שלדעתנו היה שם: טחינה גולמית וטחינה רגילה. איך אומרים "המנה נתנה לנו כנפיים" ורקדנו.

 

הקינוחים בתפריט של  LUX

בתפריט מופיעים 5 קינוחים שבמסגרת תיאטרון האבסורד במנה הראשונה שמופיעה כנאפה דה לוקס ישלחו אתכם לדוכן כנאפה ברחוב העצמאות, (אבל זה לפעם אחרת), אנחנו היינו שחוטים מרוב אוכל אז הזמנו את ה"קרמו צנוברים" ( 56 ש"ח). טעים ומעניין זה שכבות של עוגת צנוברים שאנטי חלב קוקוס (שנטי חלב קוקוס היא הגרסה הקלילה, האקזוטית והמודרנית של קצפת רגילה) וקרמל מלוח.  זהו נכנענו…

אם נסתכל על המסעדה מכל הצדדים:

מיקום: העיר התחתית חיפה – מקום שצריך להסתובב ולטעום בו. העיר התחתית התעוררה לחיים.

נוף: זה עלאק נמל חיפה אבל לא רואים כלום.

אווירה: הצוות חייב להיות כן, ישבנו בחוץ אבל בפנים יש בר ואנחנו מניחים שהאווירה שונה בין הבפנים לבחץ

מגוון: אוכל ים תיכוני? יש דבר כזה, כל סועד יוכל לעוף על הטעמים שלו מאוכלי הדגי פירות הים והבשר.

מחירים: סבירים ביחס לרמת האוכל מ 42 ש"ח ועד 158 ש"ח לפילה בקר.

טעם: המנות טעימות מצולחתות בצורה מעוררת תיאבון וחכמה.

שירות: השירות מעולה מוקפד וצמוד לעיתים קצת "דביק".

מקום להיפגש: מקום טוב לחגוג בו אפשר לפתוח שולחן ממש גדול ובפנים יש מקום לשבת על הבר.

טיפ: אל תזמינו במנות את המובן מאליו, תזמינו את המנות היחודיות למקום.

לפרטים:

מסעדת LUX חיפה

איפה: הנמל 13, חיפה
אתר להזמנת מקום: ONTOPO
שעות פתיחה:
  • יום ראשון 24:00-18:00
  • יום שני 24:00-18:00
  • יום שלישי 24:00-18:00
  • יום רביעי 24:00-18:00
  • יום חמישי 24:00-18:00
  • יום שישי 17:30-12:30, 24:00-18:30
  • שבת 17:30-12:30, 24:00-18:30
טלפון: 0772060970
כשות: לא כשר
נגישות לנכים: כן

 

 

 

 

תפריט מסעדת קרודו חיפה – האחות הקטנה של ה- LUX

למה הקטנה? כי קראתי מה שאנשים כתבו, הם ציפו שקרודו תהיה ה LUX. והתפריט של מסעדת קרודו הוא לא אותו תפריט.
מעניין מה חשבו האחים עלאא מוסא ואחמד אסדי כהחליטו לפתוח מסעדה כל כך קרובה שמייצרת אצל אנשים ציפיות זהות.

סלקים ששכבו לילה בתנור - תפריט מסעדת קרודו חיפה. צילום: ישראלינג
סלקים ששכבו לילה בתנור – תפריט מסעדת קרודו חיפה. צילום: ישראלינג

המיקום של תפריט קורודו על המפה של חיפה

מסעדת קרודו יושבת ממש 100 מטר מאחותה שתיהן מוגדרות בלשון החיפאית כנמל חיפה או העיר תחתית, אנחנו בחרנו בביקור של הצוות המצומצם לשבת על הבר של המסעדה וזה ממה עשה לנו את החוויה לנעימה.

מה הזמין הצוות מהתפריט של מסעדת קרודו?

התיישבנו על הבר והצצנו בתפריט כמו שהמלצנו במסעדת לוקס כך גם נהגנו עם המנות שהזמנו מהתפריט של קרודו. אז מה היה לנו על הבר?

ארנצ'יני פריקי - שילוב של תפריט איטלקי וים תיכוני. מסעדת קרודו. צילום: ישראלינג
ארנצ'יני פריקי – שילוב של תפריט איטלקי וים תיכוני. מסעדת קרודו. צילום: ישראלינג
  • פוקצ'ה על חשבון הבית (לא נחשב חחחח…)
  • סלקים ששכבו לילה בטבון ( 58 ש"ח) – מנה שקנתה אותנו סלקים לבנים על מצע לבנה עם עלי רוקט. זה פשוט לא יאומן איך בכל פעם המנות הצמחוניות גונבות את ההצגה – מומלץ.
  • ארינצ'יני פריקי (52 ש"ח ) – שילוב של איטליה וישראל האם זה מטבח ישראלי חדש. כגורי ארנצ'ני ממש טעים שבמקום אורז השתמש השף בפריקי – מומלץ.
  • ריזוטו קלאמרי פריקי (84 ש"ח) – קצת חוזרים על עצמנו אבל אמרנו שהצוות יש לו חולשות שאחת מהן היא פריקי.
  • פיצה קוקי סאן ז'אק ( 82 ש"ח)  –  אז גם פה קצת הופתענו לגלות שיש כזו פיצה, והצוות השמנמן יודע ומבין בפיצות, לא נתקלנו בז'אנר הזה קודם אז הנה פעם ראשונה. הצוות היה בטוח שהחום של הטבון יהרוג את הקוקי – אבל לא. השילוב העדין היה ממש ממש נכון.

הערה: הסתכלנו בתפריט המכוון והסלק נעלם משם – חבל. תשאלו בשבילנו?

פנקוטה יוגורט כבשים עם טימין דבש ושקדים מקורמלים. התפריט קינוחים של קרודו חיפה. צילום: ישראלינג
פנקוטה יוגורט כבשים עם טימין דבש ושקדים מקורמלים. התפריט קינוחים של קרודו חיפה. צילום: ישראלינג

מה בתפריט הקינוחים של קרודו?

הצוות המוקטן והשמנמן לא היה כוח לקינוח אבל הברמנית שידלה אותנו לפנקוטה (32 ש"ח) – נשמע סטנדרטי אבל לא. תראו מה יש בה: יוגורט כבשים, טימין, דבש, ושקדים מקורמלים. לזה אנחנו קוראים חיים טובם.

אם נסתכל על המסעדה מכל הצדדים:

מיקום: ליד הנמל אבל לא זו העיר התחתית חיפה מקום חדש לקולינריה.

נוף: זה לא נמל ולא ים בעיקר מעונות סטדונטים?.

אווירה: ישבנו על הבר היה חמוד. הישיבה בחוץ בקיץ נעימה עם רוח ים.

מגוון: פיוז'ן מענייין של מנות

מחירים: סבירים ביחס לרמת האוכל מ 48 ש"ח ועד 124 ש"ח סינטה.

טעם: המנות טעימות הפיצות ממש כיפיות – לא לצפות לגורמה. מסעדה סבבה להעביר ערב בכיף עם חברים.

שירות: השירות נותן תחושת בית ומוקפד

מקום להיפגש: ערב קסום של פיטפוט ושיחה על המצב – מתאים.

טיפ: הפיצות טובות – תנסו אל תפחדו.

לפרטים:

מסעדת קרודו חיפה

איפה: הנמל 15, חיפה

הזמנת מקום: ONTOPO

טלפון: 0774990499

053-6209134

פייסבוק: https://www.facebook.com/watch/?v=998496825067774

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות