שוק תלפיות בחיפה הפך בשנים האחרונות להיות גם מרכז קולינרי. הכוכב התורן שמנצנץ עכשיו היא בּוּן צָ'ה, מסעדה וייטנאמית בחיפה שמכינה לכם תפריט מושלם של גריל וייטנאמי במחירים סבירים.
שוק תלפיות עובר בתקופה האחרונה תהפוכות שימים יגידו אם היא לטובה או לרעה. פחות אנשים עם עגלות שוק ותיקי איקאה שבאים לקנות בימי שישי ויותר תיירי קולינריה שמגיעים לטעום ולהתמנגל. רון ברם, חיפאי מאז ומתמיד, הוא איש של קולינריה שזיהה את השינוי והקים רגע לפני המלחמה מסעדה וייטנאמית בשוק.
תפריט המסעדה משקף את סוגי האוכל של המטבח הווייטנאמי על יתרונותיו ומעט חסרונותיו.
בתפריט מסעדת בון צ'ה:
- ספרינג רול וייטנאמי Gio coun – לא ניסינו כי אנחנו מעדיפים את הגרסה הפחות בריאה ספרינג רול המטוגן.
- אגרול וייטנאמי מטוגן Nem Ran – התענוג לטבול ברוטב נוק צ'ם.
- מרק בון בו הו Bun Bo Hue – מרק על בסיס ציר בקר בדומה לפו.
- תרבות הבגטים Bana Mi הבעייתית בראייה שלנו. הצרפתים ששהו בויטנאם השרישו שם את תרבות הבגט והקרואסון. לא מתאים למזג האוויר אבל מי אנחנו שנתווכח. לא ניסינו, אבל נראה מזמין.
- מנת הבון Bun- מנה חמה קרה של איטריות אורז עם כל טוב ותוספת של רוטב נוק צ'ם.
- מנת הקום Com – מנת אורז מאודה שלקחנו עם דג לבן. ההפתעה הייתה השילוב של ביצת העין עם האורז המאודה ורוטב נוק צ'ם.
- יש גם התייחסות למנות ילדים וקינוחים – אנחנו לא הגענו לשם.
רוטב נוק צ'ם בתפריט מסעדת בון צ'ה
אם אתם חדי הבחנה, שמים לב מיד שרוטב הנוק צ'ם הינו מרכיב שחזר על עצמו בהמון מנות במסעדה. אנחנו פשוט ניתן פה מרשם בסיסי של הרוטב שניתן להכין בבית (שימו לב 1/2 כוס סוכר – מה רע?):
מתכון רוטב נוק צ'אם:
- חצי כוס סוכר
- שן אחת של שום כתוש
- שליש כוס ליים או לימון – עדיף ליים
- רבע כוס רוטב דגים משובח
- כפית חומץ אורז
מה כל כך מיוחד באוכל הווייטנאמי:
אוכל וייטנאמי מסורתי ידוע בטעמיו המיוחדים, שהם תוצאה של תערובת הרמונית של עשבי תיבול, תבלינים וטכניקות בישול שונות. הנה כמה מרכיבים מרכזיים שתורמים לטעם המיוחד של המטבח הווייטנאמי המסורתי.
המרכיבים טריים ובריאים בתפריט של בון צ'ה:
המטבח הווייטנאמי מדגיש לעתים קרובות את השימוש במרכיבים טריים ממקור מקומי. עשבי תיבול כמו נענע, כוסברה, בזיליקום ולמון גראס משמשים בדרך כלל בתדירות את המטבח הזה, והן מספקים המון רעננות למנות.
תפריט עם טעמים מאוזנים:
המטבח הווייטנאמי ידוע באיזון הטעמים שלו, כולל מתוק, מלוח, חמוץ, מר ואומאמי. האיזון מושג באמצעות מרכיבים כמו רוטב דגים, סוכר, ליים ומגוון פירות.
הטעם החזק בתפריט של מסעדת בון צ'ה – רוטב דגים (Nuoc Mam):
רוטב דגים הוא מרכיב בסיסי בבישול הווייטנאמי. הוא מוסיף עומק מלוח למנות רבות. למרות שהוא עשוי להיראות חזק בפני עצמו, כאשר משתמשים בו בפרופורציות הנכונות, הוא תורם לפרופיל הטעם הכולל של אומאמי.
אורז חובה בארוחה ויטנאמית:
אורז הוא מרכיב בסיסי בארוחות וייטנאמיות, והוא מגיע בצורות שונות כמו אורז מאודה, אטריות אורז ונייר אורז. הוא משמש כבסיס ניטרלי לטעמים התוססים של המנות הנלוות.
טריות של עשבי תיבול וירקות:
עשבי תיבול וירקות ממלאים תפקיד מכריע במטבח הווייטנאמי, ומוסיפים למנות גם טעם וגם מרקם. עשבי תיבול נפוצים כוללים בזיליקום, נענע, כוסברה ועלי פרילה.
יש חשיבות-על לסוגי הנודלס בתפריט של בון צ'ה:
וייטנאם מפורסמת במנות האטריות המגוונות שלה, כמו פו (מרק אטריות אורז), לחמנייה (אטריות ורמיצ'לי) ו-mi (אטריות ביצים). סוג האטריות המשמש יכול להשפיע באופן משמעותי על מרקם המנה והטעם הכללי.
מגע הקסם של התפריט במסעדת בון צ'ה מחבק את המרקים הוייטנאמיים:
מרקים וייטנאמיים, כגון pho ו- bun rieu, ידועים כמרקים מורכבים וטעימים. הבישול האיטי של עצמות, עשבי תיבול ותבלינים יוצר בסיס עשיר וארומטי למרקים.
בסך הכל, הטעם המיוחד של אוכל וייטנאמי מסורתי הוא שילוב מענג של רעננות, איזון ומורשת קולינרית עשירה.
ואם נסתכל על המסעדה מכל הצדדים:
מיקום: שוק תלפיות חיפה – תמיד חוויה להגיע.
נוף: מול חניון, ליד מעדניית דגים מעושנים – שוק אמרנו?
אווירה: ברגוע. עם כפכפים ומכנסיים קצרים. ווייב של צעירים.
מגוון: אוכל וייטנאמי לסוגיו.
מחירים: ממש סבירים.
טעם: טעים. לקחת בחשבון המון רוטב דגים, אנחנו אוהבים.
מקום להיפגש: מתאים לכל גיל: משפחה, חברים, סטודנטים כולם.
טיפ: אי אפשר להזמין בכלל מקום ביום שישי.
פרטים:
כתובת: לונץ 7, חיפה
טלפון: 054-484-0420
אינסטגרם: https://www.instagram.com/buncha_haifa/
שעות פתיחה א'-ה': 12:00-20:00 יום ו': 12:00-17:00יום שבת: סגור.
חופשה בחיפה: חופשה בחיפה – ישראלינג