בחודשי החופש הגדול מציע אורט דן גורמה מבחר סדנאות בישול וקונדיטוריה לילדים עם התנסות מעשית. הילדים יוכלו לבחור בין סדנאות בנושאים השונים,כמו חגיגה ים תיכונית, גורמה מסביב לעולם, קלאסיקות של קינוחים מרהיבים ואולי גם מה שרואים בוויטרינות של פאריס. אלו סדנאות מומלצות אם אתם מתלבטים על פעילות קיץ עם הילדים.
בישול וקונדיטוריה לשף הצעיר
המפגשים של 'השף הצעיר' יתקיימו ב-6 מחזורים
הסדנאות מתאימות לילדים בגילאים 9-14
המפגשים יערכו בימים א'-ה', בין השעות: 8:30-14:00
סדנאות לילדים מתחילים ומתקדמים
סדנאות 'השף הצעיר' מחולקות לסדנאות למתחילים ולמתקדמים, הדרכת המפגשים מתבצעת על ידי השפים והשף קונדיטורים המובילים של אורט דן גורמה, סדנאות לדומא:
- סדנת בישול למתחילים – חגיגה ים תיכונית
- סדנת בישול למתקדמים – גורמה מסביב לעולם
- סדנת קונדיטוריה למתחילים – קלאסיקות וקינוחים מרהיבים
- סדנת קונדיטוריה למתקדמים – הוויטרינות של פאריס
מטעמי המטבח הים תיכוני לשף הצעיר
סדנאות השף הצעיר יאפשרו לילדים בסדנאות הבישול ללמוד כיצד להכין ולבשל מטעמים ממטבחי הים התיכון, הידועים כיום בעולם כמטבחים מתקדמים, העושים שימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים, לצד היכרות עם מנות גורמה מרחבי העולם – מהמטבח הצרפתי, האסיאתי.
מחיר: סדנה בת שבוע אחד הינה 1,790 ₪, עלות סדנה בת שבועיים הינה 2,950 ₪
העלויות כוללות ארוחת בוקר קלה וארוחת צוהריים מהמנות שבושלו בסדנה.
טלפון להרשמה: 073-706-9526
לינק להרשמה: https://www.dangourmet.co.il/he/company/workshops/view/?ContentID=2470&catalogItem=508
סדנאות הקונדיטוריה
בסדנאות הקונדיטוריה הילדים ייחשפו לקונדיטוריה קלאסית וילמדו להכין מאפי שמרים, בצק פריך ועוגיות, פחזניות ואקלריים, קינוחים טבעוניים ועד לקינוחי ראווה מהוויטרינות של פאריס.
סדנאות הבישול והקונדיטוריה 'השף הצעיר',
מספר מחזורים: 6 מחזורים,
גילאים: מתאימות לילדים בגילאים 9-14
ימי הפעילות: ימים א'-ה', בין השעות: 8:30-14:00.
מחיר: עלות סדנה בת שבוע אחד הינה 1790 ₪, עלות סדנה בת שבועיים הינה 2950 ₪,
עלויות כוללות ארוחת בוקר קלה וארוחת צוהריים מהמנות שבושלו בסדנה.
טלפון להרשמה: 073-706-9526
סדנאות 'השף הצעיר' המוצעות לקיץ 2023 באורט דן גורמה:
סדנת בישול למתחילים – חגיגה ים תיכונית (מחזור 1: 2-6/7/23, מחזור 2: 16-20/7/23)
שלומי אלדו, שף ומומחה בסדנאות ילדים, ילמד את הצעירים כיצד להכין ולבשל מטעמים ממטבחי הים התיכון, הידועים כיום בעולם כמטבחים מתקדמים, העושים שימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים.
- חגיגה יוונית – הכנת פיתה יוונית עם שום שמן זית וזעתר על הגריל. פאבה- חומוס יווני עם שמן זית וצלפים. סלט יווני מסלוניקי. ספנקופיטה – מאפה פילו תרד וגבינה.
קולוקיטינה –לביבות זוקיני ופטה בסלסה חצילים. סופלקי- דג ים על שיפוד בגריל על מצע אורז יווני ירוק. מאפה האלים – מאפה פילו במילוי פטה עם דבש.
- חגיגה טורקית – סלט טורקי מעגבניות קונקסה חלוטות l סלט פיאס מבית סבתא משעועית לבנה. הכנת תבשיל עליי גפן ממולאים בבשר.
לחמא ג'ון מאיסטנבול עם בשר כבש וירקות כולל הכנת הבצק המיוחד. הכנת גלגל שווארמה טורקית. לקינוח-מלבי טורקי עם נגיעות ליצ'י במי ורדים.
- חגיגה מרוקאית – סלט גזר מרוקאי חריף. סלט חצילים מתובל בירק. מטבוחה מטריפה מעגבניות חלוטות. קוסקוס מרוקאי עבודת יד, מרק ירקות מסורתי.
חריימה מדג סלמון עם לחם פרנה עבודת יד. לקינוח – ספינג
- חגיגה ישראלית – סלט ירקות ישראלי. הכנת חומוס עם טחינה ירוקה l סלט עלים גלילי עם רוטב הדרים ישראלי. הכנת פיתות חמות. חגיגת בשרים על האש לצד תפוח אדמה מדורה.
הכנת פלאפל ישראלי מתכון מיוחד מרמת הגולן. קינוח עוגת בסקוויטים עם אוראו וסירופ שוקולד ומייפל.
- חגיגה איטלקי – הכנת פיצה רומאית בתוספות מיוחדות כולל הכנת הרוטב הסודי. הכנת פסטה טרייה במכונות פסטה ברוטב אליולי.
סלט שוק איטלקי עם חומץ בלסמי ופרמזן. סלט פנצנלה כולל הכנת הלחם. קינוח-עוגת גבינת מסקרפונה ולוטוס עם תות שדה בקינוחי כוסות.
סדנת בישול למתקדמים – גורמה מסביב לעולם (מחזור 1: 16-20/7/23)
- ארוחה אמריקאית דרומית – הכנת לחמניות המבורגר l הכנת המבורגר מושחת בתוספות מיוחדות בציפוי דפי זהב אכילים בסירופ ברביקיו l
הכנת פוטטוס לוהט בגריל עם תיבול קייג'וני l דואט של סלט עוף אמריקאי עם מבחר חסות ,לצד סלט קולסלאו משודרג בלחם שום l פייסטה – בוריטו במילוי נתחי עוף וירקות l תבשיל צ'ילי קון קארנה דרומי l קינוח-סטיקי באנס- לחמניות דביקות עם ציפוי פקאן וסוכר חום.
- ארוחת גורמה פריזאית – סלט ארטישוק צרפתי l מרק בצל צרפתי במעטפת בצק עלים l הכנת לחם בריוש l
עוף קורדון בלו המפורסם לצד ריבת פירות יער ופרחים אכילים l פטה כבד על מצע לחם בריוש וריבת בצל l הכנת קרם בורלה משודרג ומקורמל.
- ארוחת ספרדית היישר ממדריד – סלט סלאדייה קייציסלט רומסקו ספרדי עם פלפלים קלויים l הקמת מזנון טאפסים –טאפס שעועית שחורה,טאפס עגבניות,טאפס אנשובי ופלפלים קלויים l
הכנת מרק גאספצו מרק עגבניות עם מקלות רוזמרין אפויים l הכנת פאיה –תבשיל אורז עם כדורי בשר מסורתיים l קינוח- הכנת לצה פריטה קינוח מסורתי(פרווה).
- טוקיו על הצלחת – יאקי ביטאשי- ירקות צלויים בדאשי l סלט איטריות אורז שחורות עם צנונית ,פיטריות שיטקה וקבוקים l
סלט מלפפונים יפני עם אצות ווקאמה l הכנת איטריות ראמן l הכנת מגדל עוגת סושי עם סלמון טרי\טונה אדומה לצד וואסבי והכנת הרטבים לסושי l
יאקי סובה –נתיחי עוף ביקיטורי עם חמאת בוטנים על מצע נודלס עם ירקות מוקפצים l קינוח –פניני טפיוקה עם חלה קוקוס ליצי ודובדבני אמרנה.
- ארוחת גורמה ארגנטינאית – סלט ארגנטינאי –פלפלים קלויים וירק l אסדו ארגנטינאי במעשנה l הכנת צימיצורי l סלסה קריאולה l אמפנדס מברילו l השניצל של ליאו מסי ברוטב צימיצורי l קינוח- הכנת צורוס ברטבים.
לינק להרשמה: https://www.dangourmet.co.il/he/company/workshops/view/?ContentID=2471&catalogItem=509
סדנת קונדיטוריה למתחילים – קלאסיקות וקינוחים מרהיבים (מחזור 1: 9-13/7/23, מחזור 2: 30/7/23-3/8/23)
בסדנא ילמדו הילדים להכין מגוון רחב של קלאסיקות כמו:
לחם וחברים – פוקאצ'ה רומאית ומעל ירקות אנטי פסטי, לחם זיתים ירוקים, לחמניות שוקולד מושחתות, בייגלה שומשום ירושלמי כמו בשוק.
פריך פריך – ריבועי חלבה, דקליות, עוגיות דומינו – שחור לבן, גלילות פריכות בריאות מאוד במילוי תמרים ואגוזים, קיש בטטה ופקאן.
קינוחים טבעוניים – PLANT BASE VEGAN NON MILK – מלאבי יפואי, טפיוקה קרם קוקוס, ערמוני מים ופירות, תאי לוטי – קרפ במילוי בננות, עוגיות טחינה, טראפלס תמרים ואגוזים.
פחזניות או לא להיות – אקלרים במילוי מוקה, פחזניות מקורמלות זהובות, "סנט הונורה" כמו בפריז,"פריס ברסט" וקצפת -עננים.
שמרים מפתים – שושני נוטלה שקורעים ביד, קרנץ' חלבה ופיצפוצים, בריוש חמאתי במילוי קרם וניל, מאפה שמרים וגבינה של סבתא.
לינק להרשמה: https://www.dangourmet.co.il/he/company/workshops/view/?ContentID=2472&catalogItem=510
סדנת קונדיטוריה למתקדמים – הוויטרינות של פאריס (מחזור 1: 23-27/7/23)
בסדנא למתקדמים ילמדו הילדים להכין מגוון רחב של קלאסיקות כמו:
מרנג meringue – קונקורד קלאסי, קרמבו מרנג וקינוח הפתעה – בהדגמה.
אמנות הממתקים Confiserie – מאדם רושה, טראפל שוקולד, עננים של מרשמלו פירות.
ניו יורק ניו יורק – רד וולווט, ניו יורק צ'יז קייק.
שעת גלידה – גלידת וניל ושוקולד, צ'אנקי מנקי, קוקי לידה.
קינוחי ראווה – פנטזיית פרופיטרול, פבלובה קצת אחרת מנגו אננס.
לינק להרשמה: https://www.dangourmet.co.il/he/company/workshops/view/?ContentID=2473&catalogItem=511
איפה: נס לגויים 53, תל אביב-יפו