חיפוש

סדנת בישול אוכל עירקי במרכז מורשת יהדות בבל

רוצים לגלות את סודות המאכל העירקי קיצ'רי? מרכז מורשת יהדות בבל מזמין אתכם לסדנת בישול הכוללת סיור במוזיאון,סרטון, סדנת בישול וסעודה עם שבישלנו

באו לסדנת אוכל עירקי - מנת הקצ'רי. צילום באדיבות: מרכז מורשת יהדות בבל
באו לסדנת אוכל עירקי - מנת הקצ'רי. צילום באדיבות: מרכז מורשת יהדות בבל

סדנת בישול של מנה מהמטבח העירקי קיצ'קרי היא השיא של ביקור במרכז מורשת יהדות בבל.

בסדנת הבישול תלמדו את הסוד מהו הקיצ'קרי?

אנחנו מניחים שהעירקים לא ישחררו לנו את הסוד אבל לפי מה שבדקנו יש למנה שורשים בהודו.המנה היא מנת אורז עם עדשים כתומות, ולא. זו לא מג'דרה.

על הקיצ'קרי שבסדנה

הסוד הוא שהקיצ'רי הוא מאכל שמקורו מהמטבח ההודי, והוא נחשב למאכל קל להכנה, מזין ומשביע. השם "קיצ'רי" (או "קיצ'די") מגיע מהשפה הסנסקריטית, שם המילה "kichāri" מתייחסת למאכל שמכיל תערובת של אורז ודאל (קטניות). הקיצ'רי זכה לפופולריות רבה בהודו ומשם כנראה נדד אל הקהילה היהודית בעירק, והוא נחשב למאכל נעים שניתן להגיש אותו כמנה טבעונית או לצד שמנת חמוצה למתפנקים.

הקיצ'רי כמאכל תזונתי

במטבח העירקי הקיצ'רי נחשב למזון חשוב בשל התועלת הבריאותית שלו. הוא מכיל שילוב של אורז ועדשים שמספק חלבונים, פחמימות וויטמינים חשובים. בנוסף, הקיצ'רי יכול לכלול מגוון תבלינים ותוספות שמעשירות את טעמו ואת ערכיו התזונתיים.

הנשים היהודיות בעיראק נהגו להכין אותו ביום חמישי, יום השוק, משום שהוא מאכל טעים, פשוט להכנה, טעים, מזין וקליל לקראת מאכלי השבת.

מה בסדנת האוכל העירקי?

סדנת הקצ'רי של מרכז מורשת יהדות בבל ממשיכה במסורת ותתקיים ביום חמישי.כפי שהנשים בעירק נהגו להכין את המנה.

  • סיור במוזיאון: "בעקבות מאכלים ותבלינים"
  • בצפייה בסרטון "המטבח של שולה"
  • סדנת בישול עם איזיק עמית 'כיצד להכין קצ'רי בתהליך מקוצר?'
  • בסיום הסדנא תוגש ארוחת קצ'רי מסורתית

פרטים:

מתי: יום חמישי | 29/8/24 | שעה 11:00 |

איפה: מרכז מורשת יהדות בבל

כתובת: שד' מרדכי בן פורת 83, אור יהודה

מחיר: חבר: 50 ₪ | מחיר לאורח: 60 ₪

כרטיסים: 03-5339278 שלוחה 8 או 3

אתר: https://www.bjhc.org.il/
למידע על סדנאות נוספות: סדנאות – ישראלינג

.

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות