צוות ישראלינג נתן קפיצה למסעדת אסיין דלי בהוד השרון לבחון את התפריט של המסעדה. רק לאחר הערב הנעים שהעברנו במסעדה גילינו שמאחרי התפריט עומד השף מידד סטבינסקי. לא התעצלנו וחקרנו מעט על השף.
השף מידד סטבינסקי – אסיין דלי
ככל שקראנו יותר הבנו שהשף מידד סטבינסקי חי ונושם את תאילנד. השף ניהל מטבחים בצפון תאילנד קרוב לעשור, שם ספג את הטעמים של האוכל התאילנדי. לדברי סטבינסקי הוא משתדל לשמור על המנות התאילנדיות בתפריט כמה שיותר אותנטי, ללא הרבה שינויים. הופתענו לראות שהתפריט הרבה יותר אסיין מתאילנד.
החוויה האישית של צוות ישראלינג
הגענו למסעדה בשעות הערב ללא הזמנת מקום. האחמ"ש כיוון אותנו לשולחן נחמד ליד החלון. השולחנות באותה שעה היו יחסית פנויים, אולם מאוחר יותר התמלאו, בכל זאת מדובר בשעות ערב באמצע השבוע.
המלצרים באדיבותם הציעו לנו תפריט של 5 מנות לבחירה מתוך ארוחת פיקס בעלות של (אל תתפסו אותנו במילה אם אנחנו לא בדיוק מדייקים בסכום) 350 ש"ח.
בחרנו לוותר ולהזמין לנו מגוון מנות מצומצם.
מרק טום ים לחמם את הבטן
לפתיחה, כדי לחמם את הבטן הזמנו מרק טום ים שמוגדר בתפריט כמנה עיקרית. כתוספת במרק בחרנו פירות ים, והופתענו מכמות פירות הים הנדיבה והמפנקת.
ליד המרק הוגש אורז, שהצוות ציפה (לפחות בלב), שיהיה סטיקי-רייס וקצת התאכזב כשהתברר שמדובר באורז רגיל. הטעמים של המנה היו טובים עם למון גראס דומיננטי וטוב. היה נחמד אם הייתה מצטרפת צביטה של חריף, אבל אנחנו אולי לא דוגמא.
סלט פאפיה ושריפס טמפורה כמנות ראשונות
להמשך הזמנו מנות ראשונות של שרימפס בטמפורה, כי לצוות יש תפיסת חיים שמטוגן שווה טעים. פה התאכזבנו. נראה שהשרימפס עובר טיגון כפול, מה שגרם לספיגת המון שמן בין הציפוי לשרימפס.
בנוסף הזמנו מנה של סום טאם תאי, כי הצוות חי ומפנטז על המנה הזו. בעברית מדובר בסלט פפאיה ירוקה. בסלט היה הכל – פפאיה, עגבניות, שעועית ירוקה וחריפות. שוב הרגשנו שחסר לנו טוויסט שיאחד את כל המצרכים ויביא לנו את הבום של הטעם עם רוטב הדגים, מממ… זה לא קרה.
פד תאי – לא קל להכנה
למנה עיקרית נוספת הזמנו פד תאי עוף. נכון שמדובר במנה מובנת מאליה, ואולי פה הקושי. רוטב הפד תאי היה בטעם בוטנים טוב, הבצל הירוק היה בתוך התבשיל והאטריות היו מושלמות. לצד המנה הונחו ים של בוטנים מרוסקים, אולי טיפ-טיפה הרבה מידי, והשוס הוא הליים שבלעדיו זה לא פד תאי אמיתי.
בא לכם קינוח אסייתי?
קינוחים. חשבנו ללכת על בננה לוטי והמלצר בטובו הסיט אותנו לקראק פאי פיסטוק. בואו נודה שזו לא ממש מנה אסייתית למיטב ידיעתו של הצוות. הקראק היה טוב. למרות התחושה שהמסעדנים מגיעים לקינוחים כאילו נגמר להם הכוח ושאר-הרוח.
הצוות סיכם את הארוחה כחוויה אסייתית באווירה אורבנית של הוד השרון.
נ.ב. הצוות מתנצל שהתקמצן עם התמונות, מקווים שתבינו.
התפריט של אסיין דלי:
מבחר מנות מ'הפתיחים':
- חמוצים אסייתיים (15 ש"ח)
- אגרול ירקות (32 ש"ח)
- מרק תירס אינדונזי (32 ש"ח)
- מרק אודון (38 ש"ח)
כמה מנות ראשונות מהתפריט של אסיין דלי:
- שרימפס טמפורה (54 ש"ח)
- נאמס פרגיות ויאטנמי (44 ש"ח)
- סום טאם תאי (48 ש"ח)
- סלט תירס תיאלנדי (46 ש"ח)
בין המנות העקריות שבתפריט של אסיין דלי:
- פאד תאי – עוף (66 ש"ח) / בקר (69 ש"ח) / טופו (62 ש"ח) / שרימפס (72 ש"ח)
- קארי צהוב ויאטנמי – (עוף (66 ש"ח)/ בקר (69 ש"ח) / טופו (62 ש"ח) / סלמון (76 ש"ח) / פירות ים (82 ש"ח
- טום ים – פירות ים (72 ש"ח) / סלמון (76 ש"ח) / דג לבן (76 ש"ח) / עוף (66 ש"ח)
- קארי פאנג אדום – (עוף (66 ש"ח)/ בקר (69 ש"ח) / טופו (62 ש"ח) / שריפס (82 ש"ח
תרצו לקרוא עוד:
בין הסושי ספיישל שבתפריט:
- קריספי סלק (60 ש"ח)
- סלמון גריל רול (64 ש"ח)
- גרין רול – (62 ש"ח)
- סובה רול (52 ש"ח)
אי אפשר בלי קינוחים באסיין דלי:
- קראק פאי
- בננה לוטי
- נמסיס
- פנקוטה
עסקית ו- HAPPY HOUR בהוד השרון
- עסקית צהריים 11:00 – 16:00 15% הנחה על כל התפריט
- HAPPY HOUR מ-16:00 עד 19:00 20% הנחה על אוכל + 50% הנחה על אלכוהול בכוסות
*בימים א' – ה' בישיבה במקום
אם נסתכל על המסעדה מכל הצדדים:
מיקום: מרכז הוד השרון
חניה: בכחול לבן אם יש לכם מזל
נוף: חוויה אורבנית – אין אווירה אסייתית במיוחד
אווירה: ברגוע
מגוון: מגוון מנות אסייתיות גדול – לא בטוח שהתפריט התאילנדי הוא המוביל
מחירים: ממש סבירים
טעם: טעים. אבל איך צדי צרפתי אומר? זה ליד
מקום להיפגש: נעים לשבת ולדבר
טיפ: אל תחלמו על תפאורה אסייתית / תאילנדית. העיצוב של המסעדה יכול להיות לכל ז'אנר של מסעדות.
פרטים:
אסיין דלי
כתובת: הבנים 15 הוד השרון
אתר: https://www.asiandeli.co.il/
טלפון להזמנות:09-899-2555
הזמנת שולחן: ontopo