איפה לאכול בערבה התיכונה? שלוש המלצות למסעדות חדשות

מה תעדיפו, פיצה או מנה אסייתית? בחרנו שלוש מסעדות בערבה התיכונה שיספקו למטיילים אפשרות למנוחה טעימה בשלווה המדברית הרגועה

פיצה ארטיזנל של שגיא חרמוני בערבה התיכונה. צילום: פיצה ארטיזנל
פיצה ארטיזנל של שגיא חרמוני בערבה התיכונה. צילום: פיצה ארטיזנל

התחום הקולינרי שהחל להתפתח בשנים האחרונות בערבה התיכונה, ממשיך במגמה זו. הפעם בחרנו שלוש מסעדות חדשות, עם מנות קיץ קלילות, שמתאימות למי שמטייל וישן בערבה התיכונה ומחפש ליהנות עם אוכל טעים והרבה רוגע ונוף מדברי יפהפה. את המסעדות המקומיות מאפיין השימוש בתוצרת חקלאית מקומית וטרייה ישירות מהחקלאים וחממות הירקות וכן מוצרים של יצרנים מקומיים עונתיים.

All in ARAVA - מנות סושי בערבה התיכונה. צילום: STUDIO A.L
All in ARAVA – מנות סושי בערבה התיכונה. צילום: STUDIO A.L

מסעדת 'אול אין' ערבה All In Arava

איפה: אזור התעשייה ספיר, הערבה התיכונה

הסיפור: המסעדה והוקמה על ידי הזוג מיקי ודניאל פרקש, המתגוררים ביישוב ספיר. מיקי היא סושי שף מוסמכת שעלתה לישראל מסיאול שבקוריאה הדרומית בשנת 2008, עד אז למדה הנדסת מזון ועברה השתלמויות ביפן ובסין בתחום הקולינריה והבישול האסיאתי. בישראל התאהבה בדניאל, והשניים החליטו לבנות את ביתם בערבה התיכונה ולפתוח מסעדה.

בתפריט: מנות סושי והמטבח האסייתי. בנוסף במסעדה גם מנות דגים, המבורגר, פיצה ביתית ועוד, כאשר מנות התפריט מבוססות על הירקות האיכותיים והמובחרים של חקלאי הערבה התיכונה, ודגים טריים המגיעים היישר מדייגי הים האדום באילת.

ניתן להסב לשולחנות בחלל המסעדה או במרפסת חיצונית רחבת ידיים הפונה אל הנוף הבראשיתי של הערבה התיכונה. בקרוב תפתח במקום מעדנייה שתציע מוצרי מזון מסיאול.

All In Arava - אזור התעשייה ספיר, הערבה התיכונה. צילום: STUDIO A.L
All In Arava – אזור התעשייה ספיר, הערבה התיכונה. צילום: STUDIO A.L

דוגמאות מהתפריט:

  • מוקפץ סצ'ואן – אורז או אטריות ביצים, עם פטריות, בצל, גזר, כרוב, פלפל, ברוטב פיקנטי בתוספת עוף, בקר, סלמון או טופו
  • כנפיים ויאטנם – כנפי עוף מטוגנות בציפוי פריך ברוטב חריף או מתוק
  • המבורגר בקר – קציצת אנטריקוט בלחמניית הבית עם חסה אייסברג, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ עם תוספות: בצל מטוגן, פטריות, ביצת עין ועוד
  • המבורגר טבעוני – קציצת ביונד מיט, בלחמניית הבית עם חסה אייסברג, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ
  • מנת דג משתנה לפי היצע הדגה היומי – דג עסיסי מוגש עם אורז או פירה, לצד סלט ירקות
  • פיצה – מגוון פיצות אישיות ומשפחתיות מהטאבון בהרכבה אישית, עם תוספות: גבינת עיזים, זיתים, תירס, פטריות, פלפל קלוי, עלי רוקט, טונה.

שעות פתיחה: כל ימות השבוע בין השעות 11:00-23:00

טלפון: 08-6582928, 052-4726300

 

פיצה ארטיזנל במתכון איטלקי מסורתי. צילום: פיצה ארטיזנל
פיצה ארטיזנל במתכון איטלקי מסורתי. צילום: פיצה ארטיזנל

'פיצה ארטיזנל' של שגיא חרמוני

איפה: כפר האמנים בצוקים, הערבה התיכונה

הסיפור: שגיא חרמוני הוא חקלאי ומסעדן ותיק העוסק בתחום הקולינריה שנים רבות. לאחר שהות קצרה בברזיל, שם פתח פיצרייה מצליחה בלב ריו דה ז'ניירו, חזר חרמוני לאחרונה לערבה התיכונה ופתח פיצריית בוטיק חדשה בכפר האמנים צוקים.

בתפריט: פיצות הנעשות בעבודת יד מקמח איטלקי מובחר, לפי מתכון איטלקי מסורתי, בצק דק עם רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה פרסקה ומגוון תוספות של ירקות וצמחי תבלין מחקלאי הערבה התיכונה, היישר מהחממה לפיצה. הפיצות נאפות בתנור אבן.

מה עוד: יינות מיקבי הערבה התיכונה, בירה ממבשלת 'בירה בערבה' ולקינוח 'אסאי בול', המבוסס על פרי האסאי שמקורו בברזיל, בתוספת בננה/מנגו, גרנולה וקוקוס.

פיצה ארטיזנל של שגיא חרמוני בערבה התיכונה. צילום: פיצה ארטיזנל
פיצה ארטיזנל של שגיא חרמוני בערבה התיכונה. צילום: פיצה ארטיזנל

דוגמאות מהתפריט:

  • פיצה פורטוגזה – ביצת עין, בצל סגול, עגבניות שרי ופלפל חריף
  • פיצה מלנזלה – חציל קלוי, עגבניות, זיתי קלמטה, בצל סגול ובזיליקום
  • פיצה ארבע גבינות – מוצרלה, גאודה, פרמז'ן, בולגרית וריבת בצל
  • פיצה רומנה – ארטישוק רומנה, פטריות, בצל, בזיליקום וזיתי קלמטה

שעות פתיחה: א'-ה' 12:00-21:00, יום שישי 12:00-17:30, יום שבת 17:00-21:00

ניתן לשבת במקום, או לבצע הזמנת טייק אווי.

טל: 052-3666811

 

Mio Napolitana בערבה התיכונה. צילום: ליה שלי
Mio Napolitana בערבה התיכונה. צילום: ליה שלי

'Mio Napolitana'

איפה: חצר קריית הספורט ע"ש אוולין לייפר בספיר, הערבה התיכונה

הסיפור: אלעד שלי, תושב ספיר והבעלים של צימר וקראוון Mountain View , פיתח אהבה למטבח האיטלקי. לאחר שלמד את רזי הכנת הפיצה בנאפולי, התאהב בהכנת הבצק והחל להכין פיצות נאפוליטניות קלאסיות בביתו. מאוחר יותר החליט לפתוח מקום משלו בהשראת דרום איטליה.

בתפריט: פיצות מקמח איטלקי עם בצק פיצה פריך ואוורירי, עם רוטב עגבניות איטלקי או רוטב שמורכב מגבינות, או גבינה טבעונית מקשיו. על הפיצות תוספות של שלל ירקות טריים וקלויים, עשבי תיבול, אנשובי ועוד. הפיצות נאפות בטאבון עם אש חיה, תוצרת איטליה.

מה עוד: בירה ויינות הערבה, מתוקים- קרואסונים, עוגות (גם ללא סוכר) קפה משובח, חליטות תה, פרי שייק מפירות העונה. בהמשך יתווספו לתפריט סלטים טריים וכריכים.

ניתן להסב בפינות הישיבה הפרושות בחצר מול מרחבי הדשא הירוקים והמטופחים, על כיסאות הבר הגבוהים, או לפרוס מחצלת במרחבי הדשא ולהשקיף לנוף המדברי.

Mio Napolitana - פיצה נפוליטנית קלאסית. צילום: ליה שלי
Mio Napolitana – פיצה נפוליטנית קלאסית. צילום: ליה שלי

דוגמאות מהתפריט:

  • פיצה מרגריטה בופאלו – רוטב עגבניות מוצרלה מבקר בופאלו
  • פיצה ירוקה – רוטב עשבי תיבול ושום, ממרח חציל ופלפל קלוי, פטריות ובצל
  • פיצה ביאנקה – רוטב שמנת, גבינות ופטריות
  • מרגריטה טבעונית – רוטב עגבניות וגבינת קשיו

שעות פתיחה- א'-ה' 16:00-22:00, 9:00-13:30, יום שישי 14:00-19:00, 9:00-11:30.

טלפון: 052-426-0824

 

 

לאתר 'תיירות ערבה תיכונה'- https://goarava.co.il/business/category/4/

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות