מסעדת הקולורטו: כשבאר שבע מתגעגעת לאוכל איטלקי טוב

צבעוני באיטלקית זה Colorato, כך גם התפריט של המסעדה האיטלקית החדשה שנפתחה לאחרונה בבאר שבע, חגיגה של אוכל איטלקי, עם פיצות, בשרים, דגים ופסטות

השף וייס: "החוויה הייחודית בקולורטו מחברת בין עולמות ואנשים". צילום: מרי מזוז
השף וייס: "החוויה הייחודית בקולורטו מחברת בין עולמות ואנשים". צילום: מרי מזוז

מסעדה שהיא פנינה אורבנית בלב רובע החדשנות בבאר שבע, מסעדת הקולורטו. בתפריט של המסעדה ניתן יהיה למצוא את המנות המושלמות של המטבח האיטלקי, שף המסעדה וייס, יליד באר שבע, עשה סטאז' במסעדת מישלן בטוסקנה שבאיטליה, ובחר להביא את הטעם של האוכל של הכפרים המסורתיים באיטליה אל עיר הולדתו. לרענן את הנוף של המסעדות בדרום

מסעדת הקולורטו- הסגנון הקולינרי במסעדה מתבסס על רכיבים איכותיים וטריים. צילום: מרי מזוז
מסעדת הקולורטו – הסגנון הקולינרי במסעדה מתבסס על רכיבים איכותיים וטריים. צילום: מרי מזוז

טכניקות בישול מתקדמות במסעדת הקולורטו

הסגנון הקולינרי במסעדה מתבסס על רכיבים איכותיים וטריים שהשף רוני וויס בוחר בקפידה. השף משתמש בטכניקות בישול מתקדמות כדי לחלץ ולמקסם את הטעמים במנות. אחד המוטיבים שמובלים את המסעדה הוא לשמור על המסורת של הטעמים כפי שהיא באיטליה.

מסעדת הקולורטו - צילום: פורת גנון
תפריט צבעוני. צילום: פורת גנון

תפריט איטלקי אותנטי

תפריט במסעדת הקולורטו מציע את הגיוון שיש באוכל האיטלקי

בין המנות:
  • זוקיני ריקוטה-  קרפצ'יו של זוקיני טרי, עם מלח כמהין שמיוצר במקום, מוגש יחד עם ריקוטה, גרידת לימון ואבקת קשיו.
  • קרודו קולורטו- פרוסות של דג נא עם שמן זית ומלח גס, סחוג בזיליקום שמנת חמוצה וצלפים; מנות מהטאבון.
  • פיצות בניחוח נפוליטני עם גבינות ייחודיות.
  • פסטות ומגוון לחמים ופוקאצ'ות שנאפות במקום.
  • מנה שאסור לפספס – "ניוקי עננים"- ניוקי קטנים ושמנמנים עשויים מקמח תפוחי אדמה מלווים ברוטב פטריות כמהין.

 

מסעדת הקולורטו. צילום: פורת גנון
מסעדת הקולורטו. צילום: פורת גנון

אין אוכל איטלקי טוב בלי תפריט של משקאות איכותי

לצד מנות המסעדה, בקולורטו תוכלו למצוא מבחר יינות איכותיים מאיטליה ומרחבי העולם. תפריט המשקאות כולל: בירות איכותיות, יינות לבנים ואדומים, קוקטיילים המורכבים מאלכוהול איכותי.

מסעדת הקולורטו. צילום: מרי מזוז
לחמים ופוקאצ'ות שנאפות במקום בטאבון הגדול שנמצא בלב המסעדה. צילום: מרי מזוז

מסעדת הקולורטו חלק מקבוצת ה OH LA LA

מסעדת הקולורטו בבירת הנגב עומדת על הרעיון ליצור משהו חדש ומקורי בתרבות האוכל באזור הדרום. המסעדה הינה חלק מקבוצת ה OH LA LA.בבעלותם של דביר אייזן, נוי ברבי ואיתמר חלק הכוללת את מסעדת "או לה לה", הפיטסרי "טרה זולי" ושלוש מעדניות של מותג הגבינות הידוע "באשר".

אוכל איטלקי בלי התחנפות. צילום: פורת גנון
אוכל איטלקי בלי התחנפות. צילום: פורת גנון

על השף רוני וויס

השף וייס (43), נולד בבירת הנגב ואת נערותיו העביר בתאילנד יחד עם משפחתו, והיום הוא מספר שזאת הייתה חוויה שהשפיעה על רעיונותיו הקולינריים. כשחזר לארץ, עבד במטבחים המובילים בישראל כמו מסעדת המסה, טורקיז, תכנית בישול בפריים טיים ובאירועים אקסקלוסיביים פרטיים. לאחר תקופה השף וויס, החליט לאתגר את עצמו ובחר לעבור לאיטליה לסטאז' במסעדת מישלן בטוסקנה שבאיטליה, ולימים הפך לשף המסעדה. "אני חושב ששם הבנתי כמה הבישול  מרגיש לי טבעי וכשאני במטבח אני מרגיש בבית" אומר וויס., כמו כן אומר וייס:  "האוכל תמיד היה סביב החיים שלי. במקומות שבהם גדלתי ובטיולים שטיילתי. בחרתי להקים את המסעדה החדשה שלי דווקא בבאר שבע, כדי להרחיב את הסצנה הקולינרית בעיר. החוויה הייחודית בקולורטו מחברת בין עולמות ואנשים"

 

פרטים:

שעות פתיחה: ראשון-חמישי: 8:30 23:00, שישי-שבת: 11:00-23:00

כתובת: חלקיקי האור 16. גב ים נגב 2, באר שבע

טלפון:08-6100195

להזמנת מקום באתר: tbit

 

 

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות