חיפוש

המלצה לסופ"ש: 'מהחממה לצלחת' בערבה התיכונה עם קטיף וקולינריה חקלאית

ארוחות שף בחממות, קטיף עצמי של גידולים, סדנאות בישול עם שפים וסיורי חקלאות מקומית. שני סופי שבוע בחודש מרץ 2023 בערבה התיכונה

מהחממה לצלחת 5
שפית עדן דוד. צילום: שלומי יוסף

אזור הערבה התיכונה בדרום ישראל הוא ביתם של אינספור חממות חקלאיות המייצרות תוצרת טרייה טעימה בכל ימות השנה. למבקרים בערבה התיכונה יש הזדמנות ליהנות ולהשתתף במיזם 'מהחממה לצלחת', להצטרף לחקלאים מקומיים ולקטוף בעצמם פירות וירקות טריים, ללמוד על טכניקות ייצור והכנה וכן להתענג על ארוחות שהוכנו על ידי שפים ובשלנים מקומיים. זאת בנוסף לאטרקציות בדרום שניתן לצרף לפעילות, וכמובן אפשר גם לישון בצימרים בדרום ולאפשר חופשה קולינרית מושלמת.

מהחממה לצלחת 1
גן הירק בצופר. צילום: יעל שביט תקשורות

אירועי 'מהחממה לצלחת' בערבה התיכונה יתקיימו בשני סופי שבוע בחודש מרץ 2023, בתאריכים 9-11 ו- 16-18. הפעילות תכלול קטיף עצמי של ירקות בחממות, סיורים חקלאיים, סדנאות בישול עם שפים, חקלאים ובשלנים, ארוחות שף בלב החממות ועוד הפתעות מענגות חך. את האירועים מלווה איש הקולינריה דוד קישקה, בעל ניסיון רב ביזמות וייעוץ קולינרי.

מהחממה לצלחת 3
קטיף עצמי והכנת מנות מירקות טריים בחוות בין השיטין בחצבה. צילום: אפרת פרנקנשטיין, סטודיו אפרת

סיורים וסדנאות מהחממה לצלחת:

מושב פארן – חקלאי המושב יקיימו סיורי קטיף וטעימות, במטעי תמר מג'הול ובחממות פלפלים ופרחים. בסיום הסיור נהנים בפודטראק 'קפאין' מכריך מלא בכל טוב המגיע היישר מהחממות של חקלאי מושב פארן.

עין יהב – סיור בחווה לגידול פטריות בהדרכת החקלאי רון דותן, שיחשוף את סוד גידול הפטריות. בסדנה כל משתתף ירכיב ערכה ביתית לגידול פטריות מחומרים ממוחזרים לביתו.

חצבה – 'סדנת 'בישולי שדה' בחוות 'בין השיטין'. קטיף ירקות טריים, בישול בלב החממה והיכרות מקרוב עם עבודת החקלאות והאדמה, בחווה המתפרשת על פני 7 דונם. בחווה מטופחים: פלפל בצבעים, מלפפון, חציל מנומר, דלעת ערמונים, רוקט, בזיליקום ירוק וסגול ועוד.

חצבה – בימי שישי יתקיים ב'בין השיטין' 'שישי חקלאי בחווה'. 'קפה-חווה' הממוקם בלב החממה, ממש לצד הגידולים החקלאיים, יציע מגוון סוגי קפה של בוקר, לצד כריכים משובחים מלחם מחמצת, המתמלאים מתוצרת החווה שנקטפה באותו הבוקר, מהחממה ישר לצלחת.

עין יהב – סיור דבש במכוורת 'פורת' עם הדבוראי רן פורת.

עין יהב – סדנת בראנץ' בהנחיית השפית מירית קירשבום.

מהחממה לצלחת 2
השפים נדב ודניאל עם ארוחה תאילנדית. צילום: יאיר ולר

ארוחות השף המרכזיות:

מחווה למסעדת "מונגוליאן גריל בר" – בימים חמישי ושישי 9-10.3.2023 תתקיים ארוחת שפים משותפת. שף יריב איתני ממעדנייה-route 90 בצוקים יארח את השפיות עדן דוד ודנה-לי ברמן והשפים צחי סקורי ונתן שפיוק. הארוחה הייחודית תוגש בלב משק עצי תמר במושב צופר.

מבשלים תאילנד בערבה – בימים חמישי ושישי 16-17.3.2023 זוג השפים נדב ודניאל יקיימו ארוחה תאילנדית בלב חממת חוות 'בין השיטין' במושב חצבה.

ארוחת שף בחוות בין השיטין – השף יונתן דהן-יוצא מסעדות 'רפאל', 'כתית', 'מזללה' ו-'Gail's Kitchen' בלונדון, יקיים ארוחות שף בלב החווה, במושב חצבה ובביתו ביישוב צוקים.

ארוחת שף אינטימית – השף ינון בארי יארח לארוחות אינטימיות בביתו במושב פארן.

ארוחות בוקר בלב החממה – רונית ומוטי אלעזרי, יגישו ב'גן הירק האורגני" במושב צופר ארוחות בוקר עם ירקות הגן, בו גדלים מעל ל- 150 סוגי עצי פרי, ירקות וצמחי תבלין.

מרק קובה ביתי – הבשלנית הביתית דלית נחום מארחת בביתה ארוחות המרק הכי מבוקש, ביישוב ספיר.

תפריט ספיישל – בנוסף, מסעדות הערבה והפוד-טראקים- יציעו תפריט ספיישל 'מהחממה לצלחת'.

מהחממה לצלחת 4
שף יריב איתני בארוחה מהחממה לצלחת. צילום: תיירות הערבה התיכונה

עלות קטיף וסדנת בישול: בין- 30-80 ₪ למשתתף.

ארוחת מחווה למסעדת "מונגוליאן גריל בר": 260 ₪ לסועד.

ארוחת 'מבשלים תאילנד בערבה': 300 ₪ לסועד כולל יין.

מידע והזמנות באתר: https://farmtotablearava.co.il/

טלפון: 052-8666114

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות