פסטיבל הראמן השנתי במסעדת קמפאי הבאר שבעית חוזר בגירסה החדשה והמרעננת, עם תפריט יפני של חמישה סוגי ראמן ייחודיים, שיצר השף דרור שושן במיוחד לאירוע. בין התאריכים 10-20 בפברואר (לא כולל שישי ושבת), תוכלו ליהנות מחוויה יפנית חמה ומפנקת, מסעדת קמפאי מזמינה אתכם לטעום מנות עשירות בטעמים רחבים הישר מהתרבות היפנית.
קצת על עולם הראמן שחודר אל התפריט הישראלי במגוון מסעדות:
הראמן היפני מגיע ב- 4 סגנונות בסיסיים, כל טעם מהם שונה מהשני במרכיבים. שאלה של אומנות:
- שויו ראמן (Shoyu Ramen) – ראמן עם מרק סויה. זהו אחד הסוגים הפופולריים ביותר, עם נוזל בהיר שמבוסס על סויה, שמעניק טעמים מלוחים ומורכבים.
- שיאו ראמן (Shio Ramen) – ראמן עם מרק "מלח". המרק הזה קל יותר ועם טעמים עדינים יותר, שמבוססים על מלח בלבד (או תיבול עם מלח ים).
- מיסו ראמן (Miso Ramen) – ראמן עם מרק שעשוי ממיסו (שזה בעצם מבוסס על סויה מתוססת . המרק הזה עשיר, סמיך ועם טעמים מעט חמצמצים.
- טאקֶה ראמן (Tonkotsu Ramen) – ראמן עם מרק שעשוי מציר בשר 豚. המרק הזה סמיך מאוד, שמנתי ומלא בטעמים עשירים ומרקמים שמזכירים קרם. לפעמים הוא ממש לבן מרוב שומן.
- ברור שיש עוד ריאציות רבות של כל אחת מהן מותאמת לאיזור ולסגנון ההכנה.
וודאי תרצו לקרוא עוד>>:
הפסטיבל של הראמן בתפריט של קמפאי – 5 מנות ראמן
- טאן טאן ראמן | אטריות ראמן בציר עוף ומחית סומסום פיקנטי, ירוקים חלוטים, בקר קצוץ בצ'ילי טובאן ג'אן, ביצת סויה, נורי, בצל ירוק, צ'יפס שום, סומסום קלוי וגרוס
- הוקאידו מיסו ראמן | אטריות ראמן בציר עוף, בקר ומיסו עשיר ופיקנטי, נתחי אסאדו צלוי, ביצת סויה, נבטים, כרוב, בצל ירוק, נורי, צ'יפס שום, שמן שום וצ'ילי מתובל
- טורי פאיטאן ראמן | אטריות ראמן בציר עוף עשיר עם חלב סויה, יקיטורי פרגית בגריל, טוגראשי וסומסום, תירס צלוי, נורי, בצל ירוק, ביצה בסויה, שמן צ'ילי ושום קלוי
- סאפורי ראמן טבעוני | אטריות ראמן בציר ירקות שורש עשיר עם מיסו לבן וחלב סויה, אצות קומבו, סטייק פטריית פורטבלו, טופו מטוגן, פטריות שיטאקי, כרוב, באק צ'וי, בצל ירוק, נורי, שמן שום וצ'ילי מתובל
- טוקיו שויו ראמן | אטריות ראמן בציר עוף, טארה סויה ודאשי, פטריות שיטאקי, ביצת סויה, צ׳אשו פרגית בצל ירוק ופוריקאקה, כרוב, פאק צ'וי ונורי
מתי פוגשים את מנות הראמן?
הפסטיבל יערך בין התאריכים 10-20 בפברואר, לא כולל בימי שישי ושבת.
על יוצר התפריט השף דרור שושן
דרור שושן, שף קבוצת קמפאי, מוביל את המטבח היפני בבאר שבע כבר 13 שנה. מאז שהצטרף לקמפאי ב-2012, הוא יצר תפריטים ייחודיים במטבח האסייתי והפך לחלק בלתי נפרד מהצלחת הרשת.
הוא גם אחראי לפסטיבלים אסייתיים שהחלו בעיר, ומביא שפים בינלאומיים לאירועים ייחודיים. השף שושן, מבדל את עצמו ביצירתיות ובחיבור עם קהל מגוון, מה שהופך אותו לדמות מפתח בתחום הקולינריה המקומית.
'האני מאמין' של השף שושן
מטרתו של השף שושן היא להביא את הטעמים האותנטיים והאמיתיים של המטבח האסייתי, לשמר את הקונספטים המסורתיים תוך מתן חוויה קולינרית מעשירה ומיוחדת, ולתת לקהל המקומי את הזדמנות להיחשף למגוון טעמים חדשים ומרעננים.
קראו עוד >>> חופשה במלונות בגליל המערבי
מנות מהתפריט הקבוע של מסעדת קאמפאי :
מנות ראשונות:
- לחם הבית – לחמניות סיניות מאודות וצרובות, בליווי צ'אטני עגבניות פיקנטי ופסטו קשיו וכוסברה.
- סאטה עוף – זוג שיפודי עוף מטוגנים ברוטב בוטנים, קארי אדום וחלב קוקוס, עם כוסברה, בוטנים כתושים וצ'ילי אדום.
- ספרינג רול עוף – עלי אורז במילוי נתחי עוף, כרוב, גזר, נבטים ובצל ירוק, מטוגנים ומוגשים בליווי מטבלי הבית.
סלטים:
- סלט פאפאיה תאילנדי – רצועות פאפאיה ירוקה, גזר, שעועית ירוקה (בעונה), עגבניות שרי ובוטנים גרוסים, ברוטב למון גראס, צ׳ילי וכוסברה.
- סלט מאלאיה – נתחי עוף צלוי, כרוב אדום ולבן, גזר, בצל ירוק, כוסברה, נבטים, צ׳ילי אדום ואטריות אורז פריכות, ברוטב בוטנים וחלב קוקוס.
- סלט סינטה ויאטנמי – נתחי סינטה מטוגנים, עלים ירוקים, צנוניות, מלפפונים, קולורבי, בצל ירוק וסגול ושברי פקאן בויניגרט ליים, נענע וכוסברה.
מהווק | נודלס:
- ניו טוקיו נודלס – סטייק פרגית בגריל במרינדת צ'ילי מעושן על נודלס מוקפץ עם בריסקט מעושן, חזה אווז, כרוב סיני, בצל ירוק, פטריות, גזר, כוסברה, בוטנים ושומשום קלוי.
- פאד תאי – אטריות אורז מוקפצות עם קוביות טופו / נתחי עוף ונטיפי ביצה, כרוב, גזר, פטריות ובצל ירוק ברוטב תמרהינדי ונאם-פריק. מוגש עם נבטים, ליים, כוסברה ובוטנים גרוסים.
- זן טופו נודלס – נודלס עם מניפת סטייק טופו ברוטב סויית פטריות וג'ינג'ר עם שיטאקה, כרוב סיני, תרד, ברוקולי, בצלים ירוקים, פוריקאקה, כוסברה ושמן שומשום.
המיוחדים של תפריט הסושי בקמפאי
- קריספי רייס צ'ופ טונה (4 יח') – טרטר טונה אדומה בקרם צ'ילי ויוזו, ג'ינג'ר, עירית, צ'ילי ופוריקאקה על ריבועי אורז ואררה מטוגן ופריך.
- פרש טאטאקי טונה רול – רול במילוי בר ים קצוץ עם סלסת בצלים, עירית, אספרגוס ומלפפון עטוף בטונה צרובה עם טריאקי יוזו, שומשום וואסבי, על רוטב כוסברה חלפיניו וליים.
- ספייסי סביצ'ה רול – רול במילוי בר ים קצוץ, ליים, צ'ילי, בצל ירוק, אבוקדו, כוסברה, חסה במעטפת אורז עם טוביקו אררה על רוטב צ'ילי מותסס עם ליים, סויה וג'ינג'ר.
- סלמון אקסטרים – רול במילוי סלמון טמפורה, אבוקדו, מלפפון ושיטאקה עטוף בפילה סלמון צרוב עם רוטב טריאקי, כמהין שחורות, עירית וצ'יפס שום.
- וולקנו רול – סלמון צלוי בעישון חם, עם אבוקדו, עירית, אספרגוס עטוף בסלמון צרוב עם טריאקי ומיונז.
- ספיישל ספייסי טונה – רול במילוי ספייסי טונה, מלפפון ובצל ירוק עטוף באבוקדו, קרם יוזו טוביקו שחור.
על מסעדת קמפאי
קמפאי באר שבע היא בר-מסעדה בולטת בעיר כבר למעלה מ-15 שנים, ומובילה את תחום המטבח האסייתי באזור. רשת "קמפאי" ידועה בזכות המסעדות האסייתיות שלה ברחבי הארץ, כשהבולטת שבהן נמצאת בבאר שבע.
>המילה "קמפאי" ביפנית משמעותה "לחיים", והמסעדה מתמחה בהגשת מנות סושי, ווק ובשרים מהגריל בהשראת המטבח המזרח-אסייתי.
>בנוסף, בבר הרחב של קמפאי באר שבע תמצאו מגוון רחב של יינות, בירות ומשקאות אלכוהוליים, כולל קוקטיילים ייחודיים המוכנים על ידי צוות הברמנים.
פרטים:
מתי: 10-20.02.2025
איפה: חיל ההנדסה 2, מרכז ביג, באר שבע
קישור לפסיבל הראמן: https://kampai.co.il/ramen_fest/
טלפון: 08-6655999
הזמנת שולחן: לינק להזמנת שולחן
הזמנת משלוח: הזמנת משלוח