מסעדת טורקיז: להרגיש שייכים להיי סוסייטי

מסעדת טורקיז הותיקה קיימת כל כך הרבה שנים בזכות טריות חומרי הגלם, מגוון פירות הים, התפריט שעשוי כהלכה ואולי גם סוג של מעמד? צוות ישראלינג טעם

מסעדת טורקיז. חוויה על קו החוף. צילום: ישראלינג
מסעדת טורקיז. חוויה על קו החוף. צילום: ישראלינג

מסעדת טורקיז יושבת במתחם סי אנד סאן כבר המון שנים. המסעדה הוקמה בשנת 1991, ותק חריג בסצינה של המסעדות בישראל. זו מסעדת יוקרתית, ועל האיכות יש לשלם ובנוסף משלמים גם גם על הנוף והים.

הגעה למסעדת טורקיז

ההגעה למסעדה לא ברורה למי שלא מכיר, אין שילוט הכוונה, הדרך הקלה היא לשאול את העוברים ושבים "איפה זה מסעדת טורקיז?", אולי שורה זו מרמזת שהמסעדה מיועדת בעיקר ל"קבועים".

אם חפצה נפשכם להתערבב עם ה"מי ומי" הישראלי, זה המקום – בינגו.

ישיבה במרפסת או בפנים?

כבר בשלב ההזמנה ניתן לבחור האם לשבת בתוך המסעדה או במרפסת, בחוויה שלנו ישבנו בפנים וצפינו לים, יצא מושלם.

תפריט של המסעדה

בשלב התפריט, הלב מעט נופל מהמחירים. המנות הראשונות במחירים שנעים בין 70 ש"ח ל- 92 ש"ח, בהגדרה – לא זול.

מנות עיקריות במחירים שנעים 135ש"ח ל- 265 ש"ח (כתר צלעות טלה).

רצועות אנטיאס על גספצו שרי. צילום: ישראלינג
רצועות אנטיאס על גספצו שרי. צילום: ישראלינג

מה אכלנו במסעדת טורקיז?

בחרנו את הטקטיקה שלנו 'לאכול מנות ראשונות', בראיה שלנו זה ה'קוסט-אפקטיב' הטוב ביותר להכיר מסעדה.

פתחנו עם רצועות אנטיאס על גספצ'ו שרי – מנה שעל הנייר נראית ממש אטרקטיבית, הלו אין טעים יותר מה"שולה".

ניוקי עם ארטישוק. צילום: ישראלינג
ניוקי עם ארטישוק. צילום: ישראלינג

להמשך הזמנו ניוקי עם ארטישוק – מנה נחמדה אך לא מדהימה.

שיפוד שקדים. צילום: ישראלינג
שיפוד שקדים. צילום: ישראלינג

כמו בכל מקום שיציעו שקדים בתפריט, אנחנו כמובן נזמין. שיפוד שקדי טלה – השקדים הגיעו על שיפוד והוכנו במידה נכונה לצד השקדים הודשה שעועית. חבל היה לנו שהמנה היתה קרה כשהגיע אלינו לשולחן.

רגע לפני ההיי לייט של הארוחה, הזמנו את מנת הקלמארי. קלמרי על הפלנצ'ה – המנה מגיע עם עגבניות ותרד, יש בה המון רצון טוב, אבל קצת חוסר 'שאר רוח'.

נקניקית לוקוס - טורקיז. צילום: ישראלינג
נקניקית לוקוס – טורקיז. צילום: ישראלינג

לשיא הארוחה הזמנו את המנה הכי יקרה בתפריט של הראשונות.

נקניקית לוקוס – הציפיות היו מאוד גבוהות לאור זה שחומר הגלם של הנקניקיות הוא מלך הים עבורנו, אנחנו ניקח אחריות ש'כגודל הצפייה גודל האכזבה', מנה טעימה אבל לא התמוטטנו מהטעמים.

על הלחם דילגנו בארוחה, כי רצינו להנות מהאוכל ולא להתמלאות.

ביין התפנקנו שלא כדרכנו על יין צרפתי ולא מקומי – שבליזיין פורשום 1er, קרו, שאבלי, צרפת – שכמובן לא איכזב.

קינוחים:

מסקרפונה עם תותים (זו העונה) וטוויל אפוי – לקחנו את המנה המנצחת תחת הכותרת תנו לחומרי הגלם לדבר ובגדול. (והסימן שהמנה טובה – רוב השולחנות לידנו גם הזמינו אותה).

ביקורת ישראלינג לסיכום:

באו נסתכל על המסעדה מכל בצדדים:

מיקום: מושלם.

נוף: מושלם.

מגוון: מושלם.

מחירים: מאוד יקר.

טעם: ביננוי +.

מקום לראות ולהראות: הכי טוב.

פרטים:

אתר: www.turkiz-rest.co.il

הזמנת מקום: קישור להזמנות

כתובת: הרצל רוזנבלום 6, תל אביב-יפו|מתחם סי & סאן.

שעות פתיחה: כל השבוע  12:00-24:00.

טלפון: 03-6996306

מסעדות באיזור תל אביב: מסעדות בתל אביב – ישראלינג

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות