אור גינסבורג מנצח על התזמורת שקוראים לה תפריט של מנות טעימות במסעדת קיצ'וקאי, פיוזן של מטבח יפני ומנות ים תיכוניות. השם קיצ'וקאי פירושו ביפנית – ים תיכוני/ השף מפתיע עם מנות מיוחדות שכל ביס בהן הוא חגיגה. תזכרו שאסור לצאת מבלי לטעום את ה'בלאק ממבו' מנת הדגל המדוברת. הצוות יצא לבדוק. מה אתם חושבים?

הפופ- אפ שהפך לחלק מהתפריט – 7 מנות ראמן
למי שלא מכיר אז הסבר קצר על איזה סוגי ראמן הם הקלאסיקות היפניות?
הצוות למד שהראמן היפני מגיע ב- 4 סגנונות בסיסיים, כל טעם מהם שונה מהשני במרכיבים. שאלה של אומנות:
- שויו ראמן (Shoyu Ramen) – ראמן עם מרק סויה. זהו אחד הסוגים הפופולריים ביותר, עם נוזל בהיר שמבוסס על סויה, שמעניק טעמים מלוחים ומורכבים.
- שיאו ראמן (Shio Ramen) – ראמן עם מרק "מלח". המרק הזה קל יותר ועם טעמים עדינים יותר, שמבוססים על מלח בלבד (או תיבול עם מלח ים).
- מיסו ראמן (Miso Ramen) – ראמן עם מרק שעשוי ממיסו (שזה בעצם מבוסס על סויה מתוססת . המרק הזה עשיר, סמיך ועם טעמים מעט חמצמצים.
- טאקֶה ראמן (Tonkotsu Ramen) – ראמן עם מרק שעשוי מציר בשר 豚. המרק הזה סמיך מאוד, שמנתי ומלא בטעמים עשירים ומרקמים שמזכירים קרם. לפעמים הוא ממש לבן מרוב שומן.
- ברור שיש עוד ריאציות רבות של כל אחת מהן מותאמת לאיזור ולסגנון ההכנה.

7 מנות הראמן להתלבט עליהן בהזמנה:
- מיסו דלעת – אטריות ראמן, מרק דלעת יפנית ומיסו, בוק צ’וי, וואקמה, ביצה חצי רכה, שמן ירוק.
- אודון דאשי יפני – אטריות אודון דקות, ביצה חצי רכה, לביבת שורשים פריכה, אצות וואקמה.
- לולו ראמן – אטריות ראמן, בשר מפורק, סלט ביצים יפני, צ’ילי, בצל ירוק, ציר בקר ארומטי.
- דייגים חריף – אטריות ראמן, ציר דגים פיקנטי, קופטאות דג, ביצה חצי רכה, בוק צ’וי, וואקמה, שמן צ’ילי.
- בקר ארומטי – אטריות ראמן, ציר בקר בבישול ארוך מאוד, ביצה חצי רכה, שיטאקה, פרוסות בקר.
- קרניבורים פיקנטי – ציר בקר, עוף ומיסו, צ’ילי, אטריות סובה, חתיכת בקר מעושן.
- דושפראמן – אטריות ראמן, ציר טלה של אברים לג’אזאל, כיסוני בקר, ביצה חצי רכה, מלא כוסברה.
- יש אפשרות בתוספת תשלום להוסיף למנת הראמן: ביצה חצי רכה, אטריות ובשר.
הצוות התלהב ממנת הבקר ארומטי ודושפראמן . אם תשאלו מה יותר אז הבקר הרומטי, למרות שהדעות היו חלוקות.. הערה קטנה של הצוות ראמן אוכלים לוהט וזה לא היה לוהט.
קוקטיילים שבתפריט מוסיפים חריף
לחובבי הקוקטיילים יש במסעדת קיצ'וקאי מבחר ממש טעים של קוקטיילים, חבל שלא יכולנו לטעום מכולם אבל הינה הרשימה לפניכם תבחרו:

- עקיצת דבורה (הקוקטייל של רומי) – טקילה, תמצית צ’ילי, פסיפלורה, אגבה וליים. (קוקטייל שמוקדש לרומי גונן ששוחררה ב 19.01.2025)
- פינו סאואר – וודקה, יין מסקאטו, סירופ מלפפון ולימון שמוסיף המון.
- מוי-פן (מאיי-תאי יפני) – שלושה סוגי רום, סירופ שקדים, יוזו וסאקה.
- נגרוני לימון-גראס – ג’ין יפני, ביטר איטלקי, ורמוט אדום, למונגראס, קפיר ליים.
- יוליום לאט ווירד – שיקוי צמחים פרא שושני, ג’ין, נענע וכוכברה.
- קדחת הג’ונגל – טקילה 1800 של הביוקר, שקדים, פסיפלורה, אננס ואבי ביטר.
- אספרסו טיקיטוק – אספרסו טקיטוס עם קוקוס וליקר קקאו.
המחירים בתפריט לכל הקוקטיילים 48 ש”ח, למעט "קדחת הג’ונגל" שהוא 28 ש”ח.
לחם פארקר מה הסיפור?

פיתוי שאין לעמוד בו ושמו בישראל קיצ'וPAN– לחם פארקר האוס שמוגש עם חמאת קומבו, זה פשוט ממכר, לא עמדנו וישר הזמנו שני לחמים. הלחם מחולק בצורה שניתן להפריד פרוסה ביד כנראה שהבסיס של הלחם הוא לחמניות פארקר המיתולוגית.
למי שמרגיש קצת לא בעניינים אז הנה הסיפור על לחמניות הפארקר. שוליית האופה במלון פארקר היה ממורמר ומתוך כעס על אחד מאורחי המלון, זרק לתנור לחמניות שהוא התחיל להכין אבל ממש לא סיים. אחרי שהלחמניות יצאו מהתנור התוצאה היתה לחמניות עם כיס נפוח במרקם פריך וחמאתי מבחוץ. כנראה שכל דבר טוב במטבח בא מטעויות?
בוודאי תרצו לקרוא עוד>>>
פתיחים? בתפריט של קיצ'וקאי
אז אחרי ההקדמה על השתיה והלחם, באים הפתיחים אנחנו בחרנו פומפמלה – שהיה סלט פומלה מלפפון מיקס עלי תבלין ורוטב צ'ילי פרואני. סלט שעשוי בדיוק כמו שהצוות אוהב שילוב של טעם פרי הדר ורטבים מזרח רחוק.

חופשה במלונות בגליל המערבי
ח'ותי – עכשיו זה באופנה של תפריט של קיצ'וקאי

אז מה קיבלנו מהח'ותי של הח'ותים? לחוח עליו מונח שניצל דג שמטוגן מושלם עם שני סוגי סחוג אחד ירוק ואחד אדום עם עגבניות עם ירקות ירוקים הה מתפוצץ מטעמים בל זאת הצוות מת על מטוגן ואוכל תימני – מומלץ על ידי הצוות.
מנת הדגל בתפריט ללא ספק… בלאק ממבה

עכשיו החגיגה הגדולה, בלאק ממבה, טוויל בועות פריך, טרטר דג טונה קצוץ, וינגרט של ג'ינג'ר דבש ליים איולי של חבנרו (עדין) ועלים. אחרי הביס הזה הצוות היה צריך לעשות פסק זמן לבלוטות הטעם.

לא סושיה סטנדרטית = ADD
בגזרת הסושי XP- גם פה היה קשה להחליט מה להזמין, אז החלטנו על שתי מנות כל אחת מיוחדת בדרכה. טאמארי טונה, שלידו מגיע רוטב יוזו הבנרו, פונזו ופניניי אורז 54 ₪. והמנה השניה של הסושי טאמארי סלמון חרוך, חמאת דאשי ופוריקקה.
ומה בתפריט לקינוח?
לקיוח הצוות התקמצן והזמין רק מנה אחת. לא. אבל רגע רצינות התפוצצנו והזמנו את המנה של הסושי אצת נורי שכיסת פיצפוצי אורז וגלישה. חפרנו וחפרנו ונהננו היו כאלו בצוות שאמרו הטעם של הנורי חזק מידי למנה. אני למשל מאוד התחברתי והתקרניתי.

אם נסתכל על המסעדה מכל הצדדים:
מיקום: צמוד לשוק הפשפשים אשפר לחנות בחנייה ליד ברחוב תנחום המחיר עושק.
נוף: לא החלק החזק של המסעדה.
אווירה: צעיר ותוסס החלל מחולק לשניים המסעדה עם הבאר וחדר האירוח שני חללים ממש שונים.
מגוון: מי שלא אוכל דגים או לא אוהב אסייתי – שלא ידרך.
מחירים: סבירים לחלוטין קוקטיילים 48 ש"ח 1+1 עד 19:30 (האפי הואר) | פתיחים 28-72 ש"ח | ראמן 74-86 ש"ח
טעם: האור גאון השילוב של הדרים עם רטבים אסייתים מרשים, הסלטים ממש טובים, ולא לדלג על הבלאק ממבה.
מקום להיפגש: הצוות חושב שיש מקופ לכולם: על הבאר בשולחן במסעדה או שולחנות גדולים יותר בחדר האירוח.
טיפ: מבואו לפני 19:30 כי הקוקטיילים שווים ובטח ב 1+1
פרטים מסעדת קיצ'וקאי:
כתובת: עמיעד 10, שוק הפשפשים, יפו.
מתי: שני עד שבת 18:00 עד 22:30
להזמנות: https://ontopo.co.il/cichukai?source=homepage
למסעדות נוספות בתל אביב: מסעדות בתל אביב- ישראלינג