חיפוש

מסעדת FLAME מלון קרלטון ת"א: תפריט חדש עם 'אש גלויה'

מסעדת פליים FLAME ממוקמת קו ראשון לים במלון קרלטון תל אביב. השף אורן אסידו מציג תפריט חדש בו כל המנות עוברות תהליך בישול על אש גלויה

מסעדת פליים FLAME - תפריט חדש. צילום: איתיאל אסידו
מסעדת פליים FLAME - תפריט חדש. צילום: איתיאל אסידו

פליים FLAME  כשמה כן היא – המסעדה הראשונה עם "אש גלויה" בישראל, והיא גם בשורה לשומרי הכשרות, כמסעדה הכשרה הראשונה בעולם של מסעדות ה- FLAME. המסעדה, שנפתחה לפני שנה במלון קרלטון תל אביב, מחדשת כעת עם תפריט עדכני בניצוחו של השף האהוב אורן אסידו.

באסידו התאהבנו כולנו ב'משחקי השף', וכבר למעלה מעשור שהוא מנצח על המטבחים המובילים בישראל. במהלך המלחמה נאלץ אסידו לסגור את מסעדת "אולה" שבבעלותו, והתגייס למילואים. כעת הוא חוזר כשף הראשי של מטבח המסעדה במלון קרלטון, שם תוכלו לטעום מהתפריט החדש, תוך כדי צפייה אל נוף הטיילת והים מהקומה הראשונה של מלון קרלטון תל אביב.

 

כל המנות של מסעדת פליים עוברות בישול באש גלויה. צילום: איתיאל אסידו
כל המנות של מסעדת פליים עוברות בישול באש גלויה. צילום: איתיאל אסידו

 

מסעדת פליים FLAME  עם הטרנד הצומח

המטבח של פליים מוביל את אחד הטרנדים שצוברים תאוצה בקרב המסעדות המובילות ברחבי העולם. זהו מטבח מסעיר שמשדר מצד אחד חדשנות וריגוש ומצד שני גם פראיות. כל המנות במסעדה עוברות תהליכי בישול ב'אש גלויה', כמה מרשים שזה כולל את המנות הראשונות, העיקריות ואפילו מנות אחרונות.

 

פאריז'ה, - גריל ארגנטנאי במסעדת פליים. צילום: איתיאל אסידו
אש גלויה וגריל ארגנטנאי במסעדת פליים. צילום: איתיאל אסידו

 

מטבח פתוח של מסעדת פליים FLAME

במטבח הפתוח של המסעדה ניצב בהוד והדר הג'וספר (תנור המדמה בישול על גחלים), שעובד על גחלי עץ אלון ואש חיה. לצדו גם פריז'ה – הכירו את הגריל הארגנטינאי המושלם. פריז'ה הוא גריל שעובד על עץ ומרחק, כאשר אורך הצלייה, הגבהים והמרחקים מהאש משתנים בהתאם למנות ולטכניקות ההכנה הכרוכות בהן.

 

מסעדת פליים במלון קרלטון ת"א בניצוחו של השף אורן אסידו . צילום: איתיאל אסידו
מסעדת פליים במלון קרלטון ת"א בניצוחו של השף אורן אסידו . צילום: איתיאל אסידו

תפריט מסעדת פליים FLAME

מנות ראשונות

  • כרישה צלויה בגחלים, שמן זית ומלח סלרי
  • סשימי טונה – אבטיח כבוש, פונזו הדרים, פינגר ליים
  • טרטר בקר – קרקר זעתר, טבסקו, איולי מח עצם
  • צלעות תירס יניגריט צ‘יפוטלה וליים
  • קטאייף צוואר טלה ירקות מוחמצים וטחינה עמבה.

מנות עיקריות

  • סיח עוף שיפוד פרגית, ליה ובצל סגול, גלייז שאטה, סלסה עגבניות גריל וטחינה חמה
  • ספייריבס טלה בוקצ'וי וירוקים
  • פילה בקר ארטישוק ירושלמי צלוי בגחלים , קרם ארטישוק ירושלמי, קרם שום שחור ,פטריות מלך היער וציר עוף חום
  • לצד מנות אלו, קטגוריית הבשרים במסעדה מכובדת במיוחד וכוללת בשרים בגידול מקומי מעדרים מובחרים של פרות הולשטיין, שמטופלות היטב בחדר היישון המפואר, אותו ניתן כמובן לראות מתוך חלל המסעדה.

יינות וקוקטיילים

למבחר הטעמים הנ"ל מצטרף בר עם תפריט יינות וקוקטיילים עשיר במיוחד, שמתאים לסגנון ולאווירה הייחודית של המסעדה.

חללים פרטיים לאירועים

במסעדה גם שני חללים פרטיים לאירועים (עד 12 איש ועד 60 איש) ואחד ממקררי היינות הכשרים הגדולים בארץ.

 

פרטים:

מסעדת פליים FLAME

אתר: FLAME

כתובת: מלון קרלטון – אליעזר פרי 10, תל אביב

שעות פעילות: לא פתוח בערבי חג, חול המועד: א-ה, 18:00-23:00

להזמנות: https://ontopo.co.il/75140158

לינה בתל אביב: לינה בתלאביב- ישראלינג

 

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות