פליים FLAME כשמה כן היא – המסעדה הראשונה עם "אש גלויה" בישראל, והיא גם בשורה לשומרי הכשרות, כמסעדה הכשרה הראשונה בעולם של מסעדות ה- FLAME. המסעדה, שנפתחה לפני שנה במלון קרלטון תל אביב, מחדשת כעת עם תפריט עדכני בניצוחו של השף האהוב אורן אסידו.
באסידו התאהבנו כולנו ב'משחקי השף', וכבר למעלה מעשור שהוא מנצח על המטבחים המובילים בישראל. במהלך המלחמה נאלץ אסידו לסגור את מסעדת "אולה" שבבעלותו, והתגייס למילואים. כעת הוא חוזר כשף הראשי של מטבח המסעדה במלון קרלטון, שם תוכלו לטעום מהתפריט החדש, תוך כדי צפייה אל נוף הטיילת והים מהקומה הראשונה של מלון קרלטון תל אביב.
מסעדת פליים FLAME עם הטרנד הצומח
המטבח של פליים מוביל את אחד הטרנדים שצוברים תאוצה בקרב המסעדות המובילות ברחבי העולם. זהו מטבח מסעיר שמשדר מצד אחד חדשנות וריגוש ומצד שני גם פראיות. כל המנות במסעדה עוברות תהליכי בישול ב'אש גלויה', כמה מרשים שזה כולל את המנות הראשונות, העיקריות ואפילו מנות אחרונות.
מטבח פתוח של מסעדת פליים FLAME
במטבח הפתוח של המסעדה ניצב בהוד והדר הג'וספר (תנור המדמה בישול על גחלים), שעובד על גחלי עץ אלון ואש חיה. לצדו גם פריז'ה – הכירו את הגריל הארגנטינאי המושלם. פריז'ה הוא גריל שעובד על עץ ומרחק, כאשר אורך הצלייה, הגבהים והמרחקים מהאש משתנים בהתאם למנות ולטכניקות ההכנה הכרוכות בהן.
תפריט מסעדת פליים FLAME
מנות ראשונות
- כרישה צלויה בגחלים, שמן זית ומלח סלרי
- סשימי טונה – אבטיח כבוש, פונזו הדרים, פינגר ליים
- טרטר בקר – קרקר זעתר, טבסקו, איולי מח עצם
- צלעות תירס יניגריט צ‘יפוטלה וליים
- קטאייף צוואר טלה ירקות מוחמצים וטחינה עמבה.
מנות עיקריות
- סיח עוף שיפוד פרגית, ליה ובצל סגול, גלייז שאטה, סלסה עגבניות גריל וטחינה חמה
- ספייריבס טלה בוקצ'וי וירוקים
- פילה בקר ארטישוק ירושלמי צלוי בגחלים , קרם ארטישוק ירושלמי, קרם שום שחור ,פטריות מלך היער וציר עוף חום
- לצד מנות אלו, קטגוריית הבשרים במסעדה מכובדת במיוחד וכוללת בשרים בגידול מקומי מעדרים מובחרים של פרות הולשטיין, שמטופלות היטב בחדר היישון המפואר, אותו ניתן כמובן לראות מתוך חלל המסעדה.
יינות וקוקטיילים
למבחר הטעמים הנ"ל מצטרף בר עם תפריט יינות וקוקטיילים עשיר במיוחד, שמתאים לסגנון ולאווירה הייחודית של המסעדה.
חללים פרטיים לאירועים
במסעדה גם שני חללים פרטיים לאירועים (עד 12 איש ועד 60 איש) ואחד ממקררי היינות הכשרים הגדולים בארץ.
פרטים:
מסעדת פליים FLAME
אתר: FLAME
כתובת: מלון קרלטון – אליעזר פרי 10, תל אביב
שעות פעילות: לא פתוח בערבי חג, חול המועד: א-ה, 18:00-23:00
להזמנות: https://ontopo.co.il/75140158
לינה בתל אביב: לינה בתלאביב- ישראלינג