חדש בירושלים: מופעים וקולינריה בקונספט משולב בבנייני האומה

מרכז הקונגרסים בנייני האומה ירושלים משיק את "במת האומה" – אירוח מופעים של אמנים מובילים לצד חוויה קולינרית ירושלמית משובחת של השף אבי לוי

במת האומה 5
בנייני האומה ירושלים. צילום: באדיבות בנייני האומה

"במת האומה" הוא קונספט חדש ומסקרן ביוזמת מרכז הקונגרסים הבינלאומי בנייני האומה ירושלים. מדובר באירוח אמנים מובילים בשילוב קולינריה ירושלמית מבית השף אבי לוי.

החוויה התרבותית תוגש לצד מופעים מובילים שבהם יתארח השף הירושלמי המוביל, אבי לוי ממסעדת המוציא הפופולרית. לפני כל מופע יציע השף לקהל חגיגה קולינרית ירושלמית משובחת בניצוחו, במתחם טרקלין אגם. הטרקלין יעוצב באווירה ירושלמית בליווי של הרכבים מוזיקליים. תושבי ירושלים או אלו שמגיעים ללינה בירושלים, יוכלו ליהנות מחוויה תרבותית יוצאת דופן המלווה בקולינריה משובחת ומוסיקה המותאמת לאווירת המופע.

במת האומה 2
שף אבי לוי. צילום: רון ירקוני

הקונספט הקולינרי

לאירועי "במת האומה" השף לוי בנה קונספט קולינרי מעניין, שכולו בהשראה ירושלמית. מספר דוכנים יציעו מגוון מנות ירושלמיות אותנטיות במחיר שווה לכל כיס, החל ממנות עדתיות, דרך אוכל יהודי ועד למנות של אוכל ערבי ועות'מני. המנות מתבססות על מוטיבים וחומרי גלם מהשווקים והרחובות של העיר ירושלים.

מופעי החורף

בין מופעי החורף שיוצעו בבמת האומה בבנייני האומה ירושלים:

  • לינט מארחת את אשתר – יום ג' ה-10/11/22
  • סטנד אפ של אדיר מילר – יום ה' ה-24/11/22
  • שלומי שבת חוגג 40 שנות יצירה – יום ה' ה-19/1/23
  • יהורם גאון ואסתר עפרים יחד ולחוד – יום ה' ה-26/1/23
במת האומה 3
חציל בלאדי של הרי ירושלים. צילום: אנטולי מיכאלו

מה בתפריט

התפריט שבנה השף אבי לוי לסדרת אירועי "במת האומה" יהיה כשר ויציע 6 דוכנים עם מגוון מנות ירושלמיות אותנטיות במחירים אטרקטיביים החל מ-20 ₪ ועד ל-45 ₪ למנה בלבד.

דוכן העיר העתיקה

  • קבב העיר העתיקה בבייגלה ירושלמי – טחינה ירוקה, עמבה, מלפפון חמוץ ובצל ירוק
  • משאושה – חומוס וגרגירי חומוס חמים ברוטב פלפל חמוץ ושיפקה חצאי פיתות ערביות קטנות

דוכן ירושלמי

  • מעורב ירושלמי – מגש במבוק בהגשה או חצאי פיתות עם טחינה לבנה מטחינה ירושלים, מלפפון חמוץ ועמבה.

דוכן המוציא

  • קציצות דג בלחם פראנה
  • סופריטו בשר ותפוחי אדמה בציר עגל

דוכן הרחוב הירושלמי

  • עראיס עוף קרם בצל שרוף
  • שניצל בחלה של טלר (מאפייה ירושלמית ידועה) – שניצל טוב, מטבוחה חמה, חציל אפוי בחלה חמה של מאפיית טלר הירושלמית (אפשרות גם בצלחת)

דוכן ירושלים הטבעונית

  • בטטה צלויה ממולאת בפריקה חיטה מעושנת שמן זית מלח ים, סילאן ולימון פרסי
  • מרק אפונה טרייה ולימון

דוכן ירושלים המתוקה

  • כנאפה ערבי בסירופ ורדים
  • בסבוסה בסירופ שושנים ולימון
  • עוגת פיסטוק קרמל מלוח וגלידת וניל
במת האומה 4
קבב העיר העתיקה של השף אבי לוי. צילום: אנטולי מיכאלו

קולינריה ירושלמית במיטבה

השף אבי לוי, ממסעדת המוציא בירושלים: "בקונספט הקולינרי שיצרתי לסדרת האירועים בבנייני האומה ירושלים, אני רוצה להדגיש את הזהות של ירושלים והנגשה של קולינריה ירושלמית במיטבה. המנות לא יהיו גדולות במיוחד דבר שיעניק לנו גם אפשרות לתמחור לא גבוה ונגיש, וגם את האפשרות שמבקרים ואורחים יטעמו יותר ממנה אחת מכמה דוכנים ובעיקר לחוות את החוויה של ביקור במקום שמאגד בתוכו את הקולינריה הירושלמית מהרחובות בירושלים במיטבה."

 

להזמנת כרטיסים:

טלפון: *6226

אתר: www.bimot.co.il

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות