כוכבי משחקי השף מגיעים להדליק את האש במטבחים בבאר שבע ולהגתארח במסעדות המובילות. החוויה הקולינרית תתקיים במשך יומיים ב-14-15 בינואר 2025. השפים נעמי גיאת, שחר תמיר, תומאס יול ומקס סביץ' יתארחו במסעדות קמפאי, קפאסה, הספריה וקו-תאי עם תפריטים מיוחדים ומגוונים, כל ערב החל משעה 18:00.
![בפעם השישית, כוכבי משחקי השף חוזרים לבאר שבע. צילום: אנטולי קריניצקי](https://israeling.co.il/wp-content/uploads/2025/01/כוכבי-משחקי-השף-צילום-אנטולי-קריניצקי-2-1024x683.jpg)
מסעדת קמפאי מארחת את השפית נעמי גיאת
השפית נעמי גיאת מביאה איתה ניסיון של 6 שנים במטבחים ירושלמיים, ומביאה איתה אווירה של ערק ושמחה. בימים אלה היא מקיימת ערבי שף אורח, סדנאות ושיתופי פעולה עם מסעדות וקבוצות גדולות בארץ. היא עבדה בקבוצת מחניודה של אסף גרניט שנתיים, ובנוסף הייתה השף של הגטסבי ושל מסעדת תמול שלשום בירושלים.
בתפריט נעמי גיאת:
- טאקו קמח תירס טרי עם שיפוד מוסר ים בגלייז יפני, קרם אבוקדו וליים, מיקס עלים, שמן צ׳ילי, סלסה למון גראס
- טאטאקי בלאק אנגוס מושרה בפונזו, פרוסות קולורבי מדורה, פירה בטטה לבנה וג׳ינג׳ר, דמי גלאס ובקצ׳וי
- טרטר בר ים בויניגרט יוזו, כפיר ליים ודבש, אבקת אצות ובזיליקום תאילנדי.
איפה: מסעדת קמפאי, רחוב חיל ההנדסה1, מתחם ביג, באר שבע.
טלפון: 08-6655999
אתר: https://kampai.co.il/
מסעדת קפאסה מארחת את השף שחר תמיר, זוכה משחקי השף
השף שחר תמיר, זוכה משחקי השף 2025, מגיע לקפאסה עם גישה קולינרית של דינמיות וגמישות. הוא מתעדכן במרכיבים שיש בכל עונה, ומדגיש את הטעמים והמרקמים שהטבע מספק. לצד זאת הוא בוחר את הטכניקות והדגשים שיתאימו לחומרי הגלם. אצל שחר כל מנה היא סיפור, לפעמים פשוט ולפעמים יותר טכני.
בתפריט שחר תמיר:
- טרטר שייטל על מח עצם עם חלמון סגור, וויניגרט דיג'ון ואורנים
- מוסר ים פלאנצ׳ה עם ניוקי תפוחי אדמה קלויים, אחו בלאנקו, בטטה סגולה, אפונת גינה ושמן עשבים
- סיגר זנב שור עם עגבניות מגורדות, דמי גלאס, טחינה שחורה וצ׳ילי ירוק.
איפה: מסעדת קפאסה, רחוב חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע.
טלפון: 08-6655122
אתר: https://kepasa.co.il/
חובבי הבירה קראו עוד>>
מסעדת הספריה מארחת את השף מקס סביץ' זוכה משחקי השף
מקס סביץ', אחד מכוכבי התוכנית התוססים של העונה, הוא שף יצירתי שהמטבח עבורו הוא דרך לספר סיפור. ממסורות המטבח הים-תיכוני ועד ל"פיין דיינינג" עכשווי, סביץ' שואף לשלב בין חדשנות לבין כבוד עמוק למסורת.
בתפריט מקס סביץ':
- פלח כרוב בלאדי צלוי ומושחם על טחינה ירוקה, סלסת ג׳חנון, סחוג שבור ופיסטוק
- טרטר שייטל בקר, 2 יח׳ מוגשות בכף עם קציפת ליים
- נתח פיקניה צלוי, קרם כרישה, צ׳יפס כרישה וגלייז ציר בקר
- ההמבורגר של מקס, אנטריקוט קצוץ, בייקון טלה, חלת בצל מטוגנת בבלילת בירה, איולי צ'יפוטלה ומלפפון כבוש.
איפה: מסעדת הספריה, רחוב נפחא 25, באר שבע.
טלפון: 08-6655120
אתר: https://hasifria.com/
מסעדת קו-תאי מארחת את השף תומאס יול
שף תומאס יול, יליד לונדון, הגיע היישר ממנהטן לארצנו הקטנטונת. בתפריט הוא יביא קצת ממנות הספיישל שלמד בתאילנד באחד מהמסעות הקולינריים שלו. אומנם הוא לא מדבר עברית, אבל צבר בנשמה, שבילה מספיק שעות לצד אסף גרניט שגילה שכנראה בגלגול הקודם היה ישראלי-מרוקאי.
בתפריט תומאס יול:
- כיסוני עוף עם הויסין וחמשת התבלינים, מאודים ומוגשים עם שמן צ'ילי, תבלינים וסויה מתוקה
- תאי פיש קייקס, לביבות דגים תאילנדיות מתובלות בקארי אדום ובזיל תאילנדי, מטבל סוכר דקלים, למון גראס וכפיר ליים
- צ'או-פאן בקר, נתחי שייטל ואטריות צ'או פאן מוקפצים עם פלפלים, בצל סגול וירוק, נבטים ברוטב סויה מתוקה, חומץ אורז שחור ויין שאוסינג.
איפה: מסעדת קו תאי – רחוב סמילנסקי 25, באר שבע.
טלפון: 08-6654854
אתר: https://koh-thai.co.il/
לפרטים לעוד פעילויות וחופשות בדרום קרא >> בישראלינג