מסעדת אייבי Abie: חגיגה של מסעדת ים על פחמים

שילוב מושלם של פחמי-עץ, דגים ופירות ים על האש. מסעדת אייבי Abie בתל אביב יודעת לעשות את זה מושלם. צוות ישראלינג יצא לחקור את התפריט

מסעדת abie לחובבי גריל דגים ופירות ים צילום ישראלינג
מסעדת abie לחובבי גריל דגים ופירות ים צילום ישראלינג

מה קורה לחובבי דגים ומאכלי ים כשהם מגיעים למסעדת אייבי Abie? זה מאוד פשוט, הם מזמינים את כל התפריט. כי הכל משוגע, טעים ומיוחד. הדגים טריים, הרטבים עם טוויסט וקריצה, והשימוש בחומרים מקוריים ממש כמו ריקוד טנגו סוער. צריך לשים לב כי התפריט כל הזמן משתנה לפי ההיצע בשווקים ולפי העונה, כך שהפתעה שונה מחכה לכם בכל פעם שתגיעו.

הגריל הפתוח של מסעדת abie. צילום: ישראלינג
הגריל הפתוח של מסעדת abie. צילום: ישראלינג

מי אתה Abie?

לא נתחיל לאכול, לפני שנספר כמה מילים על פעיל השלום אייבי נתן. המבוגרים שביננו יזכרו בוודאי את הצליל הפותח מהספינה: This is the voice of peace' או 'שתו מים water is better for you'.

אייבי נתן החדיר אישיות לספינת "קול השלום". הספינה עצמה הייתה פלטפורמה ייחודית למאמצי קידום השלום שלו. המטרה שלו הייתה להשתמש בספינה ובתחנת הרדיו שלה ככלים לקידום דיאלוג, הבנה ופיוס באזור רווי הסכסוכים של המזרח התיכון.

על ידי שידור מוזיקה, מסרים של שלום וקריאות לדיאלוג, הפכה ספינת "קול השלום" לסמל של תקווה בתוך המתיחות של אותה תקופה.

אז בואו נתחיל מאיפה יושבים במסעדת Abie

יש אפשרות ישיבה על הבר מול גריל העץ מתאים לכם בזוג או בשלישיה מעבר לזה… החוצה. יש ישיבה בימים יפים בחוץ ובימים גשומים הגג נסגר וחלק משמעותי מאיזור הישיבה הופך לסגור, בימים קרים יש תנורי חשמל או מלצרית אדיבה שתציע שמיכה להתכרבל.

התפריט של מסעדת אייבי Abie

בורקס תרד במסעדת abie. צילום: ישראלינג
בורקס תרד במסעדת abie. צילום: ישראלינג

בורקס גבינה ותרד – (31 ש"ח) –  חייבים להגיד בכנות שזו לא המנה הכי חזקה במסעדה. בורקס תרד נחמד שמוגש עם סוג של סחוג מלא מלא בכמון לצד עגבניות מרוסקות. נחמד. לא חובה.

סשימי אינטיאס במסעדת abie, אחת הטובות. צילום: ישראלינג
סשימי אינטיאס במסעדת abie, אחת הטובות. צילום: ישראלינג

סשימי אינטיאס – (79 ש"ח) –  לא פייר, כי אנחנו משוחדים. כל מנה שיש בה אינטיאס סשימי טובה לנו. אבל בואו נהיה כנים, זו מנה מדהימה. גסטריק תפוז. (לא להרגיש לא בנוח לא חייבים להכיר זה בסך הכל אומר שבמטבח הצרפתי יקראו ככה לבסיס החמוץ-מתוק, Gastrique ופה הוא עשוי עם תפוז), טפנד זיתים מדהים, וחמציץ, מנה מופלאה שניתן לחזור אליה שוב ושוב.

ארטישוק בלאבנה של האחים. צילום: ישראלינג
ארטישוק בלאבנה של האחים. צילום: ישראלינג

ארטישוק בלאבנה של האחים – (49 ש"ח) – המנה הכי מומלצת. ארטישוק שעשוי מושלם על צלחת של לאבנה שכנראה שוחה בשומן, היינו מהמרים על 15 אחוז שומן או יותר. מנה שווה ביותר. קחו גם לחם לנגב כי זה בלתי ניתן לעצירה.

כרוב ניצנים חי צרוב על פחמים על איולי שאלוט. צילום: ישראלינג
כרוב ניצנים חי צרוב על פחמים על איולי שאלוט. צילום: ישראלינג

כרוב ניצנים על פחם – ( 59 ש"ח) קודם כל למצוא כרוב ניצנים טרי ולא קפוא זה וואו. ועכשיו לצרוב את זה על הגריל – וואו נוסף. הווינגרט שאלוט כל כך נכון למנה. השתגענו. אבל ממש.

פורל מעושן על קרם פראש. צילום: ישראלינג
פורל מעושן על קרם פראש. צילום: ישראלינג

נמשיך עם החגיגה במסעדת Abie

פורל מעושן על קרם פרש – ( 56 ש"ח) – מנה די מובנת מאליה ואולי בגלל זה היא כל כך טעימה. מיקס עלים ותפוח ירוק. מנה נעימה למי שאוהב טעמים עדינים. אין ספק שהפורל הוא הדג המושלם לעישון.

כנף ים מטוגנת של מסעדת abie. צילום: ישראלינג
כנף ים מטוגנת של מסעדת אייבי Abie. צילום: ישראלינג

כנף ים מטוגנת – ( 36 ש"ח ל- 100 גרם) פה היו חילוקי דעות. כנף הים המטוגנת הגיעה עם רוטב אסייתי מתוק. מי שאוהב את הטעם והמרקם השמנוני מעט של החלק הזה של הדג – ישמח, מי שפחות אולי יתאכזב. בכל מקרה לא היינו מוותרים על מנה הזו ולו רק בשביל ההתנסות כי לא כל יום מוצאים כנפיים של דג. נכון?

נקניקיית פורל שילוב של גרמניה והמזרח התיכון. צילום: ישראלינג
נקניקיית פורל – שילוב של גרמניה והמזרח התיכון. צילום: ישראלינג

נקניקיית פורל – (74 ש"ח) – נקניקיות עשויות מדגים זו משימה מאתגרת ללא ספק. בכלל להכין נקניקיה טובה זה לא קל. הנקניקייה הייתה פשוט תענוג. המרקם נכון, העטיפה צלויה טוב והכרוב בצד שולח אותנו לבוואריה. עם בירה, בייקון ופלמידה, זה פיוז׳ן קולינארי מהמם. שווה לחזור ל-Abie רק למנה הזו, ואנחנו לא מתבלבלים.

קינוחים במסעדת אייבי Abie

קינוח אולטימטיבי ב-abie קרמבל צנוברים על לאבנה וזעתר. צילום: ישראלינג
קינוח אולטימטיבי ב אייבי Abie, קרמבל צנוברים על לאבנה וזעתר. צילום: ישראלינג

קרמבל צנוברים על מצע של יוגורט יווני וזעתר – ( 32 ש"ח) – קינוח אולטימטיבי עדין, לא כבד, בטעמים שממש לא היינו מצפים מקינוח. לקחנו ביס ועוד ביס חגיגה. שאפו למי שהגה את המנה.

מרקיז שוקולד עם שמן זית. צילום: ישראלינג
מרקיז שוקולד עם שמן זית. צילום: ישראלינג

מרקיז שוקולד – (47 ש"ח) – לכל חובבי השוקולד המריר על תפספסו כי לא לכל אחד יש את האומץ להגיש שוקולד מריר עם שמן זית משובח. תזמינו. מבטיחים שתהנו. לא לדלג גם אם נורא מלאים.

אם נסתכל על המסעדה מכל הצדדים:

מיקום: תל אביב. לינקולן. יש מלא חניונים סביב.

נוף: אם יושבים על הבר, הנוף של הגריל והג'ינגול על האש הוא חוויה. הישיבה בחוץ נחמדה.

אווירה: ברגוע. תחת כיפת השמיים.

מגוון: רק לאוכלי דגים ופירות ים. לא כשר.

מחירים: ממש סבירים.

טעם: טעים. יש להם את הטאצ'.

מקום להיפגש: מתאים לשבת על בקבוק יין לארוחה איטית ולקשקש המון.

טיפ: תגיעו בהרכב של הרבה אנשים, כדי שתוכלו להתרשם מכל מגוון המנות.

פרטים:

כתובת: לינקולן 16, תל אביב-יפו

פייסבוק: https://www.facebook.com/abie.restaurant/

טלפון: 03-777-5161

הזמנות: להזמנת שולחן

פתוח: שני עד חמישי – 18:00 עד 22:00

שישי – 10:00- 16:00

שבת – סגור

לאטרקציות נוספות בתל אביב: אטרקציות בתל אביב

 

 

 

 

 

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות