מסעדת 'קציר', בלב מלון דייוויד קמפינסקי תל אביב, מציעה חוויה קולינרית עם תפריט כשר וחדשני. בהובלת השף דניאל ריימונד תחת ההכוונה הקולינרית של שף המלון מור כהן, התפריט מבוסס על חומרי גלם מקומיים ועונתיים, עם פרשנות עכשווית למסורת ישראלית. בין המנות: קרודו ילוטייל, עגבניות הערבה ופריים ריב עשיר. 'קציר' שואפת לאסוף לא רק טעמים – אלא גם רגעים של אלגנטיות ויצירתיות קולינרית.

שֵׁירִינְג של תפריט הראשונות של מסעדת קציר
מנות הפתיחה במסעדה מעוצבות לשֵׁירִינְג, ומעודדות חוויית סעודה קהילתית החוגגת טעמים אזוריים ותוצרת איכותית במיוחד.
חומרי הגלם המרכזיים מגיעים מחוות מקומיות ושווקים ישראליים, בהם למשל פטריות 'רעמת האריה' מאזור עוטף עזה.
השקת ‘קציר’ משתלבת בחזון המתפתח של המלון דייוויד קמפינסקי תל אביב: לטפח קהילה וחיבורים אנושיים, וליצור רגעים בהם האורחים יכולים להתכנס, לסעוד ולחגוג באווירה שמגלמת את רוח תל אביב.
תפריט עונתי ודינמי במסעדת קציר
מסעדה קציר מציעה תפריט עונתי ודינמי המתעדכן מדי שבוע ולעיתים אף מדי יום. התפריט מחולק לשני חלקים:
מנות קטנות וגדולות, לצדן מופיעה קטגוריית "מהדורה מוגבלת", שבה מוגשות מנות דגל המבוססות על חומרי הגלם הטובים והטריים ביותר.

בין מנות הדגל ניתן למצוא:
• פריים ריב עם ירקות עונתיים ועשבי תיבול טריים.
• פילה וואגיו ישראלי עם מוס פואה גרא, פטריות פנינה שחורות ופרי רוטב שורש לבן.
• צלעות טלה עם כרוב ממולא באורז בר, פול ואפונה.
>כמו כן, מוגשות מנות ייחודיות נוספות כמו:
• עגבניות הערבה עם שמן בזיליקום, פירורי זית ואורגנו.
• טרטר טלה עם עשבי תיבול גליליים, ארטישוק ירושלמי וסומאק.
• פורל מנהר דן עם ירקות עונתיים, ויניגרט לימון-ערק ושמן נענע.

חוויה חושית משלימה מגיעה עם כלים מותאמים – פינצטות, פלטות וכפות – המלווים את מנות הפתיחה ומוסיפים אלמנט של מישוש ואסתטיקה.
גם תפריט הקוקטיילים זוכה למגע מקומי: רק משקאות אלכוהוליים ישראליים, בהם וודקה טינקרס, ויסקי גולני, ג’ינים בוטיקיים ויינות אדומים אזוריים. שני חביות ויסקי נדירות, אחת מגולני והשנייה מירושלים, מעניקות למסעדת קציר אופי בלעדי ומובחן.
קראו עוד בכתבה המלאה >>> יוקרה בישראל: מלון קמפינסקי בתל אביב
“התפריט החדש הזה משקף את הקשר העמוק שלנו לאדמה ולעונות השנה"
אומר אומר השף דניאל ריימונד: “התפריט החדש הזה משקף את הקשר העמוק שלנו לאדמה ולעונות השנה.
רצינו ליצור משהו שמחדד את המקומי, הטרי, ושזור בטבע ובמסורות — מרכיבים שמדברים בעד עצמם, בזמנם.
השף נולד וגדל בהאקני, אנגליה, חייו המוקדמים של השף דניאל עוצבו על ידי הרב-תרבותיות התוססת של לונדון ומורשתו היהודית העשירה והמגוונת.
lass="yoast-text-mark" />lass="yoast-text-mark" />>כשהיה בן 14, עבר עם משפחתו לנתניה, שם הנוף הים-תיכוני, המטבח הביתי הטריפוליטאי והקרבה לאזורים חקלאיים הפוריים של ישראל סייעו לעצב את הקשר העמוק שלו לאוכל ועונתיות.
>לאחר הכשרה מקצועית בבית הספר לקולינריה תדמור ועבודה במסעדות איקוניות כמו הרברט סמואל,
ייסד את קונספט ההמבורגרים שלו לפני שיצר את הקונספט הייחודי של ‘קציר’
שם המנות שלו משקפות את השילוב האישי שלו בין השפעות קולינריות מהמזרח התיכון, טריפולי, עיראק והודו.
>התוצאה היא גישה שורשית ומובלת חומרי גלם, שמכבדת את המסורת היהודית, את אדמת ישראל ואת המסירות של שף למורשת ולאירוח.

משמאל – פריים ריב וצלעות טלה. צילום: אסף קרלה
פרטים:
מלון דייוויד קמפינסקי תל אביב – עם תפריט של מסעדת ‘קציר’
שעות: 18:30–22:30 – ראשון עד חמישי
יום שישי: ארוחת שבת מסורתית אותנטית ומעשירה
מחירי מנות: 68–468 ש"ח
איפה: קומה קרקע, מלון דייוויד קמפינסקי תל אביב
רחוב הירקון 51, תל אביב-יפו
אתר : www.kempinski.com/en/the-david-kempinski-tel-aviv