שיהיה במזל (דגים): פסטיבל דגים חורפי באווירה יוונית

סרדינים כבושים, טונה אדומה על קרח, קבב לוקוס בגריל או חרב סובלאקי דגים. פסטיבל דגים של רשת מסעדות טברנת שף "סלון יווני" יוצא לדרך ויתקיים עד 19.3.23

פסטיבל דגים 1
הרינג לסלון יווני של השף גיא פרץ. צילום: שירן כהן

תפריט מיוחד הכולל למעלה מ-30 מנות דגים מוצע בימים אלה בטברנת שף "סלון יווני". פסטיבל דגים חורפי לרגל מזל דגים, עם השף גיא פרץ, שהרים את הכפפה ויצר מנות שהן חגיגה.

סלון יווני" הוא טברנת שף של גיא פרץ, ולו סניפים בתל אביב ובאשדוד. הטברנה מציעה תפריט סובב ים תיכון מהמטבח האישי של השף גיא פרץ, בשילוב דגי ים טריים וחומרי גלם המיובאים היישר מיוון.

פסטיבל דגים 4
קרפציון לוקוס בפסטיבל דגים. צילום: בועז לביא

מנות פתיחה בפסטיבל דגים

במנות הפתיחה מבחר מאזטים משובחים ומנות על טהרת הדגים הנאים:

  • גבארוס – דגיגונים מטוגנים קריספיים ציפוי קריספי, רוטב שיפקה לימון, רוטב עשבי תיבול וצזיקי
  • סרדינים כבושים – צלפים, לימון ובצלים קצוצים
  • הרינג שמאלץ – בצל קצוץ וצ'ילי
  • סשימי ים תיכון – פלחי עגבנייה, מוסר ים פרוס, קריספי פיתה יוונית, לבנה, צנוניות, לימון כבוש ושמן זית
  • טונה סלוניקי – סלט עלים, שקדים, אגוזים ולבאנה ברוטב הדרים וכוסברה
  • קרפצ'יו דגים יווני – נתחי מוסר ים, הדרים, דבש, שומשום שחור, צ'ילי ושמן זית
  • סביצ'ה פיראוס – קוביות מוסר ים, כוסברה, צ’ילי, בצל ירוק וסגול, לימון ושמן זית לצד ממרח טירוקפטרי פיקנטי
  • Sashimi Greek – נתחי מוסר ים, סלמון וטונה אדומה על קרח גרוס, רוטב הדרים יווני, רוטב טרטר צלפים ולימון
  • דאקוס – פיתה יוונית קריספית, לב עגבנייה, נגיעות לאבנה ודג ים כבוש
  • סיגר של לוקוס – לב חסה, זר כוסברה, טחינה ואריסה, רוטב צ’ילי הדרים וכוסברה
פסטיבל דגים 2
לברק שלם לסלון יווני. צילום: שירן כהן

מנות עיקריות בפסטיבל דגים

  • חרב סובלאקי – דגים קוביות מוסר ים וירקות גריל על פיתה יוונית
  • פילה לברק על משוויה – קלמטה, שקדים ולימונים כבושים
  • פילה לוקוס בגריל – תרד טורקי, חמאת לימון, שקדים וצ’ילי
  • לברק שלם על פחמים/מטוגן – לצד מוקפץ ירוקים בשמן זית
  • פילה מוסר ים "סלוניקי סטייל" – שום, שמן זית, קלמטה, עגבניות, שמנת וצלפים
  • גירוס דגים – נתחי לוקוס ומוסר ים
  • סובלאקי סלמון בגריל – על תבשיל ירוקים יווני, שקדים קלויים וצזיקי
  • גירוס דגים – נתחי לוקוס ומוסר ים, טחינה, עגבניות ופלפלים בגריל
  • קבב לוקוס בגריל – על תבשיל עגבניות שרי מנגולד, גרגרי חומוס ולימון כבוש
  • greek & Fish – נתחי דג קוד מטוגנים בציפוי פריך וצ’יפס יווני
  • ברבוניות פריכות – לצד צזיקי וקרם לימון
פסטיבל דגים 3
קבב לוקוס בקדירת מנגולד ולימונים כבושים. צילום: בועז לביא

קצת על השף גיא פרץ

השף גיא פרץ הוא אחד הוותיקים בתחום ושף שידוע כמכתיב טרנדים. הוא זיהה את הפוטנציאל שגלום בישראלים ובאהבתם ליוון ופתח את הקונספט ״סלון יווני״ טברנת שף. הסלון כולל ערבי טברנה עם מוזיקה חיה, אמנים מהארץ ומיוון, אוכל יווני שמוגש על השולחנות ואלכוהול משובח.

סלון יווני – טברנת שף

ראשון-חמישי משעה 18:00 עד אחרון הלקוחות.

יום שישי פתוח בין השעות 12:00-14:00.

מלון ווסט, הרצל רוזנבלום 12, תל-אביב-יפו

טל: 050-7740025

אתר: סלון יווני

שיתוף

אולי תתעניינו גם ב...

תפריט נגישות